„Huawei“ jau praktiškai turi alternatyvą „Android“? Paskelbė apie būsimus planus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedranatas 2019-05-26 18:02
Kaip sako: kas nenužudo, padaro stipresniais. Taip buvo jau nekartą, kai kovodami apginkluodavo savo priešus, todėl bendrovės sėkmės atveju sankcijos gryš keliariopa skriauda, o gal to ir siekia, kad pateisintų konfliktiškumą kaltinimais.
Talkatif 2019-05-26 21:29
Aha, rusai savo internetą jau irgi susikūrė.
Paramotoras 2019-05-26 23:40
Na kaip ne kaip kas sestas gyventojas kinas o sale kas sestas indas. Jei sita rinka uztvindys su savo operacine tik mum bus blogiau.
Talkatif 2019-05-27 07:47
Mums yra ir bus visiškai pokui. Nes greičiau Kinijoj žlugs komunizmas, nei jie pakurs Vakarų pasauliui priimtiną OS su visa mikrofauna.
Pumper 2019-05-27 08:18
O kam jiem savo nuo nulio kurti, jei Android kodas yra open source, tai realiai jie tik oficialių naujų versijų iš Google negaus, t.y. gali naudoti tą patį Android, tik kurti savo operacijas ant viršaus ir taip gauti pilną palaikymą daugumos apps'ų.
HardAxe 2019-05-27 09:38
Kad atsirastų kažkas naujo ir paimtų rinką turi būt kokybinis šuolis. Kiek buvo truputį geresnių ar beveik tokių pat gerų telefono OS, ilsisi jos wikipedijos puslapiuose... O google play įeina į tą dealą?
sub 2019-05-27 10:20
Pumper teisus, seniai ramiai seku naujienas apie Huawei ir galvoju ko jie visi verkia. Pasidarys savo ir turės, o tuo labiau akd android yra open source, tai tik updateų iš googlo negaus. Pažiūrėsiu kai Kinija pradės su Apple taip elgtis, kaip Trump'as su Huawei.
robertasdd 2019-05-27 10:43
didziausia huawei beda ne su os ir net ne su googlu, o su arm - savo procesoriu galingu jie neturi. jeigu kinijos indijos rusijos rinkai jie dar gali stampuotis be licenziju, tai klausimas ka darys su vakaru rinka
conjurer 2019-05-27 11:32
O kas draudžia kinams darytis savo procesorių variantus? ARM realiai duoda licencija gaminti procesorius pagal jų dizainą, jei kinai tą dizainą patobulins, tai jau bus jų dizainas. Nežinau tiksliai ARM taisyklių, bet yra dalyvauja visos didžiosios technologijų kompanijos. Kinijoje panašia veiklai kaip huawei užsiima daugiau įmonių: ZTE, meizu, xiaomi, oneplus, lenovo etc. Taigi tiek naujos OS tiek naujų procesorių joms visoms reikės. Gal ir atskiro "programėlių turgaus".
HDi 2019-05-27 11:55
Kaip ir daug kas minėjo, ne tiek jau ir daug tas Huawei netenka, nes android yra opensource ir Huawei sėkmnigai gali ant to lipdyti kažką savo, bet kiek skaičiau tai ta jų alternatyva turės pilną android appsų supportą. Vienintelė netektis ko Huawei netenka šiuo atveju, tai google servisų (google play, google pay, google maps ir t.t.) bet ne pačio android, kas gal ne taip aktualu savoj rinkoj, bet aktualu vakaruose, bet jei sugebės kažkaip užlopyti šitą netektį geromis alternatyvomis, tai viskas važiuos ir toliau gerai.
Niemand 2019-05-27 12:28
Ta "vienintelė netektis" reiškia, kad Europos ir JAV rinkose jie neturi jokių šansų. Išskyrus pavienius keistuolius niekas nenaudos telefonų su nestandartiniais servisais. Pvz., samsungas turi sukūręs savo alternatyvią google programėlių ekosistemą, bet jos naudojimas yra artimas nuliui, samsungui tai viso labo atsarginis planas, jei kas nutiktų su google.
Absoliutas 2019-05-27 12:49
Negi zmones perka ta kinietiska slamsta?
Andraika 2019-05-27 13:37
negi žemė ne plokščia?
HardAxe 2019-05-27 14:01
vakarų pasaulis prašiko didelį ėjimą, kai pradėjo outsourcinti gamybą į rytų pasaulį. Ekonomika trumpam šovė aukštyn, bet ilgalaikėj perspektyvoj užsidarė vietinės gamyklos, nusmuko perkamoji galia ir kinai pavogė visą know-how. Čia turbūt didžiausias XXa antros pusės ekonominis fail`as.
ArturasArturas 2019-05-27 18:16
O visas sitas konfliktas prasidejo is principo del 5G. Kadangi Huawei sove i prieki su 5G technologija ir galejo nusinesti multitrilijonine 5G diegimo rinka, tai JAV nebeliko nieko kito kito, kaip tik paskelbti kara Huawei. Is principo po siai dienai nera paskelbta jokiu irodymu, kad tie backdorai buvo idiegt, nei kad kinieciu spec. pajegos kazka ten finansavo. Geras Buvo TEO kazkurio CEO komentaras, kad Huawei iranga nera galutine, tai yra visi ieinantys ir iseinantys paketai yra matomi galutines irangos. Tai manau jei JAV butu galejusi suesti Huawei anksciau jau seniai butu ta padariusi, nes jos iranga po Huawei atejimo i sita rinka pasidare visiskai nekonkurencinga. Netgi kai liepe visiems alijanso partneriams nebesinaudoti Huawei iranga, niekas to rimtai neprieme, nes nebuvo faktu, kur ir tiksliai kas yra negerai, ir bande priversti juos ta padaryti pazadedama visokiu stebukliu. Dabar kai jau uzbanino bet koki bendradarbiavima su Huawei ir visi pamate, kad smagu spardyti gulinti, tai prisideda vis daugiau, nors realiu faktu po siai dienai dar nera. Na ir kai Cisco turejo problemu del aiskiai rastu backdoor JAV spec. tarnybu prisijungimui ju irangoje, tai kazkaip viskas buvo tyliai paslepta po kilimu, o senesne iranga ne negavo update tu skyliu uzlopymui. Siame konflikte nepalaikau ne vienos puses, bet faktas tik tas, kad del viso sito nukentes tik galutinis vartotojas. O ant paprasto userio saugumo visiems tiesa pasakius giliai nusi*ikti. Panasi situacija jau buvo su ZTE, kur JAV po visko i valdyba ikiso savo zmones ir dabar ten visi soka pagal JAV dudele, ir kaip internetai zvenga, kad JAV surado buda kaip snipineti kiniecius su ju paciu imonemis Huawei taip lengvai nepasidave, tai turim ka turim. Ir dar visi pamirso fakta, kad Huawei buvo vieni didziausiu Android remeju uz galimybe pirmiesiems gauti naujas Android versijas. Toks politinis verslas bent man atrodo stiprokai kreivai.
unytas 2019-05-27 18:30
nebus kad galinem variante JAV kasasi paciai sau duobe konfliktuodami su kinija? nes jei kinai uzbanins apple ir t.t kas tada? tik gaila huawei nes pats turejas ne viena tel ju ir kad 5G bando tobulint ir idiegti o jav is pavido daro nesamones
Talkatif 2019-05-27 20:06
Nebūtų Vakarai ėję, kur pigiau gaminti, būtų patvarkyti japonų. Būtent japonai pirmieji pradėjo gamybas Kinijoje. Ėmė technologijas iš Vakarų, jas tobulino ir masiškai pradėjo gamybas Kinijoje. Taip pat taivaniečiai. Tik japonai puikiai žino kinų mentalitetą ir savo fabrikus ten steigė, o ne samdė kinus. Pasipylus pigiai japoniškai technikai, Vakarams nebuvo, kur trauktis. Būtų vis tiek žlugę ar nupirkti kinų, japonų. Šiandien Kinija nebėra pigios gamybos šalis. Visa piguva teka žemyn - Bangladešas, Vietnamas ir kita. Taipogi robotizacija leidžia grąžinti gamybas į Vakarus. Priedo dar gauni pigesnę logistiką bei didesnę kontrolę. Jei kinai sugebės pakurt normalią alternatyvą Android ūkiui, tai galutinis vartotojas tik išloš. Nors kiek teko pažinti kinus, jų mentalitetą ir jų softą, nelabai tikiu ar lips tas produktas vakarams. Taip pat nenuvertinkit nepriklausomų Android kūrėjų. Puiki terpė atsirast ne kinų kurtoms OS skirtoms jų geležiai. Įvairovė išeis į naudą.
conjurer 2019-05-27 20:11
Net jei tai padarys, kas nemanau kad įvyktų, apple jau yra užsikėlę kainas tiek kad galėtų viską gamintis su brangesne darbo jėga.
Kirtiklis 2019-05-27 22:37
Bus visiškas krachas Huawei, nes prie šito prijungė kitos kompanijos su savo licenzijom: Bluetoth, WiFi, MicroSD, USB - visi šie dalykai bus nutraukti Huawejui, tai kaip atrodys jų telefonas (išskyrus Kinija, ten tai be licenzijų bus). Bet visur kitur - niekur. Ir čia tik keletas kompanijų kur "pradėjo spardyti gulinti", Visos jos palaiko Trumpo karą.
conjurer 2019-05-28 10:56
Pala, tai įmanoma? Realiai tai yra ganėtinai atviri standartai, tiesiog sertifikavimo asociacijos nebesertifikuos huawei įrenginių. Kas turėtų atpiginti įrenginius, sertifikavimas kažkiek kainuoja. Tik va nebegalės jie rašyti kad įrenginys palaiko wifi, turės rašyti tiesiog "802.11 a/b/g/n/ac".