Po 50 metų Vengrija atsisveikina su savo ikoniniu simboliu – su nostalgija prisimenamas ir Lietuvoje (Video)  ()

Beveik visi, gyvenantys Vengrijos sostinėje Budapešte, žino garsų ikoninio „Ikarus“ autobuso triukšmą. Tačiau po daugiau nei 50 eksploatavimo metų šios senos, barškančios mėlynos transporto priemonės buvo pašalintos iš tarnybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keletas „Ikarus“ „surengė“ atsisveikinimo turą po sostinę, kad keleiviai galėtų atsisveikinti su legendiniais autobusais.

Széll Kálmán aikštė Budapešte buvo perpildyta fotografų, kurie paskutinį kartą norėjo užfiksuoti šias ikoniškiausią Rytų Europos transporto istorijos dalį.

200-osios serijos „Ikarus“ autobusai, kuriuos sukūrė pasaulinio garso dizaineris László Finta, pradėti eksploatuoti 1967 metais. Nuo to laiko jie gavo daugybę tarptautinių prizų.

Keletą metų nuo gamybos linijos nuriedėjo apie 13 000 autobusų, todėl „Ikarus“ tuo metu buvo ketvirtas pagal dydį autobusų gamintojas pasaulyje. „Ikarus 286“ buvo galima pamatyti visur – nuo JAV iki Kazachstano.

 

Tačiau šiandien matome eros pabaigą. Nors senutėlis monstras labai dūmindavo ir nuolat gesdavo, daugelis jo pasiilgs – tai Budapešto ir Vengrijos simbolis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(9)
(14)

Komentarai ()