Klaipėdoje – eilės prie degalinių: duoda 50 ct nuolaidą be jokių kortelių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-05-14 11:21
obulgas, jei nuostolis tik popierinis - tai jis bus atstatytas ir sumokės pelno mokestį vėliau. Žmogus turės sumokėti? O bankrutavusios įmonės, kurių turto jau nebėra irgi turės sumokėti? O tai, kad žmogus ir sumokės, tai dar nereiškia, kad bus gautas pelnas. Palūkanos tai eina. Nuostolį padengė, bet ekonominio pelno - normalus pelnas, į kurį neįeina viršpelnis - nėra ilguoju laikotarpiu. AP0323, kad tu net oligopoliją ir monopoliją maišai į vieną plakinį, tai apsispręsk, o šiaip su Oligopolija nėra nieko blogo - komunikacijos, negirdėjau nė vieno, kuris skųstųsi, kad brangus mobilusis ryšys Lietuvoje, nes jis vienas pigiausių. Ir tavo pavyzdys yra pezalai, nes nesupranti reiškinio. Kadangi pasirodei kvailas, tai dabar ad hominem naudoji, kad iškelti save. Na žema, labai žema... Multiplikatoriaus efektas bankams mažai padeda, tik tiek, kad skatina ekonominį efektyvumą, tai yra nauda ekonomikai, visuomenei, valstybei pagrinde. Bankas turi vis tiek turėti atitinkamą kapitalą paskolų portfelio daliai. Aš ginu ne bankus, o užpiso skiedalai ir melas pilamas apie verslą bendrai. Nenorit mokėti už pavedimus? Eikit į uniją, kas draudžia? Deja niekas nenori to, bet vis tiek skundžiasi, kaip blogai, tai visgi ne taip ir blogai.
aurimokas 2014-05-14 11:32
Kaip galima eiti į uniją, kai vos tik unijai pradėjus populiarėti, didieji bankai iškart pradeda rėkt kad unijos žaidžia nešvarius žaidimus, duoda į skolą, paskolas su nulinėm palūkanom dalina ir t.t. Ne viena unija jau buvo sužlugdyta, nes Lietuvos bankas yra kilimėlis didžiųjų skandinaviškų bankų kojoms nusivalyt ir daro viską ką jie liepia.
immortallt 2014-05-14 12:00
aurimokai, bankai net nesivelia į tai, Lietuvos bankas atlieka patikrinimus ir neatitinka taisyklių bei akivaizdžiai matosi sukčiavimas. Ar siūlai, leisti pinigus išplauti laukan iš unijos ir realiai leisti jai dirbti bankrutavusiai, tai yra, kad niekada negalės grąžinti gautų indėlių, nes pinigų/turto unija jau senai nebeturi? Rinkis uniją ne tą, kuri didžiausias palūkanas moka, nes šiuo metu neįsivaizduoju, kokia unija gali priimti indėlius už 5% ir kažkam sugebėti paskolinti už ne mažiau 8-10%, kad unija galėtų veikti. Didelių sumų irgi skolinti negali vienam fiziniam ar juridiniam asmeniui, nes mažas paskolų portfelis, o vartojimo paskolos Lietuvoje ne tokios populiarios. Nagi nagi, ir kokias taisykles priėmė pagal skandinavų pageidavimus? Turbūt padidino kapitalo reikalavimą, kad Skandinavams didesnį savo pinigų kiekį reiktų sukišti ir pelningumas sumažėtų. Nieko nenutuoki, bet vis tiek skiedi nesąmones. Pasiimk keletą vadovėlių apie bankinį sektorių, finansines institucijas ir susijusias rizikas, gal tada pamatysi didesnį paveiksliuką. Aišku, bankų sektorius dar turi kur pas mus tobulėti, konkurencija galėtų būt aršesnė, bet kaip čia piešia apie nežmoniškus bankų pelnus - MELAS. Jei taip būtų, senai būtų atėję kitų bankų.
MindaugasV85 2014-05-14 17:59
Nelabai ką supratau, bet teks atsakyt: susirask darbą!
immortallt 2014-05-14 23:02
Darbą turiu.