[ŽT] „Porsche“ keičia savo logotipą 75-ųjų prekės ženklo metinių proga - naujasis nustebins detalėmis  ()

„75 metų „Porsche“ sportinių automobilių jubiliejus tapo proga pakeisti šį prekės ženklą,“ teigia „Style Porsche“ viceprezidentas Michaelas Maueris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Porsche“ logotipas yra gana sudėtingas, lyginant su daugeliu kitų markių. Savo sąsiuvinyje kadaise galbūt piešėte „Audi“ žiedus ar net „Ferrari“ žirgą, bet „Porsche“ logotipą sunkiai apibūdintumėte jo nematydami. Net jei jis - labai lengvai atpažįstamas.

„Porsche“ herbas, jei galima jį taip pavadinti, naudojamas nuo 1952 m. Logotipas atnaujintas 1954, 1963, 1973, 1994 ir 2008 metais, bet pakeitimai buvo nedideli - juos matote nuotraukoje viršuje.

Pirmasis „Porsche“ logotipas turėjo būti sukurtas per konkursą, kuris 1951-ųjų kovą buvo paskelbtas Vokietijos dailės akademijose. Siūlomas prizas už logotipo sukūrimą buvo 1000 Vokietijos markių, bet nė vienas pateiktas dizainas neatitiko to, ką turėjo omenyje „Porsche“ vadovybė. Galiausiai, 1952 metais, originalų „Porsche“ logotipą nupiešė austrų inžinierius Franzas Xaveras Reimspießas. Jis, beje, greičiausiai buvo ir pirmojo „Volkswagen“ logotipo autorius.

„Porsche“ logotipo centre - žirgas iš Štutgarto herbo. Tuo tarpu žirgą supančios juoda ir raudona spalvos bei stilizuoti elnio ragai buvo paimti iš Viurtembergo-Hohencolerno žemės logotipo. Ši Vakarų Vokietijos provincija egzistavo labai trumpai - tik 1945-1952 metais. O tada buvo įjungta  į naujai įkurtą Badeno-Viurtembergo žemę.

Kokie pakeitimai padaryti dabar? Nuo 2023-iųjų pabaigos „Porsche“ automobilius papuoš naujas logotipas:

 

Pakeitimai, žinoma, minimalūs - „Porsche“ tiesiog privalo išsaugoti savo lengvai atpažįstamą, istorinį logotipą. Šiek tiek pasikeitė žirgo karčiai, Štutgarto pavadinimas virš jo buvo nuspalvintas juodai (galbūt neįžiūrite, bet „Stuttgart“ parašyta ir ankstesnėje logotipo versijoje). Didžiausias pakeitimas - pašalinta ta trimatė taškelių tekstūra. Daug kur ją pakeitė tiesiog lygus paviršius, bet raudonose juostelėse dabar matomi didesni šešiakampiai.

 

„Mes iš naujo interpretavome istorines charakteristikas ir sujungėme jas su naujoviškais dizaino elementais, tokiais kaip korio struktūra ir šlifuotas metalas. Rezultatas – estetiškai ambicinga arka, jungianti prekės ženklo istoriją ir ateitį,“ aiškino „Style Porsche“ viceprezidentas Michaelas Maueris.

Iš tikrųjų, tų smūlkių taškelių tikriausiai atsisakyta dėl skaitmeninių priežasčių - logotipai dabar masiškai paprastėja, tampa plokštesni, nes taip jie geriau atrodo ekranuose bei nespalvotuose atvaizduose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: