Vokiečiai atskleidė techninių apžiūrų duomenis: kokie automobiliai pasirodė patys nepatikimiausi  ()

Vokietijos techninių apžiūrų centras TUV SUD paskelbė automobilių reitingą pagal tai, kiek trūkumų jie turi einant techninę apžiūrą, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp automobilių, kurių amžius iki trejų metų patys nepatikimiausi pasirodė – „Tesla Model 3“, antroje vietoje liko „Dacia Logan“, o trečioje – „Seat Alhambra“.

Kategorijoje tarp 4–5 metų amžiaus automobilių, daugiausiai trūkumų buvo nustatyta BMW X5 ir X6 modeliams, antroje vietoje – „Volkswagen Sharan“ ir trečioje – antros serijos BMW.

Tarp 6–7 metų amžiaus automobilių daugiausia trūkumų einant techninę apžiūrą surasta „Dacia Dokker“ modeliuose, antroje vietoje – penktos ir šeštos serijos BMW, o trečioje – „Dacia Duster“.

8–9 metų amžiaus kategorijoje daugiausiai trūkumų turi „Dacia Dokker“, „Fiat Punto“ ir „Dacia Logan“.

Automobilių kategorijoje, kurių amžius 10–11 metų, nepatikimiausiais yra pripažinti „Renault Twingo“, „Dacia Logan“ ir „Renault Clio“.

Seniausioje, 12–13 metų amžiaus, automobilių kategorijoje ir vėl nesublizgėjo „Dacia Logan“, „Renault Twingo“ ir „Nissan Qashqai“.

 

Iš viso buvo patikrinta daugiau kaip 10 milijonų automobilių ir techninės apžiūros dėl trūkumų negavo kas penktas, tai yra, apie 20 proc. visų tikrintų mašinų.

Bendrai, tarp visų nustatytų defektų, dažniausias trūkumas yra netvarkingai veikiantys žibintai, iš variklio skyriaus bėgantis tepalas ir netvarkinga stabdžių sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(20)
(2)
(18)

Komentarai ()