Šį pakilimo taką kerta keturių juostų greitkelis - kodėl to nepavyko išvengti?  ()

Jei kada nors keliausite šiame oro uoste, nustebsite pamatę keistą jo pakilimo tako konfigūraciją. Galbūt jūs jį kirsite automobiliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - Tarptautinis Gibraltaro oro uostas. Mažytėje Jungtinės Karalystės teritorijoje Pirėnų pusiasalyje įsikūręs oro uostas yra pakankamai užimtas. Dauguma maršrutų jungia Gibraltarą su Britų salomis. Ir jūsų akys neapgauna - Gibraltaro oro uosto taką iš tikrųjų kerta greitkelis. Ir ne šiaip koks mažai naudojamas kelias, o Winstono Churchillio bulvaras, vienas iš pagrindinių kelių iš Ispanijos į Gibraltarą.

 

Tai kodėl šis oro uostas ir greitkelis kerta vienas kitą?

Na, Gibraltaras yra labai maža teritorija. Jos plotas - 6,8 km2. čia gyvena apie 34 tūkstančiai žmonių. Vietos čia tikrai nėra daug. Ir ne bet kokia vieta tinka greitkeliams ir oro uostams.

Be to, šis oro uostas, kuris, beje, priklauso Karališkosioms karinėms oro pajėgoms, buvo pastatytas 1939 metais. Situacija tuomet buvo kitokia, kaip ir eismo sąlygos. Tai nebuvo didelė problema ir, tiesą sakant, tokia nėra ir dabar.

 

Kaip išvengiama nelaimių? Na, lėktuvai yra labai greiti, bet jų maršrutai yra gerai žinomi, pakilimas ir tūpimas galimas tik gavus oro eismo kontrolierių patvirtinimą. Taigi, kai kokiam lėktuvui reikia pasinaudoti taku, automobilių eimas yra sustabdomas. Viskas yra atidžiai stebima, kad koks smalsus žmogus nesugalvotų nubėgti arčiau tako nusifotografuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()