Pats pigiausias išmanusis telefonas su flagmano sparta? Pigiau nei 150€, „Snapdragon 820“, 2K raiškos ekranas ir visiškai švarus „Android“ („Lenovo Moto Z“ kaina, 41% nuolaida, specifikacijos, atsiliepimai, Video)  (0)

„Lenovo Moto Z“ – šiuo metu tai vienas iš pačių pigiausių, o gal ir pats pigiausias rinkoje esantis išmanusis telefonas su „Qualcomm Snapdragon 820“ keturių branduolių centriniu procesoriumi. Nuo anonso laikų „Lenovo Moto Z“ flagmanas atpigo beveik 3 kartus, taip užleisdamas vietą naujos kartos flagmanams, tačiau pagal kainos ir našumo santykį su tokia kaina jam neprilygsta niekas. Tai itin galingas telefonas, kurį dažniausiai renkasi tie pirkėjai, kas ieško santykinai nedidelio, tačiau labai našaus išmaniojo telefono su puikiu ekranu, labai gera kamera, švariu „Android“ ir padoria baterija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Lenovo Moto Z“ specifikacijos

  • Ekranas: 5,5 colių įstrižainės AMOLED (1440 x 2560 px, 16:9, 540 PPI), padengtas „Corning Gorilla Glass 3“ stiklu.
  • Procesorius: 4 branduolių, 1,8 GHz taktinio dažnio „Qualcomm Snapdragon 820“.
  • Vaizdo plokštė: „Adreno 530“.
  • Atmintis: 4 GB RAM ir 64 GB ROM + iki 2 TB atminties kortelė.
  • Kameros: 13 MP (f/1.8, OIS, HDR, lazerinis fokusavimas, blykstė, 4K raiškos video įrašai) integruota gale ir 5 MP (f/2.2, 1/4", 1.4µm, blykstė) priekinėje dalyje.
  • OS: švarus „Android 6.0“, tačiau jau yra pasiekiamas „Android 7.1.1“, o kai kurie pirkėjai jau rašo apie atsinaujinimą į „Android 8.0“.
  • Baterija: 2600 mAh.
  • Autorizacija: priekyje integruotas piršto antspaudų skaitytuvas.
  • Jungtys:  USB C tipo jungtis.
  • Ryšiai: „Bluetooth 4.1“ ir „WiFi 802.11ac“ ryšio moduliai, A-GPS, NFC, LTE (FDD-LTE 1800 / 2100 / 2600 MHz).
  • Jutikliai: akselerometras, giroskopas, e-kompasas, pirštų antspaudų skaitytuvas, GPS, artumo sensorius.
  • Korpusas: iš aliuminio pagamintas korpuso rėmelis.
  • Išskirtinės savybės: kompaktiško dydžio, nebrangus, tačiau itin našus išmanusis telefonas.
  • Matmenys ir masė: 15,53 x 7,53 x 0,52 cm; 137 g.

„Lenovo Moto Z“ kaina

  • „Gearbest“148,03 €
  • Modelis XT1650-05 su 64 GB. 
  • Pirmais metais po anonso kainavo apie 400€.
  • 41% nuolaida, siuntimas registruotu paštu už 0,13 €
  • Lietuvoje – nuo 230€
  • Modelis XT1650-03 su 32 GB, atnaujintas po garantinio remonto

Išmanusis telefonas „Lenovo Moto Z“ tikrai nėra pirmos jaunystės. Šis išmanusis telefonas buvo anonsuotas dar 2016 metais, tačiau savo vertę išlaiko iki šių dienų. Šiuo metu „Lenovo Moto Z“ galima pristatyti kaip pigiausią išmanųjį telefoną rinkoje su „Qualcomm Snapdragon 820“ centriniu procesoriumi. Pavyzdžiui, Kinijoje šiuo metu „Lenovo Moto Z“ kainuoja beveik 100 eurų pigiau nei kiti kiniški išmanieji telefonai su „Qualcomm Snapdragon 820“ centriniu procesoriumi.

Įdomu ir tai, kad „Lenovo Moto Z“ pirmą kartą buvo pristatytas su „Android 6.0“ operacine sistema. Vis dėlto šio išmaniojo populiarumas gamintoją priverčia ir toliau rūpintis „Lenovo Moto Z“ palaikymu. Kiek anksčiau paaiškėjo, kad „Lenovo Moto Z“ sulaukė „Android 7.1.1“ operacinės sistemos atnaujinimo. Tuo tarpu dabar pirkėjai praneša, kad šis išmanusis telefonas pas juos iš karto atkeliauja su įdiegta „Android 8.0“ platformos versija.

Vertinant šių dienų tendencijas reikšmingais „Lenovo Moto Z“ privalumais jau tampa ir santykinai mažos 5,5 colių įstrižainės ekranas bei priekyje integruotas piršto antspaudų skaitytuvas. Atkreipkite dėmesį ir į tai, kad „Lenovo Moto Z“ ekranas yra apsaugotas „Corning Gorilla Glass 3“ stiklu, o paties ekrano techninės charakteristikos nepalieka abejingų – 1440 x 2560 raiška ir net 540 siekiantis PPI rodiklis.

„Qualcomm Snapdragon 820“ CPU buvo anonsuotas taip pat 2016 metais. Būtent tai reiškia, kad surasti konkurentų „Lenovo Moto Z“ šiuo metu yra gana sunku, nes daugelis tais metais išleistų išmaniųjų telefonų dabar jau yra nebeparduodami. Vienintelė galima alternatyva – tai „Lenovo ZUK Z2 Pro“. Šiuo išmaniuoju telefonu artimiausiu metu vėl ruošiasi pradėti prekiauti „Gearbest“.

Jeigu esate vienas iš tų pirkėjų, kuriems svarbi kamera, tuomet „Lenovo Moto Z“ kameros iš pirmo žvilgsnio gali išgasdinti –vienguba, vos 13 Mpx galinė kamera, o tai 2018 metais skamba labai keistai ir žvilgsnis savaime krypta į 2018 metų laidos telefonus, pvz., panašios kainos diapazone siūlomą išmanųjį telefoną „Xiaomi Mi A2 Lite“ su dviguba kamera (kainuoja €196.37).

Bet iš tikro neskubėkite vertinti – taip, naujieji „Xiaomi“ telefonai turi kameroms skirtą dirbtinį intelektą, kuris suteikia daug specialių efektų nuotraukų apdorojimui, bet jų diafragma vos f2.2. Kai „Lenovo Moto Z“ turi f1.8. Tad naktinės nuotraukos bus kur kas geresnės su „Lenovo“.

O kur dar tiesiog idealiai veikianti „Lenovo“ optinė ir skaitmeninė kameros stabilizacija, labai gera, ryški blykstė. Galite patys įvertinti „Lenovo Moto Z“ 4K raiškos vaizdo įrašų ir nuotraukų kokybę. Tad reikia rinktis – ar tiesiog gera kamera, ar papildomos programinės galimybės su dirbtiniu intelektu naujuose telefonuose.

Vertinimai

Išmanusis telefonas „Lenovo Moto Z“ parduotuvių lentynose jau puikuojasi gerus dvejus metus. Per tą laiką „Lenovo Moto Z“ susilaukė daug teigiamų pirkėjų atsiliepimų, todėl šiuo metu šio išmaniojo telefono vertinimas Kinijoje siekia 4,73 žvaigždutes iš 5 galimų.

  • Ziad. Tai puikus ir labai gerai pagamintas išmanusis telefonas. Jis yra lengvas, turi nuostabų ekraną ir pakankamos talpos bateriją. Nors kamera fotografuojant naktį ne stebuklas, tačiau vertinant našumą ir kainą tiesiog tenka pripažinti, kad „Moto Z“ vis dar išlieka geidžiamu išmaniuoju telefonu net ir 2018 metais.
  • Krzysztof. Man patinka, kad „Lenovo Moto Z“ naudoja originalią „Android“ operacinę sistemą, todėl dabar galiu džiaugtis „Android 8.0“ privalumais. Taip pat maloniai džiugina ir tai, kad šis išmanusis telefonas palaiko greitą baterijos įkrovos mechanizmą, turi priekyje integruotą piršto antspaudų skaitytuvą ir taip pat leidžia plėsti vidinę atmintį naudojant Micro SD kortelę.
  • Melo. Patrauklus dizainas, mažas svoris ir itin našus „Snapdragon 820“ centrinis procesorius! Likau maloniai nustebęs, kai pamačiau, kad komplekte yra pridedamos ne tik ausinės, bet ir specialus laidas, kuris leidžia šias standartines 3,5 milimetrų ausines prijungti prie išmaniojo telefono naudojant komplekte pridedamą USB C adapterį. Baterijos talpa galėtų būti šiek tiek didesnė, tačiau atsižvelgus į kainą priekaištauti tiesiog nesinori.
  • DougAlmo. Nuostabus išmanusis telefonas. Ryškus ekranas, pakankamas našumas, plonas korpusas, greitai įkraunama baterija bei mano poreikius atitinkanti kamera. Nors „Lenovo Moto Z“ rinkoje pasirodė seniai, tačiau galimybė atsinaujinti išmaniojo telefono operacinę sistemą į „Android 8.0“ leidžia „Moto Z“ išlaikyti populiarumą net ir 2018 metams einant į pabaigą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(9)
(-6)

Komentarai (0)