Automobilių parkas keičiasi - ar ir lietuviai kada nors ims pirkti mažus automobilius? Kokie automobiliai perkamiausi Vakaruose?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2018-09-22 14:32
Jo jo, geriausias gyvenimas tai iš vis yra, kai atsiskiri nuo kūno, visi poreikiai patenkinami iškart, viską turi ir t.t. Nes na tik visiškam degradui gali atrodyti, kad pasaulyje neribotai išteklių yra, bet kurių.
apvalus 2018-09-22 16:28
Lietuvoje vis dar vyrauja treciu pasaulio valstybiu mentalitetas. Didele zmoniu dalis nemate pasaulio, ziaurus materialistai (paradoksalu, bet dazniausiai turintys mazas pajamas), besirupinantys "ka kaimynai, gimines pagalvos", norintys demonstruoti savo turtus, nesuprantantys kitokios pasauleziuros, nesuvokiantys, kad ju vertybes nera etalonas. Todel vidutinis lietuvis niekad nepirks, net jei vazineja tik po miesta, mazo automobilio. Nes jam tai nera tik transporto priemone. Lygiai del tos pacios priezasties, kiekvienas studentas bando ikirst koki riedanti grabeli, nors i paskaitas kuo puikiausiai ir viesuoju nuriedetu ar del kurios vos besiverciantys perka naujausius iPhone ar Samsung. Bet, is kitos puses, bent jau Vilniuje, galima pastebeti labai teigiamas tendencijas, ypatingai tarp labiau issilavinusiu pilieciu. Ir tai labai dziugina. Dar 10 metu ir mastysim kaip labiau pazengusios visuomenes.
Vytax 2018-09-22 20:05
apvalus 2018-09-22 20:36
Ne tame esme, kiek tas automobilis vertas. Vaikomasi "prabangos": dydzio, markes (Audi, BMW, VW, tai jau cia lyyygis), galios. Kai i TOP 5 papuola A6, BMW5... Man tai neatrodo protingi pasirinkimai perkant automobili iki 5k eur. Nes geriausiu atveju, uz tokius pinigus iseina bent 500k beges dyzelinis grabelis.
audriusn 2018-09-22 20:40
Dabartinis Polo yra dydzio kaip Golf 3. Mazeja, vadinasi.
SaMaras 2018-09-22 20:57
Na „tas pats“ auto didėja, bet vis atsiranda naujas modelis, kuris užima mažiausiojo vietą.. VW lupo, BMW 1, audi A1 ir tt tai prieš 20m didžiosios daugumos tokių modelių nebuvo..
Vytax 2018-09-22 21:37
O kame bėdos? Juk pigiai remontuojančių „garažinių meistriukų“ pilna.
Endless Nameless 2018-09-22 21:40
Tokiais pavadinimais nebuvo ar kaip? Prieš 20metų tą nišą užėmė Mitsubishi Colt, VW polo 3, Opel Corsa, Renault Twingo ir dar ir dar. Automobiliai pučiasi, hečbekų plotis neretai viršija senų universalų. Kad gamintojai ir toliau išleidžia mini klasės auto, tai nieko keisto, bet perkamos jos ne dėl ekologiškumo "atsakingo pasirinkimo", bet kainos. Bazinės komplektacijos Aygo/UP'ai ir tt yra pigiausi nauji automobiliai kuriuos gali nusipirkti.
Xdmin 2018-09-22 21:48
Mitsubishi isvis idomiai padare, turejo Colta ir Space Star. Sukure realiai nauja Space Star, bet pavadino ji Colt. O vietoj Colt tai net nzn, isvis turbut nieko neturi?
Endless Nameless 2018-09-22 21:58
Jo senasis Colt'as mirė, vėliau sekęs buvo nebe japonas, Europoje surinkinėjo kartu su Smart'u. Bandė gražų padaryt, po restyle vėliau priekį nuo Lancer'io užmovė, dviduris bent jau proporcingas, bet keturduris baisus espace'as kažkoks.
1hitkillhack 2018-09-22 22:43
Klausimas būtų tiems, kas čia užstoja "kibiriukus". Arba kitaip tariant daug klausimų. Kodėl jūs neperkat "cento" produktų visada? Taigi galima pakentėti tą skonį jeigu ir neskaniau truputį. Kodėl neperkat pigiausių drabužių, avalynės? Taip pat puikiai galima su jais nusigauti nuo taško a į b. Kodėl jūs išviso leidžiat pinigus kažkam kitam, nei visuomenės suformuotai tobulybei įgyvendinti? Kodėl jūs vertinate prioritetus pagal save? Jeigu vienam yra geriau nuvažiuoti į užsienį, kitam geriau už sutaupytus pinigus nusipirkti patogesnę mašiną. Jeigu vienam geriau į teatrą nueiti, gal kitam geriau su patogia mašina nuvažiuoti 200km prie jūros. Grįžtant prie temos, tai čia kaip ir kažkas sakė, galiu patvirtinti. Dalis kolegų renkasi naujus kibiriukus, nes premium klasės neįperka, o dėvėtų nemoka ir nežino kaip taisyti. Tai kas belieka.
apvalus 2018-09-22 23:30
As neperku naudotu drabuziu ir avalynes del tos pacios priezasties, del ko nepirkciau 15 metu senumo BMW 5. Ir taip, mano spintoje ne hugo boss ar kt. brangus brandai.
1hitkillhack 2018-09-23 00:33
O dėl ko neperki dėvėtų drabužių? Jie atliktų tokią pačią funkciją kaip ir nauji. Galėtum nusigauti iš taško a į tašką b. Kam tau nauji drabužiai jeigu nesvarbi kitų nuomonė? Ar neperki dėvėtų drabužių dėl kažkokių įsitikinimų (kas prieštarautų tavo racionalumui) Jeigu jau čia taip pasišventęs taupuolis ir racionalistas, pasakyk, kad perki tik tai ko reikia, valgai tik tai ko reikia organizmui, darai tik tai ko reikia išgyvenimui. Nes jeigu ne, tai prieštarauji pats sau ir taikai kitiems dvigubus standartus.
HardAxe 2018-09-23 01:03
Aš pirkčiau dėvėtus drabužius, bet nusipirkti naujus užima daug mažiau laiko ir reikia daug mažiau pastangų
immortallt 2018-09-23 01:36
Matai, gyvenk kaip nori, bet ne valstybės ir visuomenės prioritetas turėtų būti, kad žmonės važinėtų dideliais automobiliais (kaip taisyklė dūmijantis dyzelis) ir nuodytų žmones, nes iš paskutiniųjų nusipirko ir neišgali susitvarkyti. Taip pat, nereikia ir piršti, kad didelis automobilis yra būtinybė. Nėra. Automobilis iš viso nėra būtinybė didžiajai daliai žmonių gyvenančių mieste. Kadangi subsidijuojamas automobilis visaip kaip, tai ir turi dauguma.
apvalus 2018-09-23 10:04
Del higienos, sudetingo devetu rubu pirkimo, o ir lopyt nemoku ir moket nenoriu
Vytax 2018-09-23 10:58
Žinok ne visi miestuose gyvena.
audriusn 2018-09-23 11:03
Tas anal-itegas vis dar nesuvokia, kad kai kur rajonuose VT vaziuoja du kart per diena. Jam su galvos smegenu exceliu sunkiai sekasi tokius dalykus suprotaut.
1hitkillhack 2018-09-23 11:32
Nesąmones kalbi. Geresnėse dėvėtų drabužių parduotuvėse viskas sudėta pagal dydžius. Niekas ten skylėtu nepardavineja. Visiems drabužiams padarytas cheminis valymas (dar įmetus į skalbyklę neliks nei molekulės buvusio šeimininko.) Taip ir neatsakei kodėl taikomi dvigubi standartai... Kodėl minkštesnę sofą pirkti tv žiūrėjimui yra norma, o minkštesnę mašiną- tai jau buduliškumas, norėjimas išsiskirti ir proto trūkumas?
immortallt 2018-09-23 13:16
Jei kapitaliai susitvarkys savo geldas... Na vat kad nesusitvarkys, nes sutvarkyti kainuos bent antrątiek kiek išleido. O išleidžia viską iki paskutinio kraujo lašo. Išleidžia tam, ką mano kad kiti mato ir galvoja, kad yra kietas, kai iš tikrųjų - tuščia vieta. Bet jei susitvarkys, tegul važinėja, man kas. Ir tegul parkingus patys savo įsirengia prie namų (daugiabučių). 1hitkillhack, nėra nieko bloga pirkti gerą mašiną, tik pirkti dūmais apėjusią didelę, kažkada prabangią mašiną, tai nėra gera mašina. Tuo labiau nereikia aiškinti, kad ne visi gyvena mieste (pagal kai kuriuos toks argumentas reiškia, kad ir mieste kiekvienas suaugęs privalo turėti bent vieną mašiną) tai va ir yra buduliškumas. Buduliškumas yra aiškinimas, kad maži mašiniukai čia kažkaip susiję su tavo vyriškumu, ar kad prabangi mašina parodo "kietumo" lygį. Bet aišku, visiems pateisinama nuodyti kitus, nes neišgali nusipirkti prabangios naujos mašinos, o pirkti ekonominę tvarkingą - ne lygis. Todėl nuodyti kitus yra normalu.