Kodėl lietuviai nervina vieni kitus kelyje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2014-02-07 22:18
Hmmm, o kam gali maišyti vairuotojas antroje juostoje, jei jis važiuoja maksimaliu leistinu greičiu? Gal reikėtų dešimt kartų daugiau policininkų su radarais? Gal ir aistros dėl antros juostos aprimtų Važiuotų visi draugiškai 50, jokių skubančių nardančių, jokių gudresnių tarpeilininkų...
bahuriux 2014-02-07 22:33
Niekas nesiparina keliuose isskyrus viena kita toki asila, kaip tas su autobusu kur 20 avariju sukele per metus del trecdalio is ju akivaizdziai buvo pats kaltas, tai tokie principingi pavojingiausi ir pikciausi. Del antraeilininku Klaipedoj, kad suprastumet sita reiskini reikia pavazineti bent keleta dienu. Beveik visos didziosios pagrindines gatves Klaipedoj turi po tris juostas vienai krypciai ir kruva ziedu irgi po tris juostas, butent ir turiu galvoj tik tas gatves kurios yra 3 ir daugiau juostu ir kai miestas nera tuscias. Vaziavimas antra eile yra geris ir palei nerasytas taisykles yra saugiausias ir greiciausas budas vaziuoti lengvosioms KLP mieste, nes sumazina bereikalingu manevravravimu kieki tarp juostu, paliekant kiek laisvesnes pirma ir paskutine juosta, tam kad i jas persirikiuoti tik esant reikalui pasukimui i sona. Sitaip daro 90% vairuotoju KLP, nes tai ateina per praktika, tiesiog antra juosta gali pervaziuoti beveik visa miesta, net nepakeites juostos ir niekam nesutrukdes. Desiniausioj juostoj apskritai yra vien duobes, provezos, autobusai, sunkvezimiai, mikriukai ir priparkuotos auto, vaziuoti desiniausia juosta = mozochizmas. As pats tai esu treciaeilininkas is antros rikiuojuosi i trecia pries ziedus, taip greiciau pervaziuoju miesta, net uz antraeilininkus Palei nerasytas taisykles treciaeilininkai KLP yra 20-30% "kieti pilotai" masina nesvarbu kokia, nes mokant pakinkyti visus iki vieno arklius po kapotu, nebus bedu. Treciaeilininkai nebijo paspausti gaza kai reikia, tam kad niekam netrukdant persirikiuoti paskui i antra eile ziede ir vaziuoti toliau savo keliais. Reziume, kas KLP nera bent jau antraeilininkai, greiciauiai yra mazochistai Vis maziau agresijos pastebiu KLP ir tas man patinka. Del letu vairuotoju ir visokiu antraeilininku kai dvi juostos nera ko parintis, privaziavai letesni persirikiuoji apvaziuoji. Privaziavai letesni kur tik viena juosta vienai krypciai (ne meiste), palauki, kol kelias atlaisveja, (parenki zemesne pavara ir paspaudes tapke, kad net nekiltu noras lenkiamajam "kersyti", trukdyti aplenkti, ar net lenktyniauti) aplenki ir nuvarai savo keliais. Visa tai zinoma nepazeidziant taisykliu.
HDi 2014-02-07 22:39
Įsitikinimas, kad važiuoju leistinu greičiu, todėl galiu važiuot kuria noriu juosta, yra klaidingas. Skaitom KET, nes kaip minėjau, tai yra KET pažeidimas.
Arthuras 2014-02-07 23:24
Net važiuojant užmiestyje ne visada išeina važiuot pirmaja juosta, nes dažnai pirmojoje važiuoja apskritai čiut besivelkantys. Ir neretai, kol apvažiuoji automagistralėje lėtesnį, priskrenda koks MB ant 160-180 ir pradeda mirgalinti, piktintis. Niekada nekertu per stabdžius ir nekišu staigiai į pirmą juostą. Tiesiog atlieku savo manevrą ir tuomet pasitraukiu.
Anonymous 2014-02-08 10:30
Neatsakei į klausimą - kam trukdo antraeilis, jei jis važiuoja antra max leidžiamu greičiu?
Simplicity 2014-02-08 11:53
KET taisyklėse yra parašyta, kad važiuoti reikia arčiau dešiniojo krašto, vadinasi, jei kelyje yra kelios juostos viena kryptimi, važiuoti reikia kraštine dešine juosta (jei ji yra tuščia). Taisyklės galioja visiems vairuotojams, nepriklausomai nuo to kiek metų jie vairuoja. Kaip straipsnyje ir rašė— nereikia provokuoti kitų eismo dalyvių. Didžiausias chaosas ir pavojai kelyje prasideda tada, kai du teisuoliai (kiekvienas su savo tiesa) pradeda vienas kitą savo tiesų mokyti.
Anonymous 2014-02-08 13:11
Nu šakės! Į paprastą klausimą niekas negali atsakyti! Sąžinė neleidžia ar klausimo nesuprantat? Ar nejauku parašyti viešai? Aš parašysiu - antraeilininkas, važiuodamas max leistinu greičiu trukdo pažeidėjams. Chuliganams.
Simplicity 2014-02-08 14:16
Pažeidėjas trukdo pažeidėjams...
Arthuras 2014-02-08 16:10
Girdi, tu, kosmonaute - aiškiai KET parašyta, jog reikia važiuot kuo dešiniau. Tai, kad kiti pažeidinėja KET tau nesuteikia galimybės nebaudžiamai pažeidinėti taip pat! Galų gale, visos specialiosios tarnybos - greitosios, policijos, gaisrinės automobiliai gali važiuoti greičiau. Politikai su savo tarnyba priešakyje taip pat gali važiuoti greičiau. Ir kai tokie nevykėliai net ir pastebėję už save važiuojantį automobilį nesitraukia dešiniau - būna blogai. Kad ir panašios situacijos: http://www.delfi.lt/news/daily/crime/gr ... d=63965802
HDi 2014-02-08 20:12
Važiuoja max leistinu greičiu pagal savo spidometrą, o realus greitis skirtingų mašinų yra skirtingas dėl gamintojo padarytos paklaidos ir galimai neteisingų išmierų padangų, taip kad...
zaliaakis 2014-02-09 00:28
Va dabar diskusijos labai atitinka temos pavadinima Saunuoliai, dar daugiau kra...
bahuriux 2014-02-09 02:33
Jus man paaiskinkit, kaip vaziuoti kuo desiniau, jei pima juosta buna kartais uzstatyta masinomis, stovinciais autobusais ir tt. Koks asilas kure taisykles, jei jos priestarauja sveikam protui. Nafik man vaziuoti desiniau jei as turesiu daug kartu persirikiuoti/apvaziuoti kliutis, duobes ir tt, kol pervaziusiu miesta. Va kai atvaziuos su svytureliais is galo tai ir pasitrauksiu i desine ir netgi sustosiu kelkrasty, jei jau neatsikabins mentai. Niekas mieste nevaziuoja desiniau nes tai priestarauja sveikam protui ir saugumui. Magistralese beveik nera antraeilininku, nebent patys esat pazeidejai, tada jie jums trukdo, apskritai blogam sokejui... Kartais ir KET nusisneka, arba palieka perdaug vietos laisvai interpretacijai.
Simplicity 2014-02-09 10:41
Ko čia putojies? Kalba eina apie antraeilininkus, kurie net ir esant visiškai tuščiai pirmai juostai, velkasi antrąja.
HDi 2014-02-09 11:54
Saugumui prieštarauja savaip interpretuojamos taisyklės ir/ar jų nesilaikymas. Jei Tau kliūčių apvažiavimas, persirikiavimai sukelia diskomfortą, tai dar gerai pagalvok, ar nereiktų su taxi/viešuoju pradėti važinėti. Žinai, stresas įtampa ir t.t. nuotaikos neprideda, gyvenimą trumpina ir bla bla bla. Vokietijoj ar Austrijoj kai pysteltų Tau baudą, kad maža nepasirodytų, už tokį važiavimą su tokia logika, ar sakysi kad ir jie kvailiai yra sustatydami ženklus kas keliasdešimt kilometrų, kad reikia dešiniausios juostos laikytis? KET nusišneka? Ar bent žinai kam reikia to važiavimo dešiniausia juosta? Nes nepanašu, kad žinotum.
mykolas 2014-02-09 12:07
Kaune antra eile dažnai važiuojama nes ten mažiau duobių ir šulinių
Instruktorius 2014-02-09 13:36
O ką galvoti kai važiuoji užmiestyje saugiu 80 km/val. greičiu, ir tave apvažinėdami pro šali dar ir pypina, duodami suprasti ko čia velkiesi? Pabandykit toki eksperimenta, važiuokit kuo mažiau gazo spausdami, ekonomiškai, (kelionė turi būti tolima ir vietinės reiksmės keliai su asfaltu).
bahuriux 2014-02-09 13:43
Kur nusisneka jau paaiskinau tuos atvejus. Zinau kam to reikia, kad visokie spec tarnybu auto galetu pravaziuoti greiciau. Dar yra atveju kur KET taip nusisneka kad net nejuokinga, cia gal ne KET problema, bet tu kas irengineja zenklus (interpretuoja) greiciau, pvz perbraukytas 60 (greicio ribojimo pabaiga, galima vaziuoti 90) ir uz to zenklo posukis su nuokalne, arba isvaziuojam is gyvenvietes ir uz 200m laukuose vel stovi zenklas 50, jei nevietinis isibegeji ir vel turi stabdyti, tas labai neekologiska ir neekonomiska.
Arthuras 2014-02-09 13:49
Koks leidžiamas greitis tame kelyje? Kokios oro, kelio sąlygos? Jei leidžiamas greitis 90km/h, o sąlygos geros - taip, tu trukdai(KET parašyta, nevažiuoti be reikalo pernelyg lėtai). Ir tokius tikrai norisi nustumt nuo kelio. Kai visas srautas juda 100km/h, atsiranda vienas teisuolis ant 85km/h ir sudaro trukdžius, bereikalingus lenkimus ir pan. Tuos ala ekanuomyškus vairuotojus tai išvis persodint į viešąjį. Jei negali sau leisti važiuoti maksimaliu leistinu greičiu ir pajudėti ne kaip vėžlys - išvis nevairuok.
HDi 2014-02-09 14:04
Matos, kad nežinai, nes šiaip jau ne tik dėl to.
Simplicity 2014-02-09 14:12
Kol toks požiūris gajus bus, tol visi pakelės medžiai vainikais ir automobilių dažais bus nužymėti Joks kelio ženklas nedraudžia važiuoti 70-80km/h greičiu. Na, o jei tokį teisingą vairuotoją kely sutikus kraujas užverda, tai gal pas psichiatrą vertėtų apsilankyt? Bahuriux ar Arthuras turbūt iš pykčio tokio Airijoj sprogtų kur keliuose ženklai 80km/h, o pasitaiko vėžlių ir ant 50-60 km/h važiuojančių, kurių dėl ištisinių linijų ir priešpriešinio eismo neįmanoma aplenkt. (Airija ne Rusija ar Lietuva, kur kas nors bandytų penkių automobilių koloną apvažiuot, nustumiant priešais atvažiuojantį vairuotoją į kelkraštį.) Mane iš pradžių erzino, o po to pripratau kažkaip. Gi ne visi Šumacheriais gimę, ir ne visi, taip kaip lietuviai, puikiai vairuot moka p.s. Aš autostradoj velkuosi 90-100 km/h greičiu ir be jokio sąžinės graužimo panašiu greičiu sunkvežimius antra juosta apvažiuoju Kol kas gyvas, niekas nuo kelio nenustūmė, šviesom nemirksėjo. (Jei pamirksėtų, tai apvažiavimą tik po dviejų kilometrų baigčiau )