Prognozė: Samsung Galaxy S5 gaus 64 bitų procesorių ir 4 GB operatyvios atminties

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

obuglas 2013-11-05 08:57
Neseniai pažįstamas pasiėmė laptopą su 24 GB RAM (ir žinau kad jis ją 100 proc. išnaudos)
sub 2013-11-05 09:06
Manau atvirkščiai, telefonai pakeis PC ir ne tik. Jau dabar Samsung Galaxy S4 turi tiek pat geležies kaip mano PC, su kuriuo dažniausiai dirbu prie blogo, photoshopinu ar filmus žiūriu. Visa tai galėčiau daryti ir su išmaniuoju jei tik jo softas būtų pritaikytas ir būtų galimybė pajungti kaip "padfone". Ateitis priklauso mažiems ekranams, kurie bus pritaikomi prie didelių ir viskas valdoma iš mažų.
Smėkla 2013-11-05 09:09
Jeigu prisimint ne seną Ubuntu bandymą su Kickstarter, tai kaip tik ir būtų dabartinių telefonų tikslas. Bet deja Ubuntų manau aplenkė savo laiką su tokių telefonu, nors labai mielai naudočiaus juo. O gryžtant prie kas ką kopijuoją... ar neatrodo, kad Ubuntu buvo pirmi?
Shinigami 2013-11-05 10:28
Jei yra pirmas tai nereiškia, kad antras kopijuoja. Nes pirmas gali naudoti ne savo idėja ar net ne savo technologija. Pav.: Jei Intel sukūrė kažkokį išskirtinį procesorių. DELLas pirmas jį įsidėjo į savo kompiuterį. O paskui tą pati procesorių įsidėjo ASUS. Ar tai reiškia, kad ASUS kopijuoja DELLą?
Smėkla 2013-11-05 17:10
Na kodėl viskas turėtų būti taip paprasta, o be to pavyzdys ne visai tinkamas:) Ubuntu, kiek man žinoma, pimi iškėlė idėja vienas softas visiem įrenginiams (tikiuosi nelyginsit su MS betvarke): PC, telefonas, planšetė. Tiesiog kokį fizinį pavidalą naudoji duotu momentu, turi tokį ir funkcionalumą, tačiau yra bet - PC os jau yra 64bit - drawbackas telefono (ir planšeto) hardwaras. Ubuntu neaskalavo šito dalyko nes jie negamina hardaro, bet logiškas žingsnis būtu sutvarkyt hardwarą telefonui, o paskui viską sujungti su softu. Aple tai gali padaryti nes ji turi softą ir jau turės hardwarą, o Samsung - na jis tik lekia iš paskos.
Shinigami 2013-11-05 17:50
O kodėl pats viską taip supaprastini? Samsung negamina OS jis naudoja Google kuriama Android OS. Bet Samsungas jau seniai pradėjo didinti RAM kiekius telefone. Kas reiškia anksčiau ar vėliau jam reikės išleisti 64bit procesorių. Nes kitaip nebegalės didinti RAM kiekio telefone. Obolienė tai pamačiusi suskubo aplenkti Samsungą, kad Samsungas negalėtu sakyti jog obolienė paskui jį velkasi. O softo 64bit negali kurti kol nėra 64bit geležies ant kurios jį butu galima išbandyti. Dabar samsungas išleis telefonus su 64bit procesoriumi kad butu perrašytas Android į 64bit. O tada galės vėl didinti RAM kiekį telefone. Todėl kas iš tiesu paskui ką dabar velkasi sunku pasakyti.
Paprastas_zmogus 2013-11-05 19:17
Sakyčiau ganėtinai absurdišką teoriją, tamsta, čia išlaužei... "Apple padarė pirmieji, bet iš tikrjo jie nukopijavo Samsung" Pamiršai vieną "smulkmeną": Apple turi didžiulę patirtį softo kūrime. Jie savo kompiuteriuose jau seniausiai perėję ant 64 bit. Netgi perėjo nuo vienos architektūros ant kitos. Tuo tarpu Samsung... Jie geležies kompanija ir jie gali daryti nors patį krūčiausią 64 bit procesorių savo Galaxiams, bet softas vistiek nėra ir greitu laiku nebus jam pritaikytas. O čia jau viskas Google ir trečių šalių programų kūrėjų rankose... Lieka retorinis klausimas: pagal kokią logiką tu teigi, kad Apple, nors ir pirmesni, nukopijavo Samsung'ą, kuris net teoriškai šiuo metu negali pereiti ant 64 bit... ?
Smėkla 2013-11-05 20:18
Viena iš logiškiausių, o gal ir vienintelė, priežasčių kodėl telefonams reikia 64bit tai kad jie palaikytu 64 bit softą. Kad palaikys 4 Gb RAM , tai tik bonusas. O kas su 64 bit softu ateina? Viena softo platforma per visus įrenginius: planšetė, telefonas, kompas. Nesu Apple fanbojus, greičiau priešingai, bet tenka pripažinti, kad Apple turi tikrai gerą galimybę. O Samsung neturi savo softo ir tai yra jų Achilo kulnas ir jie patys tai žino Viską ką jie gali tai vaikytis tech. specifikacijų, kas leis kuriam laikui pūsti miglą į akis, bet ilgainiui jie nepasiūlys nieko nauja.
bala 2013-11-05 20:20
Dabartiniai Samsung procesoriai palaiko iki terabaito RAM. Va, visa linux distra išleista ant 64bit ARM, nors geležies dar nėra: https://wiki.debian.org/Arm64Port