[Žinios trumpai] JAV vėl prašo savo piliečių skubiai palikti Ukrainą: kas vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2022-07-16 11:20
ar tik nepakvipo taktiniu atominiu? pas rusus yra karines ideologijos versija - padaryt atomines uzterstos zonos pasienio ruoza. apsaugai. jei karas "stringa". Ukrainoje tas padaroma. numes kelias "taktines" nuo Kijevo iki Odesos. ir atskirs radioaktyviai ta "savo" Donbasa.
donatasv 2022-07-16 11:57
Nu tikėkimės nepradės mėtyt atominių. Veiksmų pristabdymas, bet pajėgų neatitraukė. Tai gal nesimėtys ir nepradės 3 pasaulinio...
P69 2022-07-16 16:51
Man atrodo, kad jus viskame bandate įžvelgti kažkokį atominį karą. Nesakau, kad nėra tikimybės, bet ne tokia didelė kaip kiti čia galvoja. Manau jog prašo todėl, nes po paskutinio smūgio kuris per visas žiniasklaidas pasklido ir galbūt kažkokius savo šaltinius nusprendė, kad tokių netikėtų smūgių civiliams gali būti daugiau. O Amerikai negerai būtų jeigu Amerikos piliečiai mirtu po tokių smūgių. Taip pat dėl karo, Bidenas apie tai pats pranešė viešai dar kuriam laikui prieš karą, JAV ambasados paliko Ukraina ir piliečiai. O dabar čia tiesiog paprastų JAV piliečių esančių prašo išvykti iš Ukrainos JAV ambasada.. Taip, kad nemanau, kad jeigu būtų didelė tikimybė branduolinio ginklo panaudojimui, taip pakankamai ramiai reaguotu. Taip pat yra kalbų jog iš Irano nori nusipirkti dronų, aišku Iranas neigia, bet tas neigimas nieko dar nereiškia. Teoriškai žiūrint, nesidomėjau kas ten per dronai ir kokios kokybės, bet sakykime jeigu ten rimtesnios apsaugos padarytos nuo anti-droninių ginklų nei, kad Rusijos Orlan-10. Ar nesugalvotu juos panaudoti prieš civilius? Kaip bauginimui. Arba jeigu ten kokios kamikadzės dronai. Tačiau čia irgi klausimas ką Iranas pasirinks, nes jeigu rems Rusija tai tikrai bus sunkiau vakarams nafta parduot. Klausimas ką jiems verčiau pasirinkti, nes dabar yra galimybė jiems suartėt su vakarais ir šiek tiek nusikratyt sankcijų. Galbūt atsikratyti to pykčio su vakarais ir ekonomika pasikelt, tuo pačiu ir patiems bus ramiau jiems. Nu, bet čia nelabai ką galiu ir žinot aš.
bahuriux 2022-07-16 19:47
OT: P69 prisiregistravo 2022-06-24, 20:37. Nežiūrint į tai kad rašai "nulaižytus" komentarus ir atrodo esi protingas, bet kažkaip sugebi elgtis kaip mažvaikis. Surinkai virš 10 pliusų ir manai kad dar kojų neapšiles gali dėlioti šimtais minusų dabar visiems? Raminkis dėlioti minusus, arba būsi momentaliai sutvarkytas, aš asmeniškai jau pora tokių išsišokėlių esu sutvarkes kurie naudojo tokią strategiją. Supranti kad dažnu atveju rauniesi ant senbuvių kurie nepakęs tokio briedo. Pamatysiu dar tavo minusų ant neutralių komentarų (po betkurio dalyvio komentaru) tau bus surengta vieša apkalta forume ir jei moderatoriai nesureaguos ir negausi bano, gausi tiek pat minusų kiek pats pridėliojai ir būsi apramintas tokiu būdu. Žinok buvo čia tokių bandymų bet nei vienas iš jų nepaėjo. PS. Aš neieškau priešų, bet esu alergiškas nesąmonėms. PPS. Jei supratai savo klaidą, susirink atgal visus minusus ir ne tik šitoj temoj, jei nori taikos ir nenori sankcijų
donatasv 2022-07-16 22:06
Realiai zvelgent į situaciją, branduolinio ginklo panaudojimas labai įmanomas. Mafija įspausta į kampą, jei ir toliau naikins bazes, privers vežti atsargas iš Rusijos teritorijos tai atlaikyti Ukrainą bus ganėtinai sudėtinga. Tai galima sakyt rėžimas artės link pralaimėjimo, tokioje situacijoje reikia laukt bet ko. Jei bus panaudotas branduolinis ginklas šiame kare tai gali priverst ir Nato įsitraukti į karą, o tai yra natūralu bijot karo ir ginklų kurie gali privest prie susinaikinimo. Jei ir nemes ant Lietuvos, tarkim kažkur kitur, tai gali atvesti prie dar didesniu ekonomikos sunkumų, neskaitant padarinių, o tai atsilieps į visų gyvenimo kokybę, net ir nekilus plataus masto karui. Visa tai dėl ko? Dėl saujelės vagių? Aukoti dalies pasaulio gerbūvį? Dėl to ir sėdim visi kaip ant adatų, nes situacija įtempta tikimės geriausio, bet kaip visada mintys veda link blogiausio scenarijaus.
Benediktas 2022-07-16 22:25
Jie gal ir saujele vagiu. Bet nera taip, kad atiduosi sali Ukrainos ir problemos baigsis. Esme kad jiem nieko negalima atiduot - bus tik blogiau.
donatasv 2022-07-16 22:34
Panaudojus branduolinį ginklą, tai galima sakyt niekeno žemė... su krūva aukų tai yra blogiau nei atidavimas, nes gali prasidėti neprognozuojami veiksmai ir būt gerai jei tai pasibaigtų tik 1 bomba... vienos bombos pagalba galima nusinešti daugiau gyvybių nei per visą Ukrainos karą. Nežinau kas geriau ir kaip tokius dalykus vertint.
Benediktas 2022-07-16 22:39
Jie eis toliau, vel bus prieita ta pati situacija. Agresoriai visada taip daro.
donatasv 2022-07-16 22:51
Plataus masto karui reikia didelių pajamų. Tikimybė apribojus pajamas ir prieigą prie technologijų sulaukt panašios tragedijos yra daug mažesnė. Nepamiršt reikia į formulę įtraukti ir sankcijų. Aišku neužtenka įvest, reikia šalinti ir skyles kurios išlys su laiku. Gyvybė visada privalo būt aukščiau visko pagal mane.
Benediktas 2022-07-16 23:12
Tai pinigu nereikia, kad atomines laidyti. Turi ju prisigamine kelis tukstancius. Taip galima grasinti kiekviena karta. Pasakys, kad NATO turi grizti iki 1997m , tai turesime grizti? Tai NE tvirta geriau sakyti is karto.
donatasv 2022-07-16 23:16
Reikia suprast vieną paprastą dalyką, Ukraina nuo karo pradžios, beveik nuo karo pradžios skelbia kiek mirė vaikų ir tik vaikų 300+. Vienos bombos pagalba sekundžių reikalas pasiekt kartais didesnį kiekį... ar verta eit iki galo pamirštant sankcijų poveikį? Čia tie 300+ tik mirtys kiek liko be rankų, kojų ir kitų galūnių? Nežinau kaip vertinti tokius dalykus. Tikimybė, kad po sankcijų dar kažką norės pult man rodos mažesnė, nei dabar temt iki galo? Man kaip tėvui žvelgiant į savo vaiką galiu pasakyt neverta...
P69 2022-07-16 23:57
JAV tikisi valdžios pasikeitimo, o ne nuvertimo. Nors palyginus JAV ir remiai labiausiai, tačiau vis vien nesiunčia sunkiosios ginkluotės kiek įmanydami. Tų pačių HIMARS, kiekių neduoda milžiniškų. Pvz:. JAV turi kažkur apie 400, iš akies metant, nes 540 pagaminta. Rumunija antroji daugiausiai turimti 54. MLRS JAV turi 990. JAV remia po truputį žiūrint į situaciją, jog Rusija neišsiplėstu, bet tuo pačiu nesutriuškintu Rusijos Ukrainoje. Ir tikisi su sankcijomis nudvėsint RF ekonomika ir sudeginti kuo daugiau oligarchų pinigų, kad atsirastu didesnis susipriešinimas valdžioje, nepasitikėjimas tarpusavyje. Taip, kad nematau jog tą Rusija stipriai ukrainiečiai atmuša. O kalbat apie branduolinį ginklą, Rusija dar turi daug neišnaudotų resursų. Kiek daug faršo turi. Teoriškai gali vos ne plikus, pasus su AK numesti ir tegul bėga. Net ta pati mobilizacija paslapčiomis vyksta, nes bijo žmonių nepasitenkinimo. Dar įmanoma per prievartą bandyt kaip nors Baltarusija įstumti. O šiaip, jeigu Putinas matys, kad iš viso neįmanoma plėstis tai bandys įšaldyt karą, kad galėtų pasirengti naujam puolimui ir panašu, kad kaikur jau ir norima tai daryt. Čia straipsnis buvo kur betoninius bokštelius veža.
P69 2022-07-17 00:19
Atsiprašau, tiesiog stipriai nesutikau su jų pasisakymais. O šiaip aš čia daug seniau komentuodavau, tik kad nebepamenu prisijungimo tai reikėjo nauja susikurti.
qrad 2022-07-17 00:36
O dievuliau koks susireikšminęs. Kas tu toks, kad spresti kam ir kiek dėti minusus? Jeigu yra tokia funkcija, tai žmones gali laisva valia naudotis ja, kaip tik nori. Tuo labiau, kad jokiomis taisyklėmis nėra apibrėžta, kaip tuos pliusus ir minusus galima dėti.
Benediktas 2022-07-17 00:40
Dabar kol kas nėra būtinybės kažko baimintis - dar Ukraina nepradėjo kontrpuolimo. Tikrai šiuo metu nereikia jokių derybų su Putinu. Ukrainiečiai kariaus savo teritorijoje. Pagal savo konstituciją Rusija tokiu atveju dar net negali naudoti branduolinio ginklo. Manau jie per daug bijo savo pačių mirties - kad pradėtų naudoti branduolines bombas.
AAA000 2022-07-17 00:52
matai, Iranas GALI pasigamint atomini ginkla. turi tam resursu sociai. bet Iranui aktyviai trukdoma ta padaryt. dronus padaryt tiesiog netrukdoma, tai ir apsigamino. pas arabus dronai, raketos, bombos ir palydovine tv euforijoj. dar ten urvus megsta kast ta prasme jie megsta distanciskai kariaut ir rodyt "draugiskai protinga" snukeli pries atvykelius - mentalitatas toks. o rusai butent turi jau iskart naudotina atomini ginkla. tiesiog neparduoda. bet labai uzspausti - parduos manau "nelegaliai" ir tiek. tuos dronus irgi manau ne uz grynus pirko. kazka duos mainais. auksas arba technologijos produktai - tipo lektuvai ir pan. ir manau kad mainu sarase gali atsidurt ir atominiai ginklai. tu manai iki galo nesuvoki, kad mainu ekonomikos niekas neatsauke, o pinigai tera tik popierius. nu neprekiaus su vakarais "legaliai" - priekiaus tiesioginiais sandoriais. civiliai - kam jie rupi azijoje? ten gi iki siol bandomis gyvena. moterys neturi teisiu kaip vakaruose ten idiotu prieauglis - neproblema. nu pazudys civiliu - nauju bus daugiau nei reikia. ir ideologiskai "teisingesniu" vergu rezimams. o va Ukraina cia silpna - sunaikins gyventojus. arba isstums juos i vakarus. viskas - teritorija prarasta. o uzterst kazkokia zona "ne rusijos" - nu tai cia tipo skaudes putinui kazkaip? ar kazkokiems eiliniams rusams? jiem tik preteksto gero tereikia - kad aplamai panaudot. aisku vertingiau neuzterst, o tiesiog uzimt visa ta pajuri. Ukraina be isejimo per Odesa gaunasi Baltarusijos lygmens valstybele tik. --------- as dar viena aspekta matau. rusai nesiskaito saves "didzia nacija" - jei nepanaudos. amerikieciai panaudojo Japonijoje. ir jiems tai kazkaip svelniai pralindo - daba net sajungininkai. plius teritorijos juk "issivale" salyginai greit - jei ka - apie 50 metu. plius jei rusai nori kazka pavaizduot - kad jie aplamai stiprus = jie turi pavaizduot, kad REALIAI nebijo vakaru. kad gali sau leist daryt ka nori is jegos poziciju. cia irgi tokio tipo karas manau vystosi. paprastas karas (lokalus konfliktas) cia gana nepakankamas dalykas - visi pasauly suprato kad tokio karo vakarai nebijo. ir dar is to pelnosi. be atomines panaudojimo nematau kaip rusai susigrazintu REALIAI itaka pasaulio mastu. nes jau Kinija juos aplenke pagal armija ir itaka... teliko tik technologinis koziris... nu manau dar gal ne siandien - dar bandys isitvirtint manau ka uzsigrobe. ir jei nezlugs putleris - manau gali ir atomines kelios nukrist... jas net raketom nebutina leist. galima sunkvezimiu nuvezt diversiskai... taip kad visokia prevencine zvalgyba cia nepades
bahuriux 2022-07-17 01:26
Tiesiog neetiška dėlioti minusus į kairę ir į dešinę ir juo labiau ant komentarų kurie yra neutralūs daugiau ar mažiau. Paprastas universalus visatos principas, "elkis su kitais taip, kaip nori kad ir kiti su tavimi elgtusi" Žiūriu čia dar daug kam dar reikia subresti, arba išmokti suvaldyti emocijas. Jei nesupratot žinokit ir pas mane ir pas kitus ta funkcija yra, bet dauguma nedėlioja minusų už nieką. Mane nekartą buvo sunervine visokie nebrendylos, ypač per slogos pandemiją, tai greit pastebiu pliusų/minusų anomaijas ir kartais stebiu dėsningumus. Jei į temą jau rašė apie tai anksčiau čia, kad UK ir FR jau išsiuntė povandeninius laivus pakrautus branduolinėm raketom. O jei tie nevispročiai pradės Ukrainoj, ar betkur kitur, tai UK kals atgal be jokio pasitarimo su nato, jei matys kad reikia. US kažkuris pareigūnas sakė panaudos priešbunkerines atomines (antignomines nes pikti gnomai gyvena po žeme kalnuose tą visi žino net vaikai iš pasakų) taktines raketas ir kartu iškarto teks turbūt ir karinius taikinius naikinti, jei tik prireiks. Ir aišku nato tada jau įsikiš pilna jėga su konvencinėmis pajėgomis. Ar rusijai ir tiem nukvakusiems seniams tikrai to reikia? Turint galvoj kad bet kokiu atveju laimėtojų nebus, jei daeitu iki strateginiu branduoliuniu sprogdinimų.
Dannas3 2022-07-17 08:34
Man kartais nuostaba kelia, kaip zmones pasimauna ant populizmo trydos. UK be Nato, o tiksliau JAV zinios, net nusiperst neisdrystu, nekalbant apie atominio ginklo panaudojima. Kas tai pasake apie Ab paanudojima? Buves rusu oligarchu draugelis Johnsonas, kuris ant tiek prisidirbo pries kara, kad galvojo vaidindamas superpatriota ir kieta vyruka isnes sveika kaili.
donatasv 2022-07-17 09:16
Nėra prognozuojami toki dalykai. Anglai atgal mest manau nedrys, tai būtų totali klaida. Bet Amerika, o kartu su ja ir daug kitų šalių gali imtis veiksmų nuverst rėžimą rusijoje. Kaip ir buvo skelbtas planas visų žinomų atominių ginklų naikinimas pas rusą, atominias bombas nebūtinai naikint atominėmis bombomis. Gerai jei spėja Putiną pakast kol tas daugiau bombų nepaleido...
P69 2022-07-17 18:57
Nežinau ar buvo čia straipsnis, kur Bellingcat tyrėjas sakė, kad CIA direktorius Bill Burns pagrasino Rusijai asmeniškai nuvykęs į Rusija jog jeigu Rusija panaudos branduolinį ginklą tai JAV panaudos anti-bunkerinį branduolinį ginklą. Šiaip aš manau, kad toks ginklas gali egzistuoti, galbūt pirmoji galvutė yra kietoji kurį prasiskverbtų, o antroji jau branduolinė. Mano čia toks spėjimas dėl veikimo principo. Taip pat man atrodo jog jiems pranešė jog žino bunkerių kordinates, kas tikėtina turint omenyje JAV karinių palydovų-teleskopų pajėgumus (https://www.businessinsider.com/nasa-re ... pes-2012-6), taip pat turinčias sistemas žemėje su kuria gali pasiklausyti signalų sklindančių iš sovietų palydovų ir visų kitų šalių (kaip sakant pasiklausyti keliaujančia informacija)(ECHELON), taip pat galingas kompiuterių sistemas su kuriais taip pat gali "pasiklausyti" interneta (XKeyscore).