Nuo simuliatoriaus prie „Porsche“ vairo: „Dream 2 Drive“ komanda atskleidė artėjančio sezono planus  ()

2017 metais Lietuvoje pirmą kartą įvyko virtualių lenktynių čempionatas, kurio nugalėtojas gavo šansą pradėti savo karjerą profesionaliame lenktyniniame automobilyje. Praėjus jau šešiems sezonams, „Dream 2 Drive“ komanda tęsia tai, kas užkoduota jų pavadinime ir padeda norintiems, nepriklausomai nuo esamos patirties, siekti profesionalaus lenktynininko karjeros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vien per 2023 metų sezoną komanda praleido daugiau nei 150 dienų įvairiose lenktynių trasose. Čia jos nariai ne tik lenktyniavo, bet ir dalyvavo lenktynininkų akademijoje – tiek jauniausi kartingo disciplinos atstovai, kurių mažiausiam vos penkeri, tiek ir profesionalūs lenktynininkai, besivaržantys ištvermės lenktynėse.

„Kalbant apie įdomiąją statistiką, parodančią koks buvo įtemptas sezonas, per praėjusį sezoną sunaudojome beveik 1000 padangų, tačiau svarbiausi skaičiai yra net devyniolika kartų pasiektas podiumas ir aštuoni iškovoti sezono titulai Lietuvos bei Baltijos šalių kartingų ir automobilių čempionatuose. Taip pat Baltijos šalių komandinėje įskaitoje užėmėme antrąją vietą ir tapome greičiausia komanda Lietuvoje“, – pasakojo projekto įkūrėjas Tauras Tunyla.

Laukia įtemptas sezonas, kupinas naujovių

Bene daugiausiai dėmesio komandos pristatymo metu sulaukė atidengtas sportinis „Porsche 911 GT3 Cup“ automobilis, kuriuo pirmosios treniruotės lenktynių trasose prasidės jau sausio mėnesį.

„Šitas automobilis mums atveria galimybės dalyvauti daugelyje Europos čempionatų, nes „Porsche“ taurė ir įskaitos vyksta visuose žemynuose, visose šalyse. Tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu“, – pasakojo T. Tunyla ir minėjo, jog sezoną pradės nuo tris mėnesius truksiančių lenktynininkų atrankų.

Sausio – kovo mėnesiais komanda vyks į Ispaniją bei Portugaliją, kur bus rengiami vairuotojų bandymai bei treniruotės lenktynių trasose. Pagrindinis šio etapo tikslas bus atrinkti pajėgiausius, kurie galėtų atstovauti komandą ir lenktyniauti ištvermės lenktynėse. Tiems, kurie įrodys esantys pasiruošę lenktyniauti, komanda suteiks galimybę startuoti „Creventic“ serijoje, kurios pirmasis 12 valandų lenktynių etapas vyks „Mugello“ trasoje Italijoje jau kovo mėnesį. Vienas iš artėjančio sezono komandos kalendoriaus startų numatytas ir Palangoje vyksiančiose 1006 km lenktynėse.

 

„Nuo metų pradžios vykdysime testus Europos pietuose ir visi norintys bei turintys pakankamai patirties turės galimybę išbandyti mūsų naująjį automobilį. Žinoma, prieš sėdant prie „Porsche“ vairo trasoje reikės savo gebėjimus įrodyti prie simuliatoriaus vairo. – apie galimybę visiems norintiems lenktyniauti aukščiausioje lygoje pasakojo T. Tunyla ir pridūrė, jog pasiūlymą dalyvausiantys šiuose testuose gaus pilną aptarnavimą trasoje bei automobilio draudimą tam, kad galėtų jaustis ramūs važiuodami formulės 1 lygio trasose, – Taip pat, visą paketą mes siūlysime už tokią, prieinamą, kainą, kokios niekur kitur Europoje tiesiog nėra.“

Besitaikantiems į kitą automobilių sporto lygmenį ar norintiems papildomų treniruočių trasoje su lėtesniu automobiliu, komanda siūlys profesionaliai lenktynėms paruoštą „BMW 325 Cup“ automobilį. T. Tunyla pasakoja, kad tai puikus būdas pasitikrinti savo lygį ir įsivertinti tolimesnius karjeros žingsnius, o kartais nugalėti lenktynių trasos baimę.

Kartingo sezoną pradeda su didelėmis ambicijomis

 

Lygiagrečiai su automobilių lenktynėmis, „Dream 2 Drive“ komanda aktyviai dalyvauja Baltijos šalių kartingo čempionatuose bei ugdo jaunus sportininkus, dar tik pradedančius karjerą šioje disciplinoje.

„Praėjęs sezonas mūsų komandos kartingo sportininkams buvo skirtas progresui ir labai daug dėmesio skyrėme jaunuolių įgūdžių tobulinimui. Kai kuriems tai buvo pirmasis sezonas, kai kuriems iššūkiu tapo perėjimas į naują klasę ar komandą“, – kalbėjo komandos kartingo vadovas Laurynas Razas ir užsiminė, jog ateinančiame sezone sportininkams jau iškelti ambicingesni tikslai siekiant podiumų lenktynėse.

 

Jauniausiųjų lenktynininkų laukia startai Lietuvos ir Baltijos šalių čempionatuose, o vardan papildomų treniruočių ir patirties numatoma dalyvauti lenktynėse Italijoje bei Ispanijoje.

Sezoną komanda pradeda turėdama penkis sportininkus, važiuojančius kartingo disciplinoje. Jauniausiajam jų vos šešeri  metai ir 2024 bus jau trečiasis jo sezonas trasoje, vyriausiajam – septyniolika. Artimiausios treniruotės jau sausio pirmąją savaitę, kai dalis jų vyks į Ispanijoje esančią trasą treniruotis.

„Norintiems tobulėti arba pradėti, pasiūlysime visas galimybes tai padaryti net ir žiemos sezonu Ispanijoje. Galimybė startuoti Lietuvoje atsiras nuo Balandžio mėnėsio, atėjus šiltesniems orams“, – užsiminė komandos kartingo vadovas Laurynas Razas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: