Nepasimeskite eismo ribojimuose: 5 navigacinės programėlės užtikrinsiančios sklandų judėjimą gatvėmis NATO viršūnių susitikimo metu  (5)

Liepos 11–12 d. Vilniuje vykstančio NATO viršūnių susitikimo metu saugumo sumetimais dalyje miesto numatomi eismo ribojimai. „Tele2“ inovacijų ekspertas Arnoldas Lukošius sako, kad ribojimuose nepasimesti padės išmaniosios navigacinės programėlės, kurios realiuoju laiku fiksuoja ne tik eismo priemonių kamščius, avarijas, bet ir dėl istorinio įvykio sostinėje vykdomus eismo pakeitimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas A. Lukošius dalijasi keliomis navigacinėmis programėlėmis, kurios padės efektyviai suplanuoti maršrutą ir patogiai judėti sostinės gatvėmis. Na, o visą naujausią informaciją apie eismo pakitimus ar NATO skirtus renginius Vilniuje galima rasti ir specialiai šiam įvykiui sukurtume puslapyje: https://nato.vilnius.lt/

5 navigacinės programėlės, kurias verta įdiegti savo telefone

„Waze“. Ši žemėlapių programėlė išskirtinai patogi automobilių vairuotojams. Ji išsiskiria tuo, kad vairuotojai gali patys talpinti įspėjimus apie kliūtis, kamščius ar avarijas kelyje. Vadinasi, naudojantis šia programėle nuolat gaunate naujausią informaciją, realiuoju laiku. Dar vienas šios navigacinės programėlės privalumas – reaguodama į pasikeitusią situaciją gatvėse, ji atitinkamai pakoreguoja numatytą maršrutą. „iOS“ įrenginių savininkai ją atsisiųsti gali paspaudę čia, o „Android“ – čia.

„Google Maps“. Nors šia programėle dažnai naudojasi keliautojai, „Google Maps“, visai kaip ir „Waze“ programėlėje, realiu laiku galite gauti informaciją apie eismo pasikeitimus, viešąjį transportą ar žemėlapiuose esančias įmones bei lankytinas vietas. Reikalingus maršrutus automobiliu, viešuoju transportu ar pėsčiomis galima greitai ir patogiai parsisiųsti į išmanųjį įrenginį ir jais naudotis net be interneto ryšio.

Naudojantis šia programėle galima pasižvalgyti po norimą aplankyti vietovę matant realų vaizdą iš palydovo, peržiūrėti vietovės ar, pavyzdžiui, pasirinkto restorano nuotraukų galeriją, atsiliepimus, darbo valandas ir kitą susijusią, vartotojams aktualią informaciją. „iOS“ įrenginių savininkai ją atsisiųsti gali paspaudę čia, o „Android“ – čia.

 

„Apple Maps“. Ši programėlė itin patogi „iPhone“ naudotojams, mat jos nereikia net siųstis – ji būna įdiegta visuose „Apple“ telefonuose. Ši programėlė realiuoju laiku teikia eismo ir viešojo transporto tvarkaraščių informaciją. Be to, šioje programėlėje parodytos ir maršrutuose esančios elektromobilių įkrovimo stotelės. „iOS“ įrenginių savininkai ją atsisiųsti gali paspaudę čia arba čia.

 

„Maps.Me“. Tai dar viena navigacinė programėlė, kuri, ją atsisiuntus į mobilųjį įrenginį, puikiai veikia ir nenaudojant mobiliųjų duomenų – tereikia parsisiųsti norimos vietovės žemėlapį. Prisijungus prie duomenų, programėlėje esantys žemėlapiai nuolat atnaujinami ir yra ypač detalūs. Dar vienas „Maps.Me“ programėlės privalumas – kiekvienas prisiregistravęs vartotojas gali laisvai redaguoti ir prisidėti prie žemėlapių tobulinimo. „iOS“ įrenginių savininkai ją atsisiųsti gali paspaudę čia, o „Android“ – čia.

 

„HERE WeGo“. Ši programėlė mažai kuo skiriasi nuo kitų navigacinių programėlių: naudojantis HERE WeGo“ galite patogiai susidėlioti maršrutą, realiu laiku matyti eismo situaciją mieste, taip pat parsisiuntus norimos vietovės žemėlapius ši programėlė veikia ir nesinaudojant internetu. Šioje programėlėje veikia ir balso navigacijos funkcija. Be to, pasirinkus norimą kelionės tikslą – geriausi maršrutai jums bus siūlomi tiek automobiliu, tiek dviračiu ar paspirtuku, tiek pėščiomis. „iOS“ įrenginių savininkai ją atsisiųsti gali paspaudę čia, o „Android“ – čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(3)
(-3)

Komentarai (5)