[ŽT] Gamintas 60 metų. Eros pabaiga. Nebelieka legendinio „Chevrolet“. Kas nutiko (Foto)  (1)

Sedanai sparčiai praranda populiarumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Chevrolet Malibu“ bus paskutinis sedanas šios markės gamoje. Priežastis – sedanai pralaimi konkurenciją krosoveriams. Garsusis modelis gaminamas nuo 1964 metų ir šių automobilių jau surinkta daugiau nei 10 mln. vienetų.

„Chevrolet Malibu“ sedano gamyba nutraukiama – paskutiniai šio modelio automobiliai nuo konvejerio nuriedės šių metų lapkritį. Šią informaciją „The Detroit News“ patvirtino koncerno „General Motors“ atstovai.

„General Motors“ gamykla Kanzase, kurioje surenkamas „Chevrolet Malibu“, bus laikinai uždaryta modernizavimui. Nuo 2025 metų pabaigos ten bus gaminamas antrosios kartos elektromobilis „Chevrolet Bolt“ (Europoje žinomas kaip „Opel Ampera-e“).

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1913 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

Priežastis, kodėl atsisakyta „Chevrolet Malibu“ – klasikiniai sedanai šiuo metu nėra paklausūs, nes pirkėjai renkasi krosoverius. Nutraukus „Malibu“ gamybą, „Chevrolet“ JAV rinkos gamoje neliks sedanų, o „Corvette“ ir „Bolt“ bus vieninteliai lengvieji automobiliai.

„Chevrolet Malibu“ šiemet švenčia 60 metų jubiliejų: jis gaminamas nuo 1964 m. Iš pradžių tai buvo galiniais ratais varomas sportinis modelis su dideliu V8 varikliu – buvo siūlomos iki 425-450 jėgų galios versijos. Gamintas ne tik sedanas, bet ir universalas, kupė bei kabrioletas.

 

Devintos kartos „Chevrolet Malibu“ (po 2019 m. atnaujinimo):

 

„Chevrolet Malibu“ gamintas 1964–1983 m. ir 1997–2024 m. Pradžioje „Malibu“ buvo „Chevrolet Chevelle“ aukštesnės klasės versija, o 1978 m. tapo atskiru modeliu.

Pamažu modelis keitėsi – jis tapo kompaktiškesnis, varomas priekiniais ratais ir gavo ekonomiškesnius keturių ir šešių cilindrų variklius. Iš viso sukurtos 9 „Malibu“ kartos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)