Kauno gatvėmis važinėja vienintelis toks Lietuvoje „Volkswagen Golf R“  (0)

Iš pirmo žvilgsnio tai niekuo neišsiskiriantis 7-os kartos „Volkswagen Golf“. Tačiau pažiūrėjus atidžiau, galima pastebėti kitokius nei standartiniai buferius, išmetimo vamzdžius ir R raidę ant priekinių grotelių bei bagažinės dangčio. Kol kas tai yra vienintelis toks automobilis Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis „Golf R“ yra neeilinis modelis: šiuo metu tai yra galingiausias „Golf“ šeimos atstovas, kuriame sumontuotas turbininis 2.0 l, 300 AG, 380 Nm variklis.

Kauno gatvėmis važinėjančio automobilio valstybinis numeris taip pat ne bet koks – skaičiai 221 simbolizuoja, kad „Golf“ variklis pasiekia 221 kW galią.

Toks „Volkswagen Golf R“ yra vienintelis Lietuvoje ir vienas iš trijų Baltijos šalyse. Dar du tokie automobiliai registruoti Estijoje.

Tačiau automobilio savininkas Robertas Cickevičius nelinkęs pernelyg žarstyti komplimentų. 5 tūkst. km su šiuo automobiliu pravažiavęs kaunietis jau pastebi ir kelis minusus.

Visų pirma, vyras nusivylė adaptyvine važiavimo sistema. R. Cickevičius tikėjosi, kad važinėjant duobėtomis gatvėmis padės „Comfort“ režimas. Tačiau sistema veikia ne taip, kaip jis tikėjosi.

„Jei tektų dabar pirkti automobilį, šios sistemos neužsisakyčiau, nes skirtumas nelabai jaučiamas“, - sakė R. Cickevičius, vadovaujantis bendrovei „Autotyrimai“.

Be to, vairuotojas nebuvo sužavėtas automatine 6 laipsnių pavarų deže. Tačiau kol kas tai vieninteliai visais ratais varomo sportiško automobilio minusai, kuriuos pastebėjo R. Cickevičius.

Iki šiol kaunietis vairavo tris BMW automobilius.

„Labai nusivylėme BMW pardavėjais Lietuvoje, todėl persėdau į „Golf“, - teigė R. Cickevičius.

Galingą variklį turintis „monstriukas“ 100 km/val. greitį išvysto per 4,9 sek., o maksimalus greitis elektroniškai ribojamas iki 250 km/val. Normalu, kad sportinis automobilis nėra labai ekonomiškas.

„Popierinės“ degalų sąnaudos yra 6,4 litro 100-ui km. Tai toks fantastinis skaičius. Dabar, kiek aš važinėjau, ilgalaikis degalų sąnaudų vidurkis yra 8,9 l/100 km“, - sakė R. Cickevičius.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Paulius Garkauskas
(13)
(14)
(-1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: