Pažadai virto realybe - Indija pristatė pigiausius automobilius  (17)

Kompanija „Tata Motors“ didžiausioje Indijos automobilių parodoje pristatė pigiausią pasaulyje automobilį - remdamiesi BBC informaciją rašo LRT svetainė. Ši transporto priemonė, pavadinta „Tata Nano“ bus parduodama už 100 tūkst. rupijų (5875 Lt) ir orientuota į besivystančių šalių gyventojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuomet pirmą kartą rašėme apie "Tata Motors" planus gaminti pigiausią automobilį, kilo tam tikrų abejonių ar šie planai neliks teoriniais. Dabar gi pasirodo, jog ne tik neliko, bet ir gamintojams pavyko sutilpti į pradinę skelbtą sumą. Tik kol kas neaišku, kas dėl to nukentėjo labiausiai - gamintojų kišenė ar automobilio kokybė.

Tai, kad automobilis neturės šiuolaikiniams modeliams įprastų konforto sistemų, turbūt aišku vien iš kainos. Ketverių durų penkiavietis automobilis neturi vidinės kondicionavimo sistemos, elektra valdomų langų, tačiau du liukso klasės automobiliai bus pagaminti su visais minėtais privalumais. Tačiau svarbu ne tiek šios malonios smulkmenos, kiek jo atsparumas ir ištvermingumas.

Kompanija „Tata Motors“ kol kas ketina pagaminti apie 250 tūkst. „Nano“ automobilių ir tikisi, kad metinė automobilių paklausa sieks milijoną. Kaina šiek tiek viršys 100 tūkst. rupijų (5875 Lt), nes į ją įskaičiuoti mokesčiai bei kitos išlaidos.

„Tata Nano“ laida, pristatoma kaip Indijos vidaus pramonės produktas, manoma, artimiausiais metais paplis ir kitose besivystančios ekonomikos ir kylančio pragyvenimo lygio šalyse. Gal kada juos išvysime ir Lietuvoje?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: