Kaip kovoti su rasojančiais automobilio langais: pagelbės net ir laikraščiai po kilimėliais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ate 2015-11-24 20:53
dar viena procedura kaip išvėdinti mašiną. jei lauke nelyja, nėra drėgna, tai galima prišildyti automobilį atsukus šilumą visu pajėgumu, vėliau atidaryti visas duris ir palikt. ypač tinka žiemą. veikia panašiu principu kaip drabužių džiovyklės
bahuriux 2015-11-24 21:03
Šitie patarimai žinoma neblogi, bet pagrindinė problema yra žmonių nežinojimas, kad vėstant orui didėja santykinė drėgmė. Darau taip, kai lieka ~3 minutės kelio iki sustojimo užsuku šilumą ir visu gazu pastatau ventiliatorių, jei tą pamirštu padaryti išanksto, tai bent jau sustojęs padarau skersvėjį. Atšaldau salono orą ir rytais neturiu bėdų. Čia tas atvejis, kai šiltas oras sugeba išlaikyti daug vandens, nors santytkinė drėgmė nedidelė, o kai šiltas salonas atvėsta visa orė esanti drėgme kondensuojasi nes pasiekiamas rasos taškas, nes atvėses oras nebeišlaiko tiek drėgmės ir pasiekia 100% santykinę drėgme, tada drėgme ir iškrenta kondensato pavidalu prie šaltesnių paviršių, gaunasi principas panašiai, kaip drėgmės surinktuvo Padeda bent jau audi ir wv, bet kai važinėjau su opeliu tai rasavo beproto, nieko nėjo padaryti dar ir nuo mašinos priklauso, manau laikšaščiai būtu padėję. Pas opelį buvo stori sluoksniai garso izoliacijos 4-8cm, ant viso dugno toks guminis porolonas, manau ten ir buvo bėda, nes prikaupdavo drėgmės.
raimondas.trečiokas 2015-11-24 22:44
Na nepagailėjus kokių 10 eurų galima įsigyti drėgmės sugėriklį ir laikyti jį mašinos salone. Padėkite taip,kad nevirstų, nes sugėriklio granulės stabdant lengvai apverčia indeli ir susikaupęs vanduo išsipila (laikau po vairuotojo sėdyne). Granulių užtektų mėnesiui- dviem priklausomai nuo drėgmės ir indelio dydžio. Pas mane opeliukas ir tikrai padėjo, truputį dar rasoja priekinis stiklas, tai manau ta įspresti pakeitus salono filtrą.
Stipa 2015-11-27 11:55
Man problema aprasojimas iš lauko Turiu pastovėt ryte užvestu varikliu ir įjungti priekinio lango atšildymą porai minučių arba kitas varijantas važiuoti su įjungtu valytuvu kad matytųsi kelias.
Kadras 2015-11-27 12:06
Naudok http://imuperku.lt/priekinio-stiklo-apd ... nuo-saules
hamann 2015-11-27 12:55
Man irgi amžina bėda drėgmė mašinoje, kadangi asmeniniu automobiliu važinėju labai nedaug ir trumpais atstumais. Prasukus bent 100km išdžiūsta salonas. Kitais atvėjais tenka užkaitinus palikt pravirais langais (sausomis dienomis) bent 20min, kad pašalint drėgmę.
Wolfy 2015-11-30 21:20
Pakeičiau salono/mikro filtrą ir pasibaigė rasojimo problemos salone. Aišku, jeigu trumpais atstumais pavažinėju, tai tada tenka porai minučių palikti duris pravertas, kad ištrauktų drėgmę. O anksčiau, tai ir iš vidaus tekdavo langus gramdyti, ne tik iš lauko pusės. Be abejo, buvo kaltas mikro filtras, kuris niekad nebuvo keistas.