Po „cinizmo viršūne“ pakrikštyto ir per visą Lietuvą nuskambėjusio incidento - priminimas: savo žemėje važinėjant keturračiais privalu laikytis tų pačių taisyklių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2021-11-11 12:55
Žiūrint kur tas kirtimas ir kada su keturračiais varinėsi. Jei kirtimas buvo šalia saugomų teritorijų ir įvykdytas žiemą, o paskui šiltuoju laiku keturračiai ten varinės - tai keturračių žala bus didžiulė - keliamas triukšmas labai neigiamai paveiks paukščius jų perėjimo metu (būtent dėl to kirtimai vyko žiemą). Taip pat klausimas kaip iki tos vietos keturačiai atvažiavo. Turint omenyje kai kurių keturačių vairuotojų mentalitetą, tai nelabai būčiau už užleisti vietą tolimesniam "suniokojimui"... Tuo labiau, kad yra juk visokios trasos, karjerai, kur nesikerta su jokiom saugomom teritorijom gali varinėti tie keturračiai į valias.
immortallt 2021-11-11 16:17
Nuėjau į offtopic'ą pasigavęs teiginį, kad "miškus baigia išnaikinti". Nebaigia. Bet tai nereiškia, kad keturračiais reikia duotis kur papuola. Nesi vienas, yra ir kitų žmonių. O žala padaroma didelė. Ir čia galima pasakoti, kaip jei važinėjasi tvarkingai, tai nieko nepadaro - nu pvz. miškininkai irgi važinėjasi su keturračiais ir ne kartą yra privažiavę stovyklaujant. Kažkaip kai jie privažiuoja, nei purvais drabsto, nei pastebėti vėžes gali, o vat kai "pramogautojai" pralekia, tai net eiti ten nebemalonu. Žalą paklotei iš vis neminiu. Mane pravažiuontys neitin nervina, blogiau fūros, kurios lekia pakrautos 80, kur ženklas 40. Nervina, kai išėjęs pasivaikščioti link miško turi murdytis.
Monochamus 2021-11-12 11:49
Lyg ir neminėjau tokio teiginio, kad "miškus baigia išnaikinti", bet, jei apibrėžti sąvoką "miškas" kaip natūralų brandų mišką, o ne kaip industrinę medienos ferma (kuri palytinus su tikru mišku yra tokia pati "gamta", kaip ir kviečių laukai), tai šis teiginys yra labai teisingas.