[Žinios trumpai] Pakeistas Rusijos karinės intervencijos į Ukrainą vadas, skelbiama, kas nutiko Dvornikovui  (4)

Naujasis Rusijos kariuomenės Ukrainoje vadas anksčiau vadovavo labiausiai kovinei laikomai Rusijos Federacijos Rytų karinei apygardai, taip pat dirbo Sergejaus Šoigu pavaduotoju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos generolas Aleksandras Dvornikovas, vadovavęs karui Ukrainoje, buvo nušalintas nuo pareigų ir nebevadovauja Rusijos kariams. Dabar operacijai Ukrainos teritorijoje vadovauja generolas Genadijus Židko. Apie tai, remdamasis šaltiniais, kalbėjo Konflikto žvalgybos komandos įkūrėjas Ruslanas Levjevas.

Anot jo, šią informaciją jo komandai pavyko sužinoti maždaug prieš savaitę.

„Kai kalbėjomės su savo šaltiniais, kariais, jie sako, kad visai šiai operacijai, mūšiui už Donbasą, vadovauja generolas Židko... Tiesą sakant, tai vyriausiasis visos Rusijos politinis instruktorius, vyriausiasis politinis pareigūnas“, sakė jis.

Ruslanas Levijevas teigė nežinantis Aleksandro Dvornikovo nušalinimo priežasties ir negalintis teigti, kad tai buvo kai kurių jo trūkumų kare prieš Ukrainą pasekmė. Jis taip pat neatmeta, kad tai rotacinis vadovybės pasikeitimo procesas, „ką matėme Sirijoje“.

Kas žinoma apie generolą Židko?

Anot Levjevo, Genadijus Židko yra buvęs Rytų karinės apygardos vadas ir šias pareigas ėjo iki 2021 metų lapkričio. Tada jis perėjo į tuometinio viceministro Sergejaus Šoigu Rusijos Federacijos gynybos pareigas kariniam ir politiniam darbui.

CIT įkūrėjas pridūrė, kad Rytų karinė apygarda laikoma labiausiai išbaigta ir kovinga, būtent šios apygardos kariškiai užėmė Donecko srities Limaną.

„Todėl, natūralu, dabar šio rajono žmonėms suteikiama privilegijuota padėtis, nes jie yra produktyviausi“, – sakė jis.

 

Ruslanas Levijevas taip pat teigė, kad Židko nevadovavo Rusijos kariuomenei Sirijoje, skirtingai nei generolas Dvornikovas. Nors jis pažymėjo, kad Rusijos karių grupuotės vadovybės pasikeitimas Sirijoje buvo sunkiai atsekamas, nes apie tai niekas viešai nekalbėjo.

„Gali būti, kad tai tiesiog rotacija, turint omenyje Rusijos kariuomenės užduotis tokiems generolams įgyti kovinės patirties, kad jie išmoktų tikrame kare“, – pridūrė jis.

Taip pat žinoma, kad Genadijus Židko buvo Rusijos ginkluotųjų pajėgų Sirijoje štabo viršininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(2)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: