„Skaidrus ir sodrus garsas.“ Ekspertas pataria, kaip išsirinkti tinkamiausią garsiakalbį  ()

Vasara neįsivaizduojama be švenčių. Kad ir kur vyktų linksmybės, muzika yra be galo svarbi jų dalis, todėl dažnai prireikia nešiojamo garsiakalbio, galinčio užtikrinti aukštą garso kokybę ir veikti lauko sąlygomis. „LG Electronics“ ekspertas Kiril Miliajev paaiškina, kaip išsirinkti geriausią garsiakalbį bet kokiai šventei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasara neįsivaizduojama be švenčių. Kad ir kur vyktų linksmybės, muzika yra be galo svarbi jų dalis, todėl dažnai prireikia nešiojamo garsiakalbio, galinčio užtikrinti aukštą garso kokybę ir veikti lauko sąlygomis. „LG Electronics“ ekspertas Kiril Miliajev paaiškina, kaip išsirinkti geriausią garsiakalbį bet kokiai šventei.

1. Garso kokybė ir galia 

Renkantis garsiakalbį svarbu atkreipti dėmesį į jo garso kokybę ir galią. Skaidrus ir sodrus garsas, užtikrinantis, kad kiekviena nata girdėtųsi aiškiai ir ryškiai, tikrai pakels vakarėlio lygį. Kai muzika, o ypač žemi dažniai, skamba galingai ir švariai, ja galima mėgautis net ir klausant tyliau. Tai ypač svarbu didesnėse erdvėse ir lauko renginiuose, kai reikia, kad muziką girdėtų visi svečiai.

2. Mobilumas 

Garsiakalbis turėtų būti gana lengvas, kad būtų patogu ir paprasta jį transportuoti. Prie garsiakalbio pritvirtinta rankena palengvins ir jo pernešimą. Norėdami būti tikri, kad garsiakalbį galima naudoti tiek namuose, tiek lauke, paplūdimyje ar bet kur kitur, įsitikinkite, kad pasirinktas garsiakalbis atitinka IP67 atsparumo dulkėms ir vandeniui standartą, kad tikrai galėtumėte be rūpesčių klausytis muzikos visur.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Puikios saulės panelės, lazeriniai nivelyrai, „Xiaomi“ orų stotelės, išmanieji laikrodžiai ir kt.
3090 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux FSP200“ - 200W portabilios saulės panelės

2) 16 linijų lazeriniai nivelyrai su 2 baterijomis

3) „Xiaomi DUKA Atuman THmini“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas su baterija ir įkrovikliu

5) „Rogbid Tank M3“ - išmanusis laikrodis

6) „FunWater SUPFR01D“ - pripučiamos SUP irklentės

Išsamiau

3. Baterijos veikimo trukmė

Kuo baterija veikia ilgiau, tuo geriau. Kai kurių garsiakalbių baterijos veikia iki 24 valandų, todėl nereikės rūpintis dažnais krovimais.

4. Atsparumas vandeniui

Labai svarbu, kad garsiakalbis būtų atsparus vandeniui, ypač jei planuojate jį naudoti paplūdimio vakarėliuose arba prie baseino. Vandeniui atsparus prietaisas užtikrins, kad  vandens purslai ar netikėtai užklupęs lietus nesutrikdys prietaiso veikimo ir jo nesugadins.

 

5. Ryšys

Norint užtikrinti nepriekaištingą muzikos atkūrimą iš įvairių įrenginių, būtinas geras ryšys. Šiuolaikiniai nešiojami garsiakalbiai palaiko „Bluetooth“ ryšį, todėl garsiakalbį greitai ir patogiai prijungsite prie išmaniojo telefono, planšetės ar kompiuterio. Be to, „Bluetooth“ ryšys ypač naudingas, jei garsiakalbis palaiko NFC (angl. Near Field Communication) technologiją, kuri leidžia greitai ir lengvai susieti prietaisus juos tiesiog laikant šalia vienas kito. Taip pat verta patikrinti, ar garsiakalbis turi AUX įvestį, prie kurios galima prijungti įrenginius, neturinčius „Bluetooth“ funkcijos.

6. Dizainas ir dydis

Garsiakalbio dizainas ir dydis yra itin svarbūs, ypač jei garsiakalbį planuojate dažnai kilnoti arba transportuoti. Kompaktišką ir lengvą garsiakalbį paprasčiau įsidėti į krepšį ar kuprinę, todėl jis idealiai tinka išvykoms, žygiams ar kelionėms. Be to, jei ketinate garsiakalbį naudoti ir viduje, ir lauke, reiktų rinktis tokio modelio garsiakalbį, kuris derėtų prie interjero, tačiau tiktų ir lauko aplinkai. Kai kurie garsiakalbiai netgi turi pasirenkamą dizainą arba keičiamus korpuso dangtelius, todėl galite keisti prietaiso išvaizdą pagal savo stilių ir poreikius.

 

7. Papildomos funkcijos 

Norint suteikti vakarėliams vizualumo bei pagerinti bendrą atmosferą, rekomenduojama rinktis garsiakalbius su integruotomis šviesos diodų (LED) lemputėmis. Šios šviesos sinchronizuojasi su muzika ir mirksi pagal ritmą, sukurdamos dinamišką vaizdo efektą. Be to, naudodami XBOOM programėlę, galite valdyti garso nustatymus ir pasirinkti geriausiai renginio nuotaiką atitinkančius šviesos efektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(4)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: