Būsimi „klevai“ turi porą mėnesių pasiruošti naujovei: „Regitra“ į vairavimo egzaminą įtraukė naują užduotį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

GrondoKitaRaide 2021-08-06 12:23
Manau perdėtas reikalavimas, tikrai ne regitroj egzamino metu reiktų egzaminuoti a rmoka vairuotojas naudotis navigacija, jei jau taip tai gal ir reikia įtraukti , kad kaip tvarkosi vairuotojas jei ratą nuleidžia juk ir taip nutinka, geriausia pasiruošti tam per egzaminą;) ir klausimai juokingi arba reikalavimai, kad vairuotojas turi žinotimašinos tepalų lygį ir pan, dabar teužtenka servizo nr žinoti ir jei koks sensorius panelėje praneša apie kažkokį nesklandumą važiuoji į servizą ir tau net nereikia žinoti kur ta tepalo matuoklė....
sub 2021-08-06 13:03
Rašo, kad ne naudotis navigacija reikės, o savarankiškai važiuoti 10-15 min. pagal nustatytą navigacijoje maršrutą. Man viskas logiškai skamba.
Kyborg 2021-08-06 21:24
ą, tik aš turbūt senamadiškas ir niekaip nesuprantu kaip skambutis indų komplektui padėtų išspręst bėdas su automobiliu. Tačiau pratęsiant tavo mintį, jeigu nereikia nieko apie automobilį žinot, nereikia mokėt iš taško A iki taško B nuvažiuot, tai gal ir teisių nereikia? Užtektų turėt taksi numerį, ar tiesiog programėlę.
kestutisz 2021-08-07 19:27
Šiaip logiška, bet visa užuduotis ir turėtų būti tokia - per tam tikrus taškus/sustojimus nuvažiuoti į tam tikrą tikslą, jokio ten žodinio pasakojimo. O jei jau įtraukima kaip papildoma užduotis - na tai gal reikia patikrinti ar vairuodamas saugiai fotografuoja, postina paveiksliukus, pasitikrina like'us etc - bent naudos bus :) Nu arba dar ne techninė dalis - išsilaikys toks vairuotojas (kurio patikrintas ir įvertinamas kiekvienas veiksmas) teises, užsuks degalinėn, nusipirks kavos kaip visi jau vairuojantys - ir žus apsipylęs, nes to gi nemokė ir nepatikrino :))
Galonas 2021-08-07 20:57
Dabar didžioji dalis parduodamų mašinų neturi atsarginio rato, ką ir kaip testuosi? Dabar žmonės nei raktą atsukt vežiojasi, nei pompą, nei pusė jų sugebėtų varžtą atbraškint, o "repair kitu" irgi padangų negadinsi. Didžioji dalis kviečia pagalbą arba bando nusigaut iki serviso, o aš turiu pompą, tai dar nei kart nenuleido, kad oras nesilaikytų bent porą valandų. Jei tepalų lemputė užsidegė tai tau žūt būt reikia patikrint tepalų lygį, gal ten jų jau visai nebėra, o per porą šimtų metrų gali ir variklis užsilenkt. Navigacijos naudojimą būtina testuot, nes kuriam iš mūsų neteko naudot jos? Ženklus irgi tikrina ar matai, taip pat reikia patikrint ir navigaciją ar supranti. Dar gerai būtų įtraukt tokį maršrutą kur per plytą veda klaidingai, kad patikrint ar gaudosi mokinys ir nepasitiki aklai, bet aišku tada būtų daug protestų, kad specialiai pakišinėja.