Supleškėjo 4000 elektromobilių. Laivas pavirto fakelu. Skelbiamas kaltininkas (Video)  (15)

Automobilius gabenęs laivas „Felicity Ace“ nuskendo per didžiulį gaisrą. Ieškovai teisme teigia, kad dėl nelaimės kaltas koncernas „Volkswagen Group“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Volkswagen Group“ iškelti du ieškiniai. Vokiečių koncernas kaltinamas prisidėjęs prie gaisro laive „Felicity Ace“, per kurį sudegė beveik 4000 automobilių. 

Vienas iš ieškinių prieš metus buvo pateiktas Štutgarto miesto teisme (Vokietija). Tarp 12 ieškovų yra draudimo bendrovė „Allianz“ ir transporto bendrovė „Mitsui OSK Lines“, kuri buvo „Felicity Ace“ operatorė.

Ieškovų teigimu, gaisras „Felicity Ace“ kilo dėl elektromobilio „Porsche Taycan“ akumuliatoriaus užsidegimo. Koncernas „Volkswagen Group“ kaltinamas kaip elektromobilių gamintojas neįspėjęs apie galimus pavojus, taip pat nepateikęs informacijos apie atsargumo priemones gabenant elektromobilius.

[Vokietija+Kuponas] Net 22 vnt. ir fantastiškos kainos turistiniai virtuvės reikmenys - ribotas kiekis („TOMSHOO“)
5478 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Labai gausus rinkinys, puiki kokybė

Išsamiau

Ieškinys buvo atidėtas metams, nes „Volkswagen“ bandė susitarti. Neseniai Breinšveigo teisme koncernui buvo pateiktas dar vienas panašus ieškinys. „Volkswagen Group“ atstovai ieškinius patvirtino, tačiau atsisakė juos komentuoti.

Nelaimė „Felicity Ace“ įvyko 2022 m. vasario mėn. Atlanto vandenyne prie Azorų salų užsidegė automobilius gabenęs krovininis laivas. Įgulą pavyko saugiai evakuoti, tačiau nutempti laivo į uostą nepavyko ir jis nuskendo 2022 metų kovo 1 dieną.

 

„Felicity Ace“ laive buvo 3965 automobiliai, dauguma jų buvo „Volkswagen Group“  produktai. Per nelaimę buvo prarasti „Audi“, „Porsche“ ir „Lamborghini“.

Beje, tai ne vienintelė laivo avarija, kurią sukėlė elektromobilio gaisras. 2023 metais dėl tos pačios priežasties sudegė laivas „Freemantle Highway“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(45)
(57)

Komentarai (15)