„Perėjimas prie elektromobilių bus sudėtingesnis nei tikėtasi.“ „carVertical“ skelbia, kas nutiko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-07-21 19:57
Svorį jau kaip ir pastūmėjo į priekį, nepamenu kompanijos kuri kaip ir jau leidžia į gamybą baterijas su 0.5kwh/1kg. Kolkas vtol įrangai gamins. Pasikrovimas netokia bėda bent 100/150kw paduodi, tai kelionė ne ką ilgiau trunka nei su vdv. 20min pasikrovimas neproblema. Keturios bėdos lieka atstumas žiemą, tarša, kaina, ilgaamžiškumas. Tokioje kaip lietuvoje elektromobilis prabanga. Pakelkit rankas kurie čia forume sugebat auto skirt 40/50k eurų biudžetą? Kol kaina bus kosmoso ribose, tol važiuosim su vdv. Vidutinis lietuvis 5k gal retesnis 10k skiria... Laukiat naudotų? Sulauksit tik naudotą imsite su rizika nežinodami kiek išties laikys baterija. Baterijose galėtų įsikišt Eu įvesdami standartą baterijoms, kad celes galėtų siūlyti kiti gamintojai, netik auto gamintojas. Tada pradėtų pigti ir greitai.
sigun 2023-07-21 21:08
Kaip ir su VDV galima nusipirkti gerą, galima lavonėlį. Prieš perkant verta pasidomėti ieškomu modeliu, pasklaidyt forumus. Na ir pinigus mokėti pavedimu, sutartyje nurodyti tikrą kainą. O jei pardavėjas taip nesutinka, tai turbūt nereiktų labai stebėtis jei ir vėl nepasisekė su pirkiniu...
donatasv 2023-07-22 00:20
10 metų vdv auto dar tik įpusėjo savo gyvenimą. Baterija jau neturės 20/30% talpos. Nebent važiuosi po 9k per metus. Aš su savo 28k jau pramyniau, o dar metų nėra retas kuris perka mašiną, kad garaže stovėtų. Iš 400km vasarą liks 300km nuvažiuojamo atstumo, žiemą vos 200 ir čia su maks baterija nuo 100 iki 0. Taip kad perspektyva nekokia lyginant su vdv. Vdv per 10 metų atsisijos tik dalis nepatikimos/gendančios į šrotą, patikimos dar 10, 20 metų važiuos. Elektromobilis gal ir važiuos jei temsi prailgintoją iš paskos. Iš čia ir tarša nes ilgaamžiškumas nebus toks kaip vdv. Celių bele ir nepakaitaliosi. Nusidėvėjimas turi būt panašus. Kitaip bus didelis disbalansas ir sudroši dar greičiau. Baterija per ilgai nepanaudosi dėl dendritų gali augti gaisro pavojus ir t.t.