Elektromobilių gerbėjams Lietuvoje – geros naujienos: žada ne vieną išskirtinį produktą  ()

Rugsėjo devintoji paskelbta pasaulinė elektromobilių diena, kurios proga visame pasaulyje vyksta įvairiausi renginiai, kuriais siekiama šviesti visuomenę ir populiarinti šio tipo transporto priemones. Lietuva taip pat ne išimtis – įmonė „Įkrautas“ šiemet jau trečią kartą visus elektromobilumo entuziastus kvies rinktis į Vilniaus „Litexpo“ parodų rūmus, kur visą pusdienį bus galima pamatyti rinkos naujoves, užsiregistruoti modernių elektromobilių ir motociklų bandomiesiems važiavimams bei susipažinti su lietuviškomis įmonėmis, užsiimančiomis naujausių technologijų tyrimais bei gamyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Elektromobiliams skirtą renginį mes jau laikome tradiciniu rudens pradžios įvykiu, bet tai toli gražu nereiškia, kad darosi nuobodu. Lietuva plačiai žinoma kaip aukštųjų mokslo ir technologijų šalis, o elektrinio mobilumo srityje veikiantys verslai tai tik patvirtina. Visa komanda labai džiaugiamės, kad tarp partnerių atsirado „LTLAB“ įmonė – dešimtmečius skaičiuojanti kompanija žada rinkai pasiūlyti ne vieną išskirtinį produktą“, – apie artėjantį renginį ir jo partnerius kalbėjo „Įkrautas“ vadovas Karolis Kieras.

Minėta įmonė yra sukaupusi ilgametę patirtį elektroninės įrangos kūrime ir gamyboje, o pastaruosius kelerius metus su vietos ir tarptautiniais verslo partneriais intensyviai vysto specifines spartaus įkrovimo įrangos technologijas.

Įmonės atstovas pasakojo, kad netrukus planuojami išleisti keli galingų spartaus DC krovimo stotelių modeliai, kurie taip pat galės dirbti ir su energijos kaupikliais.

„Šie produktai leis vietos degalinių tinklams, neturintiems galingų elektros energijos įvadų, įsirengti bent 60-90 kW greito krovimo stoteles, suderinant jas su lokaliomis saulės elektrinėmis, jei tokias bus galima konkrečiame objekte įrengti“, – pasakojo „LTLAB“ direktorius Gediminas Kazlauskas.

Technologijų žinovas pasakojo, kad prieš pristatydami galutinius produktus jie atlieka įvairius bandymus bei tyrimus, taip siekdami užtikrinti kiek įmanoma sklandesnį galutinio produkto veikimą. Vienas iš būdų, kaip kompanija papildomai kaupia žinias kraunant įvairių gamintojų elektromobilius, yra daugiau nei prieš metus atidarytas „LTLAB“ įkrovimo parkas Vilniuje, kur vienu metu greituoju ir lėtesniu krovimu gali krautis daugiau kaip 10 elektromobilių.

„Renginio metu mūsų ekspertai mielai pasidalins patirtimi. Taip pat, supažindinsime su keletu įdomių produktų, kurie jau yra įdiegti arba dar tik diegiami Lietuvoje“, – atviravo G. Kazlauskas.

Renginyje taip pat savo produktus demonstruos ir pranešimą skaitys įmonės „Solitek“ atstovai. Tai vienintelė kompanija Baltijos šalyse, gaminanti saulės modulius, o dabar pradėjusi ir saulės energijos kaupiklių arba kitaip – išmaniųjų baterijų gamybą.

 

Liudas Karalius, „Solitek“ produkto vadovas pasakojo, kad jie buvo vieni pirmųjų pasaulyje, pradėjusių gaminti išskirtiniu ilgaamžiškumu pasižyminčius saulės modulius: „Mes buvome vieni pirmųjų, pradėjusių gaminti stiklas-stiklas tipo saulės modulius. Tai reiškia, kad abi saulės modulio pusės yra iš stiklo  – ši technologija leidžia pasiekti išskirtinį ilgaamžiškumą, kuris gerokai pralenkia įprastinius stiklas-plastikas saulės modulius. Mes suteikiame 30 metų garantiją savo produktams, tačiau remdamiesi nepriklausomos laboratorijos atliktais testais skaičiuojame, kad „Solitek“ moduliai turėtų tarnauti bent penkis dešimtmečius.“

Įmonės atstovas taip pat užsiminė, jog jų produktų gama neapsiriboja tik įprastais saulės moduliais. Būtent dėl noro pasiūlyti klientams visapusišką energetinę nepriklausomybę išnaudojant saulės energiją, nuo šių metų vasaros įmonė startavo su analogų rinkoje neturinčia išmaniąja saulės baterija „Nova“.

 

Ši baterija padės išspręsti klausimą, kur dėti dienos metu saulės elektrinės sugeneruotą elektrą, kai jos suvartojama mažiausiai, ir kaip ją panaudoti tamsiuoju paros metu, kai generacijos nepakanka suvartojimui padengti. Turint „Nova“ kaupiklį, „SoliTek“ debesyse prognozuojame kiekvieno kliento energijos generaciją ir suvartojimą ateityje.

Kaip? Apie precedento pasaulyje neturinčią „Nova“ ir visus įmonės produktus plačiau renginio lankytojams žada papasakoti ten būsiantys „Solitek“ atstovai.

„Charged Up“ renginio organizatoriai primena, kad renginys vyks Vilniuje, rugsėjo 9 dieną. Taip pat, vienas iš dalyvausiančiųjų naujojo rekordo siekime laimės „Wallbox“ įsteigtą įkrovimo stotelę, o įmonė „Įkrautas“ dovanos jos įrengimą. Organizatoriai primena, kad lankytojams renginys nemokamas, o užsiregistravusieji turės galimybe laimėti elektromobilius savaitgaliui ar net savaitei, bei kitų šaunių prizų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()