[Žinios trumpai] Tai ne HIMARS! Zalužnas paviešino, su kuo išvadavo Gyvačių salą – pati Ukraina sukūrė įspūdingos galios ginklą! (Video)  ()

Pasak vyriausiojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado, Rusijos kariai neatlaikė Ukrainos smūgių saloje, todėl paliko Gyvačių salą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-01 [Žinios trumpai] Tai ne HIMARS! Zalužnas paviešino, su kuo išvadavo Gyvačių salą – pati Ukraina sukūrė įspūdingos galios ginklą! (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas paskelbė filmuotą medžiagą apie Rusijos objektų sunaikinimą Gyvačių saloje.

Zalužno teigimu, įsibrovėliai neatlaikė artilerijos, raketų ir oro smūgių, todėl paliko Gyvačių salą. Atskirai generolas pažymėjo Odesos srities gynėjų ir savaeigių ginklų „Bogdan“ inžinierių vaidmenį.

„Dėkoju Odesos srities gynėjams, kurie ėmėsi maksimalių priemonių, kad išlaisvintų strategiškai svarbią mūsų teritorijos atkarpą. Žemai lenkiuosi ukrainietiškos savaeigės haubicos „Bogdan“, suvaidinusios svarbų vaidmenį išlaisvinant Gyvačių salą, konstruktoriams ir gamintojams. Dėkoju užsienio partneriams už suteiktą ginkluotę“, – rašė Zalužnas.

 

 

Savaeigės 2S22 „Bogdan“ haubicos šaudymo nuotolis yra 42 km su įprastiniu sviediniu ir iki 60 km su aktyviosios raketos sviediniu. Tai pirmasis Ukrainos NATO 155 mm kalibro kūrinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(0)
(91)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: