„Itin ribota serija ir vandenilio technologija.“ „Hyundai“ ruošia išskirtinį automobilį  ()

„Hyundai“ iš esmės patvirtino, kad „N Vision 74“ koncepcija bus gaminama. Ši žinia pasklido per bendrovės 2024 m. generalinio direktoriaus investuotojų dienos prezentaciją, kurioje buvo pristatytas hibridų, mobilumo sprendimų ir „Genesis“ modelių plėtros planas. Tačiau skaidrėje, kurioje išsamiai aprašomas nuo 2021 iki 2030 m. produktų išleidimo planas, buvo aiškiai paminėtas stulbinantis „N Vision 74“.



© Gamintojo nuotr. (Atvira licencija)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jokių oficialių pareiškimų apie šią transporto priemonę nebuvo padaryta, tačiau skaidrėje ji buvo paminėta prie būsimų „didelio našumo elektromobilių“. Skaitant tarp eilučių, panašu, kad per artimiausius kelerius metus keliuose pasirodys kažkas iš šios itin populiarios koncepcijos. Tačiau vėlgi, geriausia šią naujieną vertinti su saiku, nes pristatyme beveik nepateikta jokios išsamesnės informacijos.

Kol kas galime tik spėlioti, kaip galėtų atrodyti serijinė versija, atsižvelgiant į jos eksploatacines savybes. Originali koncepcija turėjo 671 arklio galią, kurią išvystė vandenilio kuro elementas ir du elektros varikliai. Tačiau atsižvelgiant į ribotą vandenilinių automobilių infrastruktūrą, galima spėti, kad „Hyundai“ atsisakys šios sistemos ir naudos įprastesnę elektrinę jėgainę.

[EU+Kuponai] Pasaulinė „Titan Army“ portabilaus Android 4K ekrano premjera! Įspūdingas daiktas kiekvienam
4101

„Titan Army V32D4U Pro“ premjera!

Nuolaidų kuponai

Dovanos

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Titan Army V32D4U Pro“ - portabilus Android 4K ekranas

2) „Titan Army C32C1S“ - 31,5 colių, 2K, 240Hz lenktas žaidimų monitorius

3) „Titan Army P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

Gruodžio mėn. „ETNews“ pranešime teigiama, kad „Hyundai“ gali pagaminti tik 100 itin ribotą seriją „N Vision 74“, iš kurių 70 bus tinkami naudoti keliuose, o 30 bus paruošti lenktynėms. Jei tai pasiteisins, galbūt jiems pavyks be didesnio vargo išsaugoti vandenilio technologiją. Ataskaitoje taip pat nurodoma, kad serijinio automobilio vandenilio ir elektros hibridinė sistema išvystys 800 AG.

Kitame „The Korean Car Blog“ pranešime, kuriame cituojami vidiniai šaltiniai, teigiama, kad „Hyundai“ Namyango technologijų centre jau vykdomi moksliniai tyrimai ir taikomoji veikla, o galima gamybos pradžios data numatyta 2026 m.

 

Kalbant apie kitas detales apie pirminį konceptą, jame buvo naudojama smarkiai modifikuota „Kia Stinger“ platforma, 62,4 kWh baterija ir 85 kW vandenilio kuro elementas, maitinantis 335 AG variklių porą prie galinių ratų. Akivaizdu, kad „Hyundai“ įprastinė E-GMP EV platforma netiko jų siekiamoms žemoms, į našumą orientuotoms proporcijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()