„Darbai stabdomi...“ Kas nutiko Ukrainos „Svajonei“  ()

Specialistai baigė Hostomelyje sunaikinto lėktuvo išlikusių dalių paiešką. Tačiau naujosios „Svajonės“ kūrimas atidėtas neribotam laikui.


An-225
An-225
© N509FZ (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:UR-82060@TSN_(20200426125031).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Antonov“ laikinai sustabdė naujojo lėktuvo An-225 „Mrija“ (Svajonė) statybos darbus.

Bendrovė baigė neatidėliotinus darbus ir planuoja atnaujinti lėktuvo atkūrimą pasibaigus karui. Visų pirma, darbininkai baigė sunaikintos „Svajonės“ darbus, siekiant išsaugoti išlikusias dalis. Dabar „Antonov“, kaip pranešama, susitelkė į „didesnio prioriteto uždavinius valstybei“.

Pažymima, kad darbai buvo finansuoti iš specialaus „Mrijos“ rekonstrukcijos fondo. Jame buvo 3 milijonai dolerių, o didžioji šių lėšų dalis buvo gauta kaip honorarai iš „Microsoft“.

Puikus būdas sumažinti šildymo sąskaitas net iki 30 %! Išmanieji radiatorių termostatai už tokias kainas, kokių Lietuvoje nebūna
2823

Nuostabiai geros kainos!

Gausus komplektas

Greitas ir saugus pristatymas

Tuya; Zigbee; APP; Alexa; Google Home ir t. t.

Išsamiau

Amerikiečių kompanija žaidėjams sukūrė žaidimo „Microsoft Flight Simulator“ paplidinį, kuriame yra lėktuvas An-225, o 100 % pardavimo pajamų pirmaisiais metais atiteko „Antonov“. Tačiau buvo viena sąlyga – pinigai turi būti išleisti lėktuvo atstatymui.

Tiksli naujosios „Svajonės“ kaina dar nepaskaičiuota. Tai visų pirma priklausys nuo to, ar bendrovė galės panaudoti Rusijos turimus „Ruslan“ lėktuvus kaip dalių donorus. Šiuo metu jie yra Kanadoje ir Vokietijoje, tačiau gali būti konfiskuoti Ukrainos naudai.

 

Didžiausias pasaulyje lėktuvas An-225 „Mrija“ buvo sunaikintas 2022 metų vasario 27 dieną Hostomelio aerodromo teritorijoje mūšių metu.

Jau 2022 metų lapkritį „Antonov“ paskelbė, kad dirba prie naujo An-225 lėktuvo statybos. Pastebėta, kad darbai vykdomi slaptoje vietoje, o naujame lėktuve bus tiek išlikusių pirmosios „Svajonės“ dalių, tiek naujų. Tuomet darbų kaina buvo įvertinta 500 milijonų eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(8)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()