Atlante mįslingai pradingo batiskafas, gabenęs turistus į „Titaniko“ avarijos vietą. Ant kojų pakelti gelbėtojai (PAPILDYTA)  ()

Dalyvavimas povandeninėje ekspedicijoje į nuskendusio lainerio vietą kainuoja 250 000 USD. Ekskursijos po vandeniu procesas, įskaitant nardymą, ekspediciją ir pakilimą, trunka apie aštuonias valandas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-20 Atlante mįslingai pradingo batiskafas, gabenęs turistus į „Titaniko“ avarijos vietą. Ant kojų pakelti gelbėtojai (PAPILDYTA)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Povandeninis batiskafas, vykdęs povandenines turistines keliones ir nardymus į 1912 metų balandį nuskendusio kruizinio lainerio vietą, dingo Atlanto vandenyne netoli vietos, kur nuskendo „Titanikas“. Tai pirmadienį, birželio 19 d., pranešė BBC.

Žurnalistų teigimu, privati ​​bendrovė „OceanGate Expeditions“, kuriai priklauso dingęs turistinis povandeninis laivas, socialiniuose tinkluose sulaukė informacijos, kad viena iš jos ekspedicijų vis dar „vyksta“.

Pasak „CBS News“, Kanados pakrančių apsaugos tarnyba nurodė, kad gelbėjimo operacijai vadovauja Bostono regioninis koordinavimo centras.

Leitenantas Jordanas Hartas iš JAV pakrančių apsaugos Bostone sakė, kad personalas „šiuo metu vykdo paieškos ir gelbėjimo operaciją“.

Tuo pat metu žinoma, kad bendrovė „OceanGate“ nepranešė, kiek žmonių buvo dingusiame laive.

„Visas mūsų dėmesys sutelktas į povandeninio laivo įgulos narius ir jų šeimas“, – sakė „OceanGate“ ir pridūrė, kad jie yra labai dėkingi už pagalbą, kurią gavo iš kelių vyriausybinių agentūrų ir giliavandenių kompanijų bandant atkurti ryšį su povandeniniu laivu.

Povandeninės ekspedicijos į nuskendusį Titaniką

1912 metų balandį po susidūrimo su ledkalniu nuskendusio „Titaniko“ nuolaužos yra maždaug keturių kilometrų gylyje į pietryčius nuo Kanadoje esančios Niufaundlendo salos. Nelaimės vieta buvo atrasta tik 1985 m. Į pirmąją kelionę iš Sautamptono į Niujorką vykusiame kruiziniame laive buvo daugiau nei 2 200 žmonių, iš kurių daugiau nei 1 500 žuvo.

Dalyvavimas povandeninėje ekspedicijoje į lainerio avarijos vietą kainuoja 250 000 USD už vieną vietą. Bendrovė „OceanGate Expeditions“ kelionę anglies pluošto povandeniniu laivu vadina „galimybe peržengti kasdienį gyvenimą ir atrasti kažką tikrai nepaprasto“.

 

Povandeniniame laive gali tilpti penki keleiviai, iš kurių vienas yra pilotas, vienas ekspertas ir trys keleiviai. Visas povandeninės ekskursijos ciklas, įskaitant nardymą, ekspediciją ir pakilimą, trunka apie aštuonias valandas.

PAPILDYTA

JAV pakrančių apsaugos admirolas Johnas Maugeris sakė, kad daroma viskas, kad būtų rasti ir išgelbėti Atlanto vandenyne dingusio turistinio batiskafo laive esantys asmenys.

Pranešama, kad pakrančių apsaugos tarnyba atlieka oro paiešką. Į įvykio vietą taip pat vyksta Kanados ginkluotosios pajėgos.

Mogeris apibūdino ieškomą vietovę kaip „atokią“, todėl paieškos ir gelbėjimo operacija buvo sunki.

Pasak jo, JAV pakrančių apsaugos tarnyba susisiekė su rajone esančiais laivais, kad padėtų ieškoti dingusio batistkafo. Spėjama, kad dingęs batiskafas nebuvo iškilęs į paviršių, todėl paieškai būtina naudoti sonarą.

 

Mogeris taip pat pažymėjo, kad batiskafas buvo sukurtas 96 valandų „avariniam režimui“. Tai reiškia, kad nelaimės atveju laivas turi 96 valandų deguonies tiekimą.

Pasak jo, laive yra penki žmonės. Gelbėtojų komandos imasi veiksmų ir daro viską, ką gali, kad laive esantys žmonės būtų „saugūs ir sveiki namo“.

Žurnalistai rašo, kad laivas „Polar Prince“, prieš ekspediciją atgabenęs povandeninį laivą į „Titaniko“ avarijos vietą, dabar padeda paieškos ir gelbėjimo operacijose. Pakrančių apsaugos tarnyba apibūdino sąlygas kaip „gana normalias“, tačiau dėl rūko matomumas paieškos zonoje buvo prastas.

Susisiekta su batiskafu

 

Airių tyrinėtojas Rory'is Goldenas, vienas iš batiskafo įgulos narių, dingusių ekspedicijos į „Titaniko“ nuolaužas metu, susisiekė ir „Facebook“ įraše parašė, kad jam viskas gerai, pranešė airių leidinys „Irish Sun“.

„Man viskas gerai“, – pasakė Goldenas. Jis prašė nespėlioti, kas dar yra dingusiame povandeniniame laive, nes tai būtų „labai netaktiška“. Jis taip pat padėkojo visiems, kurie bandė su juo susisiekti, ir pažymėjo, kad dabar visa komanda susitelkusi į gelbėtojų laukimą.

„Mūsų galimybės prisijungti prie interneto yra ribotos, kad išlaikytume pralaidumą koordinuotoms pastangoms, todėl turėkite tai omenyje“, – sakė jis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(4)
(17)

Komentarai ()