Lietuvai gresia sankcijos iš Europos Komisijos už kuro ir energijos galutinį suvartojimą transporte 2020 metais - kas vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-08-26 09:22
Eilinė komercija - "turėtų įsigyti trūkstamą statistinių perdavimų dalį iš valstybių, kurios su perviršiu pasiekia 10 proc. įsipareigojimą, pavyzdžiui, iš Švedijos ar Suomijos" - susimokėtų ir taptų "ekologiška". Kaip jie išvis čia paskaičiuoja kiek procentų suvažinėja elektra ir ypač hibridai? Jei pažiūrėsi bet kurio hibrido aprašymą, tai jis "alternatyviais degalais" sutaupo bent trečdalį kuro, jei kokį i8 pažiesi tai ir kartais. Realiai tai ne, bet pagal popierius biurokratams turėtų tikti.
sigun 2021-08-26 11:44
Statistika yra mokslas. Ne visiems suprantamas. Kalbant apie elektromobilių skatinimą, didelis pliusas, kad pagaliau pradėjo skatinti. Minusas - net ir šiais metais neištaisyta problema, kad yra griežta riba, kai viena diena senesnis elektromobilis jau potencialiai tampa 2500eur brangesnis. Taip stipriai iškraipoma rinka ir tokie tampa nelikvidais, įdomiais tik užsieniečiams (ukrainiečiai, kazachai). Manau buvo galima numatyti kompensacijos formulę, kur kiekvieną dieną (ar tegu kad ir mėnesį) senesnis gauna vis mažiau, kol pasiekus norimą datą nebekompensuojama. Pats ieškojau, stebėjau kainas, kol kompensacija galiojo, po to nebegaliojo, po to vėl pradėjo galioti šių metų. Galvojau, kad vežantys dėvėtus labai stipriai koreguos kainą pagal tai ar kompensacija galioja ar ne, bet nors tokių pasitaikė, jų buvo mažuma.
kestutisz 2021-08-26 11:49
Staitstika buvo mokslu maždaug iki mirtingiausių vardų nuo koronos skaičiavimo :) Kaip reikia, taip ir paskaičiuos.
Galonas 2021-08-26 13:23
Mūsų auto rinka yra antrinė, tai ir fokusas turi būt į antrinės rinkos paramą. Parama ir taip nedidelė lyginant su kitoms EU šalimis, o jei perki senesnį tai bac per pusę mažėja parama, o jei senesnis nei 2016 visai negauni. Dabar paimkim kokį Leaf'ą ar Zoe kurios nepatenka į paramą dėl metų, vidutinė kaina ±10k€, duotumėm 5k paramos, tai juos kaip karštas bandeles išpirktų, net nereiktų 5k€, užtektų ir 3k€. Duotų tiem patiem nuo 2016m. 5k€ irgi dvigubėtų pardavimai. Jei mes pirkdami kokių švedų kvotas išleisim bent kiek arti tos sumos kurią išleistumėm stipriau subsidijuodami aš būsiu apšalęs, visiška valdžios nekompetencija. Nekompensuot hibridų, ypač PHEV - visiškas mėšlas