„Vidaus rinka dreba.“ Prasidėjo kai kas, ko rusai to dar neregėjo (Diagrama)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-09-07 20:32
Tai armija sunaudoja tiek kuro, kad RUsijos įmonės nesugeba pagaminti? Skamba apsurdiškai. O dėl ko valstybė naftininkams skiria kompensacijas? Nejaugi naftos gavyba ir kuro gamyba tokia brangi ir viskas kompensuojama naftos eksporto lėšomis?
donatasv 2023-09-07 23:15
Gal ne tai kad nesugeba pagamint bet tiekimas nespėja? Jei didžiauses trūkumas ties frontu.
SaMaras 2023-09-08 08:01
Oho... benzinas kainuoja 0,75eur už litrą
immortallt 2023-09-08 08:03
Tai jei iš vieno naftos gręžinio ėjo naftos eksportas į vakarus ir kokius 10% į gamyklą, o eksportas į vakarus dingo, kaip manai, kas nutinka su ta gamykla? Gręžiniai ir toliau palaikomi ir gamykla moka tą patį, ar gamyklai kaina išauga 10 kartų, ar gamykla praranda žaliavų tiekimą? Ir jei kurį laiką naftą eksportavo pigiau nei jos savikaina su kapitalo kaštais, iš ko gręžinius atstatinės, kai dar ir pelną suėdė tiek maskolių karo biudžetas, tiek ir nuostoliai iš atskirų veiklų? O šiaip maskoliai niekada nepasigamindavo pakankamai benzino, jie dyzelino perteklių turėjo. O Europa turėjo visada benzino perteklių, todėl žiemą greičiausiai vėl dyzelinas kainuos brangiau nei benzinas. SaMaras, taip, mums atrodo pigiai, jiems brangiai, nes kainavo ženkliai pigiau. Akcizo nemoka. Šiaip net subsidijuojama realiai gamyba buvo. Tuoj apmokestins dar. O vidutinė alga pas juos kažkas ~600 USD, t.y. per pus mažesnė nei Lietuvoje. Maskvoje aišku daug didesnės algos, bet ir kainos daug didesnės.
Myslius 2023-09-08 23:39
a) cia rubliais b) i rekordus pagal USD nepanasu, per maza kaina. https://tradingeconomics.com/russia/gasoline-prices Tas kilimas rubliais yra atvirksciai proporcingas rub-usd kursui. c) Rusai stipriai sumazino exporto mokescius: https://www.statista.com/statistics/113 ... ty-russia/ Antra priezastis straipsnyje pamineta yra teisinga. d) biudzeto deficito didele dali sudaro butent tas eksporto mokestis, jei 2018 metais is eksporto mokescio surinko 40 milijardu doleriu, tai siais metais surinks tik 6-7 milijardus. Экспортная пошлина - "customs duty" https://minfin.gov.ru/ru/document?id_4= ... -2023_godu e) mazinant eksporto mokesti, eksportuoti i uzsieni tampa patogiau nei tiekti vidaus rinkai f) nori suzinot kiek jie naftos parduoda? Padalink "kiek surenka mokesciu (Экспортная пошлина) is to kokie exporto mokesciai (procentais) Gausi metrini tonaza. Idomus budas paskaiciuot Yra metodologiju kur ten skaiciuoja laivus kiek iplaukia i uostus ir ju tonazus, o cia realiai galima skaiciuka tikslu issilupt koks yra ju tonazas customs'uose kiekviena menesi.
donatasv 2023-09-09 14:43
Tavo visas dėstomas rusijos žlugimo planas yra veiksmingas mes visi tai puikiai matėme 1989/91 kai byrėjo sovietų sąjunga. Visą teorija dėstai kaip iš vadovėlio, kartais net nesivargindamas pažvelgti ir pakeisti statistiką/aplinkybes pagal dabartines realijas. Ignoruodamas visus putino padarytus vidaus rinkos pakeitimus. Dėl to iš manęs kartais gauni tiek daug negatyvo...
Absoliutas 2023-09-10 11:43
subyrejo sovietu sajunga subyres ir rusofašistanas. Juk vadovas tai tas pats - kremlius.
punktyras 2023-09-10 12:56
Naftininkai siekia gauti didesnį pelną – kurą eksportuoja, Rusijoje lieka mažiau, pasiūla mažėja, kaina auga, žmonės nepatenkinti, Putinui nx to reikia. Putinas sako, mes jums (labiausiai – Sečinui) duosim pinigų, kad jūs nebrangintumėte kuro, kad nenukentėtumėte, kad kaina liktų stabili. Viskas buvo gerai, kol neprasidėjo SVO. Karui reikia DAUG pinigų.
immortallt 2023-09-11 07:52
Rinkos pakeitimai Čia kaip prieš cunamį pastatyi porą smėlio maištų ir galvoti, kad saugus esi. Nuneš tuos smėlio maišus. Realiai nuskurs ir vargs, kiš visus pinigus į karą ir jėgos struktūras, bet nesugebės nieko doro jau išspausti, kaip šiaurės korėja. Punktyras, pagaminti jie gali daugiau nei gali eksportuoti ir reikia vietinei rinkai. Stringa gamyba. Eksportuoti staiga daugiau negalėsi, nėra kaip išpilstyti, o fūromis neprivežiosi po kelis tūkstančius kilometrų. Sudeginsi daug kuro, daug kur šiaip iš viso nepravažiuosi, o ir tiek benzovežių nėra.
punktyras 2023-09-11 08:40
Koks skirtumas, ką teoriškai gali pagaminti? Teoriškai galėjo karo nepradėti, bet praktiškai matome, kaip kuro atakuojamos gamyklos/sandėliai.
immortallt 2023-09-11 09:44
Tai ir rašau, kad ne padidėjęs eksportas yra priežastis kuro trūkumo vidinėje rinkoje, o gamybos. Matyt apie tą patį iš skirtingų pusių mes.