Antrasis Dakaro ralio greičio ruožas tapo tikru išgyvenimo etapu: 5 svarbiausi šiandienos įvykiai  ()

Antrasis Dakaro ralio greičio ruožas tiek lietuviams, tiek daugeliui kitų dalyvių tapo tikru išgyvenimo etapu. 430 km ilgio greičio ruožas pareikalavo itin daug tikslumo, o už klaidas baudė aštrūs akmenys. Dėl įvairių technikos problemų vieni ekipažai sugaišo labai daug laiko, kiti apskritai šios dienos etapo nebaigė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laisvydas Kancius išlaikė tempą

Nors greičio ruožas buvo išties sudėtingas, tačiau keturračių įskaitoje lenktyniaujantis Laisvydas Kancius sugebėjo išlaikyti tempą. Galiausiai finišą jis pasiekė solidžioje penktoje vietoje ir pasakojo, kad turėjo nemažai smūgių į akmenis, tačiau jie didesnių nuostolių keturračiui nepadarė.

Vaidotui Žalai koją kišo ne tik pramušti ratai

Itin nesėkminga diena susiklostė Vaidotui Žalai. Lenktynes pradėjęs pakilia nata netrukus jis vieną po kito pramušė savo „Hunter“ bagio ratus. Nepakako ir turėtų atsarginių ratų, kadangi į akmenis prakiuro ir jie.

Galiausiai Vaidotas Žala iš komandos narių gavo papildomų ratų, tačiau tuomet nuo tvirtinimo vietų nulūžo diferencialas, o su tokia problema pasiekti finišą laikantis maksimalios laiko normos jau nebuvo įmanoma. Komanda pasuko tiesiai link bivako.

Čekų sunkvežimis palaidojo Lietuvos komandos ambicijas

Jeigu reikėtų rinkti metų „Technikos stebuklo“ nominaciją perkeltine prasme, ją laimėtų „Constra Racing“ komandos sunkvežimis. Lietuvių trijulės iš čekų išsinuomotas sunkvežimis nė dienos nevažiavo be techninių problemų ir šiandien sugedo dar smarkiau. Variklis nustojo reaguoti į akceleratoriaus paspaudimus.

 

Komanda nebesugebėjo pasiekti finišo ir alternatyviu keliu grįžo į bivaką. Jau dabar aišku, kad su šiuo beviltišku „Tatra“ sunkvežimiu lietuviai pernykščio savo debiutinio pasiekimo – dvylikos vietos klasėje nepagerins.

Benediktas Vanagas prarado beveik tris valandas

Šią dieną pamiršti norėtų ir Benediktas Vanagas. Nors jis priešingai nei du kiti Lietuvos ekipažai finišą pasiekė, tačiau toks rezultatas jo tikrai netenkina. Nors Dakaro ralis dar tik prasideda, tačiau daugiau nei trijų valandų atsilikimas nuo lyderio gerokai komplikuos „Toyota Gazoo Racing Baltics“ ekipažo situaciją lentelėje.

Rokui Baciuškai vakarykštė bauda nepanaikinta

 

Rokas Baciuška nesulaukė teisėjų palankumo dėl pirmąją dieną gautos 15 minučių baudos. Dėl šios priežasties jis šiandien startavo ne klasės priekyje, o kiek žemiau.

Tačiau per visą dieną jam pavyko prisikapstyti iki septintosios pozicijos, nors sykį teko stoti keisti pramuštą ratą. Sportininkas tvirtino, kad dėl vakarykštės baudos nesutinka su teisėjų sprendimu ir kreipsis dar sykį dėl jos anuliavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: