Technologijų pažangos pasekmė – didžiajai daliai mitų apie elektromobilius lemta išnykti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-08-19 09:32
Kokią mums gerą ateitį pranašauja net smagu skaityti. Visi važinėsime su labai brangiais automobiliais iki 10 metų senumo. Nes daugiau nei 10 metų jau prasideda mitų pildymo metas. Tiek dėl baterijos gedimų, tiek dėl atstumo. Išspresti šią problemą galima tik vienu būdu įvesti standartą baterijoms. Ištraukei iš vieno įdėjai į kitą. Tada atsirastų kainos kritimas ir galimybė taisyti, bei tikrasis žaliasnis pasaulis. Kitu atveju CO2 kitimas lyginant su vdv ne toks jau didelis. Vdv palyginus pigiai taisomas gali tarnaut 20 ir daugiau metų. Gamybos utilizavimo atžvilgiu tai didelis pliusas prieš elektrą.
Benediktas 2023-08-19 09:37
Čia turi būtu nuspresta valstybiniu lygiu. Kaip, pvz, EU pasakė - jei Iphone nepakeis jungties į USB-C, nebus galima prekiauti. Ir Apple įdėjo tą jungtį. Gal dar nelaikas tą patį daryti su mašinomis, nes dar kaitaliojasi technologijos labai, bet kai nusistovės - būtų galima tokius reikalavimus nustatyti valstybiniu lygiu. Galėtų būti keli dydžiai - kaip ir dabar turime baterijų: AA, AAA ir t.t., nes mašinos gali būti skirtingų kategorijų - galingi džipai ir miesto automobiliukai.
donatasv 2023-08-19 10:10
Nesulyginami dalykai USB jungtis ir mašinos baterijos. Voltažas jau seniai nusistovėjąs pakrovėjuose, pati jungtis buvo tobulinama eilę metų kol ji tapo patvari, patikima ir paprasta naudoti. Mašinoje reik standartizuoti pačias celes, celių jungimo, komunikacijos, krovimo, voltažo, temperarūros valdymo principus, net ir tą pačią formą ar formas... Na bent jau turim pradžią CSS jungtį kuri komunikaciją krovime kontroliuoja. Nors amerika povaliui pradeda bėgt nuo CSS jungties link teslos kištuko. Bet bent jau tesla pradeda integruoti CSS komunikacijos standartus. Realiai visiškas chaosas. Kiek metų kalbėjo, kad reik standartizuoti USB krovimo jungtį įrenginiuose ir kiek laiko reikėjo visam tam įgyvendinti? Su elektromobiliais galima sakyt dar akmens amžius.
Benediktas 2023-08-19 10:23
Tą ir sakau - turi nusistovėti. Jei vyriausybė iš anksto reikalautų kažkokių dalykų - tai stabdytų R&D vystymosi stadijoje.
donatasv 2023-08-19 10:36
https://m.youtube.com/watch?v=ZJOfyMCEz ... x1Zw%3D%3D Tai parodo kur mes esame su elektromobiliais ir kiek viskas stagnuoja, šokinėja vien tik atrodyto paprasto dalyko krovimo. O kur dar baterijos? Video išdėstytos tikros problemas su ev ir krovimo tinklu vienoje iš labiausiai šioje srityje pažengusių šalių, o ką šnekėti apie mūsų lietuvą? Kas bus kai ši technologoja privalės žengti giliau į mažiau išvystytas šalis? Kas bus pas juos su elektros tinklais, krovimo infrastruktūra? Jei norime į vakarus elektromobilis gerai, jei norim į rytus dar 100 metų vdv...