Mašinų sukilimas. „Tesla“ gamykloje robotas brutaliai užpuolė inžinierių  (1)

Robotas prispaudė vyrą, kuris tuo metu programavo programinę įrangą, o tada įsmeigė savo metalinius nagus į darbuotojo nugarą ir ranką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-27 Mašinų sukilimas. „Tesla“ gamykloje robotas brutaliai užpuolė inžinierių  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teksase, JAV, vienoje iš gamyklų įvyko neeilinis incidentas. „Tesla“ robotas užpuolė inžinierių ir vos nesukėlė jo mirties. Apie tai rašo „The Daily Mail“.

Incidentas įvyko 2021 m. lapkričio 10 d. „Giga Texas“ gamykloje netoli Ostino. „Tesla“ inžinierių užpuolė robotas, skirtas surinkti ir perkelti automobilio šviežiai išlietas aliuminio dalis.

Robotas prispaudė vyrą, kuris tuo metu programavo programinę įrangą ir dirbo netoliese, o tada įsmeigė savo metalinius nagus į darbuotojo nugarą ir ranką. Inžinierius patyrė „atvirą žaizdą“ kairėje rankoje, o kolegos jį nustūmė nuo roboto.

Kaip rašo „Daily Mail“, „Tesla“ nepranešė apie jokius kitus su robotu susijusius sužalojimus Teksaso gamyklos reguliuotojams, tačiau pastaraisiais metais vis daugėja pranešimų apie sužeidimus, kuriuos padarė kolegos robotai „Amazon“ paslaugų teikimo centruose, savarankiškai vairuojantys automobiliai ir netgi šachmatų instruktoriai-robotai. Tai paskatino kai kuriuos suabejoti greitu naujųjų technologijų integravimu.

 

Anot „Tesla“, inžinieriui prireikė „nulio“ poilsio dienų.

Tačiau du įvykio liudininkai, kurie įvyko gamyklos vietoje Teksase, kur pirmą kartą surenkama automobilio važiuoklė, „The Information“ žurnalistams papasakojo dar šiurpesnę istoriją.

Kraujuojantis „Tesla“ inžinierius stengėsi pabėgti iš surinkimo roboto gniaužtų, kitas darbuotojas paspaudė avarinio stabdymo mygtuką, kad sustabdytų ataką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(18)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)