Jau kitąmet. „Aston Martin“ laukia elektrifikuota ateitis  (1)

Didžiosios Britanijos automobilių gamintojas „Aston Martin“ niekaip neišbrenda iš skolų ir nuostolių. Dėl šios priežasties vėl išgyveno eilinę restruktūrizaciją, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienu iš šios kompanijos akcininkų tapo startuolis „Lucid group“, gaminantis brangius elektromobilius. Jo tikslas yra paversti „Aston Martin“ tik elektromobilius gaminančia įmone, o tai turėtų nutikti jau labai greitai – pirmas „Aston Martin“ elektromobilis prekyboje turi pasirodyti jau 2025 metais.

Įmonės restruktūrizacija prasidėjo dar šių metų pavasarį, kai buvo atleistas generalinis „Aston Martin“ direktorius, o savo akcijų dalį nuo septynių iki septyniolikos proc. pasididino „Geely“ koncerno savininkas kinas Li Shufu.

Paaiškėjo, kad prie akcininkų atsirado ir „Lucid group“. Jie į „Aston Martin“ investavo 232 milijonus dolerių ir už tai gavo beveik keturis proc. kompanijos akcijų. Beje, už „Lucid group“ nugaros stovi investicinis Saudo Arabijos fondas.

Pagrindiniu ir didžiausiu „Aston Martin“ akcininku išlieka Lawrence’as Stroll’is, jam priklauso 26 proc. įmonės akcijų. Dar 8,5 proc. valdo Vokietijos automobilių gamintojas „Mercedes-Benz“, kuris išlieka vienas svarbiausių technologinių partnerių.

„Mercedes“ tiekė vidaus degimo variklius ir visą elektroniką. Net „Aston Martin“ perėjus prie elektromobilių gamybos, vokietijos gamintojas vis tiek jiems tieks elektronines sistemas ir komponentus, tačiau variklius ir baterijas tieks „Lucid“.

 

„Aston Martin“ kuria naują platformą elektra varomoms mašinoms ir greičiausiai ant jos bus gaminami visi šio koncerno modeliai.

Kaip rašo „Autocar“, „Lucid“ tieks po atskirą elektros variklį kiekvienam ratui, o galingiausia modelio versija viršys 500 arklio galių. Jau kitais metais prasidės pirmo „Aston Martin“ elektromobilio bandymai keliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(2)
(0)
(2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: