Garantuotai analogų nėra ir nebus – skelbiama, kokį elektromobilį rusai kuria Kryme  ()

UAZ-452 yra seniausias šiuo metu pasaulyje gaminamas automobilio modelis. Aštuntajame dešimtmetyje sovietai nesėkmingai bandė sukurti elektrinę jo versiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotame Kryme rusai dirba prie elektrinio UAZ-452. Šią vasarą turėtų būti pristatyta nauja seniai nebenaudojamo mikroautobuso versija. Tai praneša TASS.

Elektromobilį UAZ kuria tyrimų ir gamybos įmonė „Elkafa“. Ji pasirašė sutartį su UAZ – įmonė padeda kuriant ir tiekia automobilius be variklių.

Pavasarį Kryme prasidės elektromobilio bandymai. Po to planuojama pradėti standartinius UAZ-452 pertvarkyti į elektrinius ir juos surinkti nedidelėmis partijomis. Taip pat siūloma parduoti elektrinių komplektus, kad mikroautobusų savininkai patys galėtų juos paversti elektromobiliais.

UAZ-452 su elektros varikliu charakteristikos neskelbiamos, tačiau žinoma, kad archajiška automobilio konstrukcija netinka montuoti didelės talpos akumuliatorių. Teigiama, kad kuriama grynai elektrinė versija ir versija su benzininiu varikliu-generatoriumi, padidinančiu diapazoną.

UAZ-452 yra seniausias šiuo metu gaminamas automobilių modelis pasaulyje: su minimaliais pakeitimais jis gaminamas nuo 1965 m. Mikroautobusas neatitinka šiuolaikinių saugos reikalavimų, ir neseniai rusai pradėjo jį aprūpinti pasenusiu Euro-0 aplinkosaugos standarto varikliu.

 

Pastebėtina, kad sovietai bandė sukurti UAZ-452 elektrines transporto priemones dar aštuntajame dešimtmetyje, tačiau viskas neviršijo eksperimentinės 100 automobilių partijos.

Daugiau apie sovietinius elektromobilius galite paskaityti čia:

Elektromobilius gamino ir Sovietų Sąjunga – nuo elektrinio šiukšliavežio ir „žiguliuko“ iki „Latvija“ mikroautobusiuko, skirto ypatingai progai (Foto, Video)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(17)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: