Gyvenimiška istorija: kaip telefonu paskleistas virusas sujaukia gyvenimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-04-16 10:40
Virusą telefonas pasigavo dėl jos kaltės. Tad ir žinutės buvo siuntinėjamos dėl jos kaltės. Operatorius dėl to nekaltas. Žinutės buvo siunčiamos iš jos telefono todėl jį gavo paslaugas iš operatoriaus. Jei jos vaikas prisėstu ir siuntinėtu žinutes ar skambintu, tai ne ji skambintu ir sms siuntinėtu. Bet paslauga vis tiek suteikta.
FtBall 2013-04-16 10:59
Kaip taip įmanoma, kad netik, kad atidarai aiškiai įtartiną nuorodą, bet dar įsirašai specialiai programą.
Fostil 2013-04-16 11:04
Is dalies uzjauiu ja, bet irgi nematau priezasties kodel operatorius turetu grazinti jai ta issvaistyta suma. Cia jau grynai jos pacios kalte, kad yra neismani vartotoja su ismaniu telefonu. Tuo labiau jei bite is tiesu siuncia ispejamasias sms savo klientams apie virusus, tai po sio ivykio gal truputi susimastys ji pries atidarant nepazystamojo sms.
Xdmin 2013-04-16 11:24
Kaip suprantu ismanieji telefonai yra nauja terpe veistis botnet tinklams? Jei uzkrestus pc naudodavo DDoS tai dalis ju vistiek galedavo buti isjungti ar atjungti nuo interneto. O telefonai? Jie juk beveik visada gali atlikti ataka? Manau greitu metu prasides DDoS ataku rekordai.
HiTech 2013-04-16 12:25
Nieko neatlygint, pati atidarė nuorodą, pati kalta. Juk nepradėsim duoti į teismus interneto tiekėjo, už iš torento parsisiūsto filmo kartu su virusu. Esmė tame, kad žmonės kvaili ir tiek. Ta pati žinutė atėjo mano pažystamui, jis pas mane svečiuose buvo, tai vos nepablūdo pamatęs nuorodą ir negalėdamas jos atidaryt, nes pas jo telefone nebuvo interneto. Pradėjo prašyt mano telefono, kad galėtų pažiūrėt kas toje nuorodoje, kai negavo tai šiaip netaip įkalbėjo per kompą įlyst, atidarius neaiškų puslapį, išjungiau ir tiek. Esmė tame, kad žmogus atrodo protingas, baigęs mokslus, metuose, ir t.t., tuolab kad tas draugas iš kurio atkeliavo sms nėra rusakalbis (kas jau man iškart sukėlė įtarimą), bet vat protelis susisuka iškart i viskas... Tiesiog ką prašo tą ir daro. Dabar jau nesistebiu kodėl telefoniniai sukčiai klesti pas mus.
kukulis 2013-04-16 12:48
is serijos "kas man kompensos nostolius uzu mano durnuma"...
kestutisz 2013-04-16 13:31
Jeigu operatorius būtų suinteresuotas tokiom nesąmonėm neleisti plisti - jos ir neplistų, jau seniai būtų aprašę filtrus rankom ar automatiniu būdu iš praeinančių žinučių grynai techninės analizės mokėtų automatiškai atskirti "blogus" sms. Bet to nebus - tokios žinutės yra tiesioginis jų pelnas, kuo daugiau useriai siuntinės tuo daugiau nubyrės. dabar tiesiog formaliai "atsifutbolinama", kad "mes įspėjom" ir tyliai džiaugiamasi.
BishopaZ 2013-04-16 13:45
pritariu, be to dalis samsung telefonų ankstyvųjų taip sukurti, kad išjungti neįmanoma, berods išjungi viską - nieko nesiunčia. Įjungi wifi dirba per wifi, bet berods išjungus wifi arba prapuolus wifi ryšiui automatiškai įjungia "alternatyvų" interneto ryšio kanalą, nors tas prieš tai buvo uždraustas. Vienintelis vaistas išviso atjungti netą iš ryšio tiekėjo. Tuo tarpu kito gamintojo android telefonas, kurį turiu, tokių bėdų neturi - išjungiai duomenų ryšį telefone, tai ans visada ir išjungtas.
kionig 2013-04-16 13:48
Net jei ir taip būtų padaryta, bet neva virusas neplistų, bet jis vis tiek egzistuotų. Ir dabar kiekvieną tokį kvailį operatorius turėtų įspėti žinute, kad išsitrintų virusus?
Shinigami 2013-04-16 14:18
Ir kaip tu tai įsivaizduoji? Jei pradės tavo žinutes operatorius tikrinti, tu pradėsi rėkti, kad tavo privatumą operatorius pažeidinėja skaitydamas tavo žinutes. Antra, siuntinėja ne virusus, o nuorodas į virusus. Tai iš kur operatoriui žinoti ar tu čia pats kažkokia nuoroda pažįstamam siunti ar virusas ją siunčia?
kestutisz 2013-04-16 14:19
Žinutės siuntinėjimas kaip tik labai kvailas dalykas, tai tik "atmazkė", kad kažką "daro". Pvz analogas jiegu būtų internetas tai ten tiek tokių "grėsmių" neutralizuoja provaideriai, kad net nesivargina vardinti. Ir daro tai todėl, kad už klientų generuojamas megabaitus naudos vistiek jokios negaus, o klientui pasigavus kokią zarazą (arba leidžiant jai plisti) vargo bus daug (pradės kažką ddos'inti, tinklas patekinės į nrbl'us ir pan).
kionig 2013-04-16 14:42
ir yra vartotojas, kuris naudoją tą produktą. Pratęsiant mintį: ar dabar operatorius yra atsakingas, kad gamintojo softą išeksploitino kažkoks tai crakeris? Juk už telefoną atsako gamintojas. Ar telefono instrukcijoje yra parašyta apie tokius dalykus? Ir kas tokiais atvejais prisiima atsakomybę? Kodėl dabar operatorius turėtų dėti savo lėšas į šią problemą, kad sustabdytų viruso plitimą? Ar operatoriaus paslaugų sąraše yra toks punktas, kad už papildomą mokestį jie stebės tavo žinutes, norint apsaugoti kvailį nuo kvailysčių. Jei vartotojas sutinka mokėti papildomai t.y. apsidrausdamas nuo tokių atveju, tai viskas būtų puiku. Bet man atrodo kiekvieno sutartyje tokių punktų nėra. Arba viskas parašyta 8pt dydžio tekstu išnašose **yra papildomų sąlygų. Mano supratimu, šiuo atveju kaltas vartotojas ir gamintojas, kad jis neįspėjo, jog tapšnoklio softas gali būti skylėtas. Taip kad pretenzijas turėtų reikšti gamintojui, kadangi garantinis laikotarpis dar galioja.
kestutisz 2013-04-16 15:03
Aš ir nesakau, kad operatorius atsakingas už visokius neaiškius telefonus. ISP irgi neatsakingi už vartotojų kompiuterius, bet "kažkodėl" yra suinteresuoti bent minimaliu tinklinių virusų plitimo ribojimu. O tas "kažkodėl" labai paprastas - telefonijos paslauga dažniausiai ne flatrate'iniai - kuo useris labiau susimauna tuo daugiau pinigėlių sugeneruoja. Pvz kontrastas "nemokamų sms" planai kai už tam tikrą mokestį tu teoriškai gauni tūkstančius sms už tą pačią sumą, bet mažytėm raidėm bus parašyta kiek max per dieną - kai operatoriui reikia jis tikrai pasirūpina jog jo sąskaita į minusą neitų (siuntėjo operatorius moka gavėjo operatoriui tam tikrą mokestį už kiekvieną žinutę). Taip pat operatorius labai greitai suras jei jo tinkle pasistatysi ala PBX'ą IP telefonijos skambučių terminavimui nes tai irgi kenkia bizniui. Tačiau va virusai, su identišku tekstu bei linku jame jau pasirodo bėda, apie kurią jau galima tik pašnekėt, žinutę atsiųst... Labiau gerbčiau jei tiesiog ignoruotų.
FtBall 2013-04-16 15:47
Hmm. Klausimas: Ar tikslu tai vadinti virusu? Juk vartotojas pats turi ją įdiegti, mato visus reikalavimus. Elgiasi visiškai taip, kaip ir visi kiti App Store app'sai. Tai kodėl tiesiog šio "viruso" nepavadinus programėle? Pagooglinau viruso apibrėžimą, radau:
kionig 2013-04-16 15:52
Tai, kad neva operatorius pralobo iš vartotojo kvailumo, tai nematau nieko blogo. Nors ne kažin kiek ir pralobo, nes greičiausiai vienetai, kurie pasimauna ant šio dalyko. Šiaip tai dar tegu džiaugiasi, kad čia tik žinutės išsiuntinėjo, bet nenulaužė FB, e. pašto, kur yra padėti svarbūs duomenys, tai būtų dar didesni nuostoliai nei tos išsiuntinėtos žinutės.
sielinas 2013-04-16 18:06
Jeigu išmanusis išmanesnis už naudotoją, gal geriau rinktis pusdurnį telefoną - pagal naudotoją.
WD 2013-04-16 19:33
taigi butent, ten reikejo suinstaliuoti programa savo rankomis, kuri atsisiunte. Nieko nedarytu, nieko ir nebutu, tegu dabar pasakoja pasakas.
Shinigami 2013-04-16 21:50
Kitas instaliuos Skype į telefoną ir bendraus vaizdo pokalbiais, o mėnesio gale aiškins, kad nežinojo jog Skype naudoja mokama interneta. Juk ant PC papildomai nereikia mokėti už Skype pokalbius.
Ketleris 2013-04-16 22:57
Jūs visi klystate ir kartu grubiai parodote savo žemą lygį. Jeigu aš savo kuprinėje turėčiau tokią įrangą jog 10 metrų atstumu jus visus apkrėsčiau šiuo virusu, visi telefonai jūsų pradėtų siuntinėti žinutes tada galėsit save kaltint? O jeigu kuprinė už mano tvoros ir jūs priėją arčiau mano valdos gaunate skambutį iš nežinomo numerio ir jeigu atsilepiat nuimu 10lt iš jūsų saskaitos čia irgi viskas ok?
FtBall 2013-04-16 23:53
Moteris savo noru įsidiegė programėlę. Beje, ji dar turėjo speciailiai pažymėt, kad leistų įdiegt trečių šalių appsus