Kiek reikia miegoti, jei norite numesti svorį. Mokslininkai skelbia atsakymą  ()

Jei stengiatės numesti svorį, pirmas dalykas, kurį galite padaryti, kad padėtumėte sau, yra pradėti pakankamai miegoti. Mokslininkai nustatė reikiamas valandas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žymiausi pasaulio mitybos specialistai ir mokslininkai pabrėžia, kad reguliariai miegančiam žmogui daug lengviau deginti riebalus ir atsikratyti antsvorio, palyginti su tais, kurie ignoruoja šį pagrindinį organizmo poreikį.

Ekspertai nustatė bendrą vidutinį laiką, kurį žmogus turėtų miegoti kiekvieną naktį. Tai gali būti jūsų „auksinis raktas“ į svorio metimą, rašo „Newsweek“.

Kanados mitybos specialistės Avery Zenker teigimu, minimalus miego poreikis yra mažiausiai septynios valandos. Tačiau apskritai geriausia kiekvieną naktį miegoti 7–9 valandas.

„Dažniausiai rekomenduojama nuo septynių iki devynių valandų, kad organizmui būtų kuo geriau numesti svorio. Tačiau miego kokybė yra tokia pat svarbi, kaip ir miego kiekis“, – pabrėžia mitybos specialistė.

Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) sutinka su tokia išvada. Jis taip pat atsižvelgia, kad minimalus rekomenduojamas suaugusiojo miego kiekis kiekvieną naktį yra 7 valandos. Taip pat, nepaisant skirtingo gyvenimo ritmo ir rutinos, svarbu prieš einant miegoti skirti laiko pailsėti, pabrėžia CDC.

Tačiau dabar šios normos įgyvendinimo statistika liūdna. Kas trečias žmogus pasaulyje miega mažiau nei nurodyta norma ir dėl išsekimo tampa potencialiai pažeidžiamas širdies ir kraujagyslių ligų.

 

Kaip pastebi mitybos specialistė, dėl nepakankamo miego mūsų organizmas pradeda gaminti daugiau grelino – hormono, atsakingo už apetitą. Tuo pačiu metu leptino, hormono, atsakingo už „pilnumo“ jausmą, sumažėja, nes jie yra tarpusavyje susiję. Todėl dieną žmogus tampa alkanesnis, ir logiška, kad jis daugiau suvalgo.

„Dėl to nuolat stiprėja alkio jausmas, taip pat mažėja sotumo jausmas. Abu veiksniai gali lemti persivalgymą, o tai ilgainiui gali ir užkirsti kelią svorio kritimui“, – sako mitybos specialistė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: