Būkite atsargūs! Rinką užtvindė padirbti „Samsung Galaxy S6“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TomasD 2015-04-21 16:29
Nesuprantu as, juk tie kurie gamina klonus irgi turi nemazai pinigu sukist, kuo mazesni tiraza gamini tuo brangesnes pagaminimo islaidos. Na nebent Kinijoj ten pas juos atlyginimai 1 doleris i diena.
Arns 2015-04-21 16:58
Tu pasidomėk kiek realios kainos sudaro pagaminimas flagmano, centus. Visą kita brandas, reklamos kampanijos, salonų išlaikymai... Feikų gamintojams to nereikia, tad net už mažesnę kainą parduodami tokių pačių parametrų gaminį uždirbtu krūvas, jei dar pataupo, pelnas toks pats kokį lupą didieji gamintojai.
Simplicity 2015-04-21 17:09
Arns, eik tu su tais savo „centais“... Atrodo, kad įrenginio kainą sudaro tik darbo jėgos ir elektronikos elementų kaina? Niekas neskaičiuoja kiek pinigų atsieina naujų presavimo formų pagaminimas, autoriniai mokesčiai ir panašūs dalykai. Kinai pagamina pigesnes kopija ne todėl, kad dirba už dyką, o dėl to, kad neperka patentų, naudoja nuplagijuotas (vogtas) mikroschemas, pigiausius kiniškus elementus ir t.t. Na, o svarbiausia— kopijos savo parametrais nusileidžia originalams. Teko vartyti kinietišką S5: ekranas mažesnės raiškos, neatsparus vandeniui, prastesnė kamera, nėra biometrinių jutiklių ir t.t., bet iš išorės atrodo kaip tikras.
Akimb 2015-04-21 17:15
Kam pirkti ką tik iškeptą telefoną iš tokių vietų kaip eBay? Europoje mažiausia oficiali S6 kaina yra 699€. Jei kažkas pardavinėja pigiau, reiškia negauna pelno, atvirkščiai jam tai nuostolinga. Kokia didelė įmonė gal ir pardavinėtų padariusi kelių eurų akcija vien, kad pritrauktų klientų, bet jau tikrai ne koks paprastas pardavėjas. Dėl regionų, tai girdėjau, kad kainos tiek US tiek EU yra daugmaž tokio paties dydžio. Lieka užsisakyti iš Kinijos, kas manau yra rizikinga.
Arns 2015-04-21 17:21
Simplicity, tik nereikia juoktis, pasižiūrėk į kompanijas kurios ardo flagmanus ir suskaičiuoja kiek tos jų dalys kainuoja pirkti atskirai. Toli gražu nė neprimena tų kainų kurias išvystame parduotuvėje. Bet aišku pilnai sutinku, jog visi dėžučių dizaineriai susižeria milžiniškus honorarus, geriausiu laiku rodomos reklamos irgi kainuoja, vis tai įsiskaičiuoja į kainą. Bet jau į pardavimo, o ne geležies. Kopijų gamintojai būtent iš visų tų skirtumų ir užsidirba, nes jie tiesiog surenką "geležį", kuri yra mažai verta.
Simplicity 2015-04-21 17:45
Arns, nusipirk saują SMD elementų ir susilituok sau Galaxy S6 ar iPhone 6. Kaip jau rašiau, gaminio kainos negalima nustatyti tik pagal jį sudarančių komponentų kainą. Yra ir R&D, ir kitos gamybos išlaidos. Kiniškos kopijos atkartoja originalų dizainą, bet tik ne parametrus.
Arns 2015-04-21 17:55
Simplicity, tai aš aiškinau TomasD, kodėl kiniečiai gali pigiai pagaminti kopijas. Nes kaip tu pats man kažkodėl aiškini, flagmanų originalų kainą sudaro toli gražu ne tiek pati geležis, bet jei darydamas kopiją viską tiesiog matau-darau ir susiperku egzistuojančias dalis, tai išeina pigiai surinkti prietaisą.
Simplicity 2015-04-21 18:21
Tai ko savo SAMSUNG'o nesusilipdai jei viskas taip paprasta? Šiandieninėse plokštėse yra ne vienas ir ne du sluoksniai, tad plokščių dizaino lengvai nukopijuoti nepavyks. Tačiau kinai su tuo nevargsta ir plokščių nekopijuoja— į Galaxy ar iPhone primenantį korpusą jie sukiša savo „vidurius“.
Shinigami 2015-04-21 18:58
Originalaus produkto gamintojui reikia ne tik pagaminti produktą, bet visu pirma reikia jį sukurti. Tai yra, reikia išlaikyti dizainerių komandą, mokslininkų komandą kuriančia produkto elementus, išlaikyti laboratorijas. Telefonas yra sudėtingas įrenginys kuri sudaro labai daug elementų, tiek fizinių tiek programinių. Ir viena įmonė negali jų sukurti. Vadinasi jį privalo pirkti dalis iš kitų kūrėjų (mokėti patento mokesčius). Kita dalis yra ta, kad gamintojas gamina kokybišką produktą iš kokybiškų elementų kas yra žymiai brangiau. Investuoja didelius pinigus į marketingą. O ko reikia kopijų gamintojui? Kadangi jo kopija nelegali tai jis niekam nemoka patentų. Kadangi produkto nekuria, o nukopijuoja jau esanti, vadinasi nereikia nei kūrėjų nei dizainerių. Nereikia išlaikyti laboratorijų. Nors kopijos išvaizda ir panaši, bet tai nereiškia kad vidus toks pat. Todėl gali pagaminti iš pigesnių ir nepatikimų (brokuotu) detalių (nors gali pasisekti ir laikyti kaip originalas, čia jau loterija). Nereikia investuoti į reklamą, nes produktas jau iš reklamuotas. Ir galiausiai, nereikia mokėti mokesčių valstybei, kadangi veikla ir taip nelegali. Todėl kopijų gamintojai ir gali pardavinėti daug pigiau, bet su didesnių pelnų nei tikrasis produkto gamintojas.
sabotan 2015-04-21 20:50
Na naujas smasunga pagaminti apie 350 doleriu. Cia jo savikaina iskaiciuojant visa vidu. Kadangi feikam telefam nereikia nieko naujo israsti, o tik supirkti dalis ir jas susukt. Feikai nekisa naujausiu detaliu paima pigesnes ir va tau pigus slamstas
madmisser 2015-04-22 19:50
Turiu S5 su vengrišku meniu, skambina, internetą varto atrodo kaip tikras... Pirkdamas nežinojau kad būna netikrų telefonų pardavinėjama Gal ką domintų?