Prabėgus metams po S.Jobso mirties, pabaigta jam skirta jachta (Video)  (4)

Prabėgus šiek tiek daugiau nei metams po to, kai pernai spalio 5 dieną į anapilį iškeliavo vienas iš bendrovės „Apple“ įkūrėjų, dizaino ir technologijų guru Steve'as Jobsas, buvo pabaigta specialiai jam suprojektuota jachta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

80 metrų ilgio jachtoje gausu lygių sidabrinių paviršių ir grakščių linijų, kurios primena išskirtinę „Apple“ būdingą minimalistinę estetiką. Visuomenė šį laivą pirmą kartą galėjo pamatyti Olandijos uostamiestyje Aalsmeeryje, rašo telegraph.co.uk.

Lengvas laivas su aliuminio karkasu buvo pavadintas Venera („Venus“). Jame įrengti trijų metrų aukščio langai per visą laivo korpusą. Šių detalių projektavimu užsiėmė pagrindinis „Apple“ parduotuvių architektas. O viduje laivo sumontuoti septyni „Apple“ kompiuteriai su 27 colių įstrižainės ekranais.

Olandijos technologijų tinklaraštis „One More Thing“ paskelbė, kad oficialiame jachtos pristatyme dalyvaus ir S. Jobso šeima. Gyvenimo pabaigoje S. Jobsas būtent šiai jachtai skyrė labai daug energijos ir dėmesio, tačiau niekada taip ir neišvydo jos galutinio pavidalo. Jachtos kaina neskelbiama.

Vaizdo įraše matoma jachta atitinka Walterio Isaacsono aprašymą, pateiktą S. Jobso biografijoje.


W. Isaacsonas rašė: „Planuojama jachta yra glotni ir minimalistiška. Jos tikmedžio deniai yra idealiai lygūs, be jokių nereikalingų detalių. Kaip ir „Apple“ parduotuvėse, kajutės langai yra didelės stiklo plokštės beveik nuo grindų iki lubų, o pagrindinė gyvenamoji erdvė įrengta taip, kad stiklo sienos yra 13 metrų ilgio ir 3 metrų aukščio“.

Laivą statė Olandijos jachtų pagal užsakymą gamintojai „Feadship“. Laivo projektą S. Jobsas tobulino iki pat paskutinių gyvenimo dienų. Esama informacijos, kad jachtos interjero dizainu užsiėmė dizaineris Philippe'as Starckas.

Pasak W. Isaacsono, S. Jobsas yra sakęs: „Žinau, kad gali būti, jog mirsiu ir paliksiu Laurene su pusiau pastatytu laivu. Bet turiu tęsti laivo statymą. Jei to nedarysiu, tai bus pripažinimas, kad netrukus mirsiu“.

S. Jobso šeima jachtą padėjusiems statyti žmonėms išsiuntė po padėkos laišką ir padovanojo po specialiai pritaikytą „iPod shuffle“ MP3 grotuvą. Pirmojo jachtos plaukiojimo data taip pat neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: