Lietuvoje jau galima įsigyti visiškai naujos kartos, revoliucinį miesto elektromobilį su daugkartinio naudojimo baterija (Foto)  (3)

Švedijos elektromobilių bendrovė „Akinsi“ pradeda revoliucinio miesto elektromobilio su daugkartinio naudojimo baterija prekybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Akinsi“ yra moderni Švedijos automobilių bendrovė, kuri sukuria didelę pasaulinėje automobilių sukaupimo ekspertai ir pagrindiniai jų remėjai yra akcininkai, tarp kurių – pasaulinis automobilių gamintojas. „Akinsi“ sėkmingai sukūrė ir pagamino elektromobilių gamybos platformą, siekdama pasiūlyti gyventojams įperkamus elektromobilius, darančius mažesnį poveikį aplinkai.

Tarp inovacijų – atnaujinama baterija

Pirmoji bendrovė pristatoma transporto priemonė yra „Akinsi Alpha" – modernus ir įperkamas elektromobilis su tokiomis inovacijomis, kaip greitas įkrovimas, naujoviškas aušinimas ir inovatyvi daugkartinio naudojimo baterija. Pastaroji tapo reikšmingu proveržiu, ją sukūrė Švedijos bendrovė „Anodox Energy Solutions". Ši technologija reikšmingai sumažina tiek bendrą automobilio poveikį aplinkai, tiek jo kaina.

 

Naujasis, laukiamas miesto elektromobilis, Europos šalių rinkose visiškai jau 2022 m. IV ketvirtį.

„Akinsi Alpha“ yra vienintelis verslui ir automobilių parkai skirtas nedidelis elektromobilis su keičiama daugkartinio naudojimo baterija. „Akinsi“ taip pat siūlo būsimus baterijų atnaujinimus, kurie gali padidinti nuvažiuojamą atstumą ir bendrą elektromobilio našumą.

Miestui skirtas automobilis tvaresniam gyvenimo būdui

Naujoji miesto transporto priemonė manevringumu, tyliu veikimu, yra erdvi ir idealiai patogi važinėti miesto gatvė. Erdvus ir modernus interjeras sukurtas taip, kad jame būtų kuo mažiau trikdančių detalių ir elektromobilis gerai tiks kasdienėms kelionėms.

 

„Mūsų pagrindinis tikslas – padėti pereiti prie tvaraus gyvenimo būdo, pradedant nuo visiems prieinamo elektromobilio. Su „Akinsi Alpha“ siekėme drastiškai sumažinti elektromobilio įsigijimą ir eksploatavimo išlaidas, kad juo galėtų naudotis dauguma žmonių, – sako Teodoras Zanakis (Theodore Zannakis), „Akinsi“ generalinis direktorius ir vienos iš bendrovės įkūrėjų. – Ypač ilgas mūsų automobilio tarnavimo laikas ir lengvai keičiamos baterijos atvers daug naujų galimybių mažinti aplinkai ir gyventi tvariau."

Bendradarbiaudama su kompanija „Shell“, unikalią didelio našumo keičiamą bateriją sukūrė Švedijos bendrovė „Anodox Energy Systems“. Baterijos gaminamos ką tik naujai pastatytoje gamykloje Latvijoje, naudojant ličio geležies fosfato baterijų technologiją.

 

Akumuliatoriai yra keičiami, įkraunami ir ilgesniu gyvavimo ciklu, nes pasibaigus akumuliatoriaus veikimo laikui, jis gali būti greitai naudojamas kitur. Tai smarkiai sumažina baterijos poveikio aplinkai. Pati baterija neturi kobalto, ji daug didesniu saugumo ir perdirbimo laipsniu.

Planuojama, kad nuo 2022 m. „Akin Alpha“ modelis bus galima įsigyti Švedijoje, Liuksemburge, Latvijoje, Estijoje, Lietuvoje ir Graikijoje, o 2023 m. planuojama plėtra visoje Europoje.

Daugiau informacijos apie „Akinsi“ galima rasti čia: www.akinsi.com  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(8)
(8)

Komentarai (3)