Išmaniųjų telefonų kameros: ką naujo siūlo gamintojai?  ()

Šiemet didžiosios technologijų kompanijos pateikė pluoštą naujovių beveik visose srityse – nuo vis dar naujos, bet su trenksmu į mūsų gyvenimus besiveržiančios virtualios realybės, iki jau įprastų dalykų, tokių kaip telefono kameros, tobulinimo. Nuolatinių inovacijų dėka, išmaniųjų telefonų kameros konkuruoja net ir su profesionaliais fotoaparatais. Tačiau kokios šių dienų naujovės leidžia taip manyti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kokybiškai užfiksuoti sekundę trunkantį įvykį iš tiesų kartais tampa nelengva. Simono Skupo, vadovaujančio „Samsung Electronics Baltics“ padaliniui Lietuvoje, teigimu, tą supranta ir gamintojai, todėl naujuosiuose flagmanuose siekia įdiegti moderniausius optinio stabilizavimo sprendimus. 

„Naujausios inovacijos judančius objektus leidžia įamžinti net ir panoraminėse nuotraukose – kamera gali juos užfiksuoti viename taške, todėl pravažiuojančios mašinos ar praeinantys žmonės nebus ištęsti, kaip nutikdavo anksčiau,“ – apie naujas galimybes pasakojo S. Skupas.

Anot pašnekovo, norimo kadro „pagauti“ nepavyksta ir tada, kai fotografavimo mygtukas paspaudžiamas sekunde anksčiau ar vėliau.

„Čia gamintojai ir vėl ieško sprendimų. Pavyzdžiui, naujuose „Galaxy S7“ serijos telefonuose žmonės jau naudoja „Motion picture“ funkciją, įrašančią tris sekundes prieš fotografijos padarymą. Tokiu atveju, jeigu norimas kadras buvo užfiksuotas truputį anksčiau, žmonės gali atsisukti įrašą ir išsaugoti tinkamiausią kadrą“, – sakė pašnekovas.

Daugiau dėmesio asmenukėms

Telefonų kūrėjai vis dar nepamiršta ir asmenukių gerbėjų.  Specialistai atsižvelgė į tai, jog darant didesnės kompanijos asmenukę , visiems sėkmigai tikpti į kadrą tampa sunku, todėl kai kurie telefonai jau turi priekinės kameros plačios aprėpties funkciją, kuri pašalina šį nepatogumą.

Kitas nepatogumas, kildavęs besifotografuojant asmenukėms – mygtuko nuspaudimas.

„Tokią problema gamintojai siūlo išspręsti įvairiais būdais: vienų telefonų kameros reaguoja į balso komandas, kitos netgi į pakeltos rankos judesį“, – kalbėjo S. Skupas.

Galiausiai, kai kuriuose telefonuose galima rasti ir funkciją, leidžiančią išryškinti savo norimą bruožą, pavyzdžiui, akis. Tai leidžia padaryti asmenukes, kuriose žmogus sau atrodo nepriekaištingai.

Kamerą patobulinantys priedai

Norėdamos konkuruoti su tradiciniais fotoaparatais, kai kurios technologijų įmonės pasiūlė papildomai įsigyti bei prie telefono prisitvirtinti aukštos kokybės lęšius, leidžiančius praplėsti telefono kameros galimybių lauką.

Nors per tokius lęšius daromos nuotraukos vis dar negali konkuruoti su profesionalų naudojama įranga, šie kamerai skirti priedai suteikia išmaniesiems telefonais anksčiau trūkusio universalumo. Siekiantys kone profesionalių fotografijų nuo šiol gali ieškoti geresnį pritraukimą ar platesnę aprėptį siūlančių lęšių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(21)
(-20)

Komentarai ()