Japonijos automobilių pramonę krečia skandalas: penki gamintojai įtariami klastoję dokumentus  ()

Japonijoje ir vėl skandalas, susijęs su automobiliais. Šalies transporto ministerija, į pagalbą pasitelkusi teisėsaugininkus, surengė kratą „Toyota“ kompanijos būstinėje, rašo laikraštis „Japan Times“.



© vishal bonthapally (Unsplash License) | https://unsplash.com/photos/black-and-silver-mercedes-benz-steering-wheel-L7nZ6jmO0qk

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau „Toyota“ pripažino, kad klastojo automobilių saugumo testų rezultatus, tai paskatino atlikti kratą, siekiant apsaugoti dokumentus nuo sunaikinimo.

Kaip teigiama pranešime, japonai klastojo susidūrimo su pėsčiaisiais testų rezultatus. Be to, buvo pripažinta, kad saugumo testams būdavo suteikiami automobiliai su modifikuotais varikliais.

Kol kas „Toyota“ korporacija skubiai sustabdė keleto Japonijos rinkai gaminamų modelių pardavimus, tarp kurių yra ir „Toyota Yaris Cross“ modelis.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami šlifuokliai, mini LED projektoriai, SUP irklentės, belaidės pompos, nešiojami PC ir kt. (Video)
2832 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

2) „BlitzWolf BW-V3“ - mini LED vaizdo projektorius

3) „FunWater SUPFW02A“ - pripučia SUP irklentė

4) „TUERBB T-AP71“ - belaidė pompa, 150PSI

5) Mini elektrinis šlifuoklis

6) „Ninkear N14 Pro“ - nešiojamas PC, 16GB RAM, 1TB SSD, WIN 11

Išsamiau

Kaip pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“, kol kas nepranešama, ar su falsifikavimu susiję ir Europoje parduodami automobiliai.

Į skandalą įsivėlė ne tik „Toyota“. Panašu, jog „Mazda“ kompanija testams specialiai perprogramavo variklio valdymo kompiuterius. Saugumo testų rezultatų falsifikavimu įtariamos ir „Suzuki“, „Honda“ bei „Yamaha“ kompanijos, rašo Japonijos naujienų agentūra „Kyodo“.

 

Iš viso testų rezultatų klastojimu įtariami penki Japonijos automobilių gamintojai. O skandalas turėtų paliesti net 38 skirtingus automobilių modelius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()