[ŽT] „Nuo 2024 m. spalio 1 d. Bus baudos.“ Uždraudžiamos „M+S“ padangos  (6)

Žieminės padangos yra sukurtos žemoms temperatūroms, randa sukibimo važiuojant ir ant sniegu padengto kelio. Vasarinės padangos gerai veikia kai temperatūra yra aukštesnė. Universalios ar sezoninės padangos yra vasarinės padangos su šiek tiek agresyvesniu protektoriaus raštu.



© Ken T1381 (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:All_Season_tire.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonės kartais mano, kad sezoninės padangos gerai veikia ir žiemą, ir vasarą. Tai yra tiesa tik tuomet, kai žiemos yra šiltos ir sniego beveik nepasitaiko. Tikros žieminės padangos pasižymi minkštesniu gumos mišiniu, kuris gerai veikia prie žemos temperatūros. Šaltis kietina gumą, o kieta guma nesukuria pakankamo sukibimo. Tačiau toks minkštas mišinys vasarą greitai dyla, todėl sezoninių padangų guma yra daug kietesnė nei žieminių. Be to, agresyvus žieminių padangų protektorius yra triukšmingesnis, ne toks stabilus važiuojant didesniu greičiu, koks vasarą yra įprastas. Taigi, sezoninės padangos turi daug švelnesnį protektorių nei vasarinės.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos belaidis dulkių siurblys (Video, „Proscenic P13“)
3214

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Ne veltui sakoma, kad sezoninės padangos yra ne žieminės padangos pritaikytos vasarai, o atvirkščiai – vasarinės padangos su šiokiais-tokiais žieminių padangų bruožais.

Nuo šių metų  spalio 1 dienos Vokietijoje žieminėmis padangomis bus laikomos tik... žieminės padangos. „M+S“ padangos nebus laikomos tinkamomis žiemai.

Kad padangos būtų laikomos tinkamomis žiemai, jose turi būti snaigės simbolis (taip pat vadinamas Alpių simboliu). Šis simbolis garantuoja, kad padanga atitinka tam tikrus žiemos sąlygomis eksploatacinius standartus.

 

Tai nėra naujiena – tokios padangos jau kurį laiką nėra parduodamos. Padangos, kurios pažymėtos tik M+S simboliu (purvui ir sniegui) žiemos sąlygomis dar buvo leidžiama naudoti iki 2024 m. rugsėjo 30 d., tačiau tik tuo atveju, jei jos pagamintos iki 2017 m. gruodžio 31 d., kai šis draudimas paskelbtas. Nuo 2024 m. spalio 1 d. šios padangos nebebus leidžiamos ant sniego ir ledo.

„M+S“ padangas galima naudoti šiltomis ir sausomis sąlygomis. 

Už sezoninių ar vasarinių padangų naudojimą bus baudžiama bauda, kuri prasideda nuo 60 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(105)
(-61)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: