[Žinios trumpai] „Die Welt“ atskleidžia, apie ką Scholzas kalbėjo su Putinu prieš karo pradžią: flomasteriu norėjo išsidalinti Europą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

technologas 2022-08-22 19:37
Aš bandau suprasti Rusiją, jiems nepatinka, kad jų kaimynistėje, netgi šalyse, kurias jie apskritai skaito “savo” teritorijomis yra santvarkos, kurios jiems nepatinka, jiems atrodo priešiškos. Bet pateisinti nelabai gaunasi, nes metodai, kuriais veikia, nepriimtini. Reikėjo savo šalį normalią sukurti, tai visų pirma, totaliai nesigavo, išėjo kažkokia kleptokratija, kuria net “draugai” bjaurisi. Tai įsižeidė, kad menka kosmetika nepadeda ir puolė muštis. Labai, labai negerai. Suprasti galima, amerikiečiams irgi nepatiktų rusiška Kanada. Bet pateisinti visas jų nesąmones jau nebėra jėgų pas nieką, išskyrus nebent kelias tolimas Afrikos šalis, kurioms vienodai šviečia, nes toli.
Benediktas 2022-08-22 19:48
Argi banditai žiūri, ar jie aukų akyse bus teisūs - jiems nusispjaut. Tas pats ir su Kremliumi - jam tik svarbiausia, Rusijoms gybentojams propogandos pagalba viską išversti atvirkčiai. Bet pvz. toks komentatorius, kaip AAA000 prieš tai nieko nesako, jam zjbs Kremlius, kad pradėjo karą, nerasi žinutės, kur jis kritikuotų šitą Kremliaus sprendimą, bet užtad juoksis iš ukraniečių, kad nesusigrazina teritoriju, ar kad jas prasiko ir moderatorius HardAxe jo niekada neblokuos. Realiai jei nesmerki Kremliaus, o visus kitus smerki, tai reiškia palaikai Kremlių. Suprantu, jei nei apie vienus, nei apie kitus nieko nesakai - o čia jau gaunasi selektyvumas. Čia visa esmė AAA000 komentavimo šitam forume - nevaryti ant Kremliaus, o ant visų kitų objektų ir subjektų - varyti neigiamai, pasiepianciai ir t.t. Ne vien AAA000 taip daro čia, jis tik labiausiai žaidžia ant emocijų. Atsiprašau, kad nukrypau nuo temos.
Robkinas 2022-08-22 21:38
Pamirsai pamineti, kad AAA000 paranojiskai vaidenasi konservatoriu smeklos. Visur, kur tik apie LT eina tema
donatasv 2022-08-22 23:16
Pirma reikia gebėt suprast kas AAA komentaruose sakoma. Jei viena skaitot kitą suprantat tai čia tik jūsų problemos. Visų pirma kiek aš skaitau AAA komentarus, tai kad nemėgsta koncervų tiesa, bet juos yra dėl ko keikt. Antra rusijos garbinimo nematau, labiau tokių kaip Amerika smerkimą dėl jų atliekamų veiksmų. Jei nesilenki amerikai tai nereiškia, kad garbini putiną. Man visa jo rašleva labiau panašiau į visų valdžių kritiką. Mano požiūriu valdžią visada reik kritikuot ir neduot jiems ramybės, nes kitaip ant galvos užlips. Man patinka Prancūzijos stilius. Nepatinka valdžios sprendimas gatavi susprogdinti. Tai yra daroma nebereikalo. Per savo ilgą istoriją jie puikiai išmoko savo pamokas. Nori padorei gyvent, kai ant taves pradeda šlapintis nerėk koks smagus šiltas lietus...
Benediktas 2022-08-23 02:58
Visų, išskyrus Kremliaus.
donatasv 2022-08-23 03:26
Nu tingiu ieškot bet kaip ir mačiau ne vieną postą pašiepentį rusija ar jos armiją iš AAA.
AAA000 2022-08-23 04:01
as ziuriu panasiai. bet konkreciai Prancuzijoje kai kurie metodai kvaili - kai pvz uzsiima visuotiniu turto niokojimu, niokot irgi reikia moket. pvz kai buvo geltonos liemenes tos jie ten stabde eisma. ir pvz dare selekcijas - praleisdavo jei "itikinai" "kad ciulpi kazkam, kam jie ciulpia". bet realiai jie protestavo pries sistema. kad ji sukure situacija kai viskas issibalansavo (iprasta tipine situacija - nukrito pragyvenimo lygmuo), o niokojo viska. kai niokot reikia selektyviai - butent TIK pacias kontroles priemones. ir jas atiminet, sunaikint ir pan (pvz isrenginet pareigunus - uniformas ju naikint, stebejimo kameras, automobiliu numerius atimininet ir naikint, dokumentus, niokot tik valdiskus pastatus ir pan, ir statyt savo "kontroles priemones - barikadas, uztvaras ir raiscius" - sukurt laikina alternatyva). o ten viskas isvirto i savivales - darom ka norim ir kaip norim - nes "mes jega", "pirma sugriausim - o tada atstatysim geriau" (kai as siulau griaut tik blogaja dali - selektyviai, o ne viska visiems - nes iki "sukursim naujai" niekada nenueinama... iss issilaksto anksciau...) tada ir prancuzai susimauna, su savo tom "barikadu isradeju" tradicijom ir "sventom teisem" i protestus... viskas tampa jovalu ir issivarto i TIPINES momentines situacines vagystes/niokojimus... as manau tai gana beprasmiska - kaip prancuzai daro. pakanka viesint ir nebijot viesint, ir kad visuomene tai darytu laisvai. negalima istatymais/tvarkomis ribot/reglamentuot net ir simboliu manau. ta turi visada daryt tik pati visuomene laisvai kaip nori. saugot reikia butent nuosavybe. va kai atima ar sudauzo simboli, kuris finansuotas privaciai - reikia saugot. o jei visuotinis - "valdiskas" - tada visuomene griaut turi pilna teise "demokratiskai" daba bijo tankus nugriaut o reiketu bijot griaut ar net paliest - jei tas tankas paminkle privati nuosavybe. o yra atvirksciai... valdzia daro ka nori pas pilieti BETKADA. ar net susiorganizuoja "demokratinius" istatymus del noro parodyt itaka. uzpirkdamo propagandos is musu mokesciu pinigu, prikurdama institutu ir "soeciualistu" jegos demoinstracijos "pagrindumui" - vel uz musu pinigus... o kai "rusai pastate" neteisinga paminkla - tai syka aukstielninki ji paliest o benediktai tokius dar gina ir slovina... nes jei nurodo "reikia bijot ruso" - vadinas ciulpiam sitai "baimei" visi... "demokratiskai"... tu manau ta norejai pasakyt apie mane - as ne toks kaip benediktas, ir man benedikto propaguojamas elgesio modelis slykstus ir as nebijau apie tai parasyt? aciu kad gini - bet as ir pats moku sio forumo konservatnykai net daugumoje man nebaisus.
Benediktas 2022-08-23 05:34
AAA000, susidaro įspūdis, kad tu skirstai ir vertini visus į blogus ir gerus, išskyrus Kremlių. Pasakei, dabar, kad Kremlius yra totalūs vagys ir dabar daugiau jų nevertinsi 5 metus? Ir totalūs vagys yra labai siaura sąvoka, netgi per gera - po ja gi slepiasi didžiausios baisybės. Jei jie tik vogtų ir tik Rusijoje, tai būtų vienas dalykas. Naglą, neteisingą Kremliaus elgimąsi reikia smerkti. Kuo dažniau, tuo geriau ir per visus kanalus. Ir imtis priemonių aktyviau, kad sustabdyti tą rėžimą. Valstybių vyriausybių veiksmai yra stumiami viešosios nuomonės. Jei paprasti žmonės apie tai nekalbės, tai vyriausybės užsiims just busines ir nuo to bus tik blogiau ir blogiau. Toks Kremliaus rėžimas susiformavo vien todėl, kad tokių jį smerkiančių buvo per mažai Rusijoje, išpudrino žmonėms smegenis. Ir dabar tas rėžimas veržiasi į kitas šalis. Prie to pačio galima kalbėti ir apie Lietuvos vagis, aš ne prieš, tik ne toje pačioje temoje. Nes tu mėgsti temoje apie Kremliaus karą užvesti kalbą apie konservatorius. Nukreipimas nuo temos ir kelių dalykų sumaišymas nepadeda diskutuoti į temą. Nesinori tikėti, kad tu tai darai sąmoningai. Tylėti ar kalbėti apie Kremliaus nusikaltimus prieš žmoniškumą - čia kiekvieno pasirinkimas. Tik keistai atrodo, kai šitas dalykas ignoruojamas, o apie visa kita - mielai prašom.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-23 09:18
Kritikai tik įsivaizduoja, kad jie atlieka darbą, bet iš tiesų tai tik chaoso kélimas ir tuščias asmeninio laiko švaistymas "Anai pusei" ant visos tos kritikos nisišikt. "Vieši asmenys" tos kritikos susilaukia tiek, kad jau nebekreipia į ją dėmesio. Veiksmingas sprendimas būtų teisinės sistemos išmanymas ir priekaištavimas per ją parodant kur yra nusižengimai. Bet tai jau reikalauja specifinių žinių. O tas kritikas nepasiruošęs šitoms investicijoms - jam patogiau bliaut "savo tonu"
donatasv 2022-08-23 09:22
Nu jo Prancūzijos protestuotojai jau perdėtai su savo niokojimais, nepamenu kurioja valstybėje buvo protestas bet ten valdžia buvo labai šauniai pastatyta į vietą. Katrie buvo prisišikią tai varė ant galvos kiaušinių ir miltų, negana to nunešė ir sumetė į šiukšlių konteinerius. Va toks procesas pagal mane turėtų būt įstatymiškai įteisintas. Nėra turto niokojimo, vagys viešai pažeminti ir jiems parodyta kur jų vieta.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-23 15:11
Klausiu iš nežinojimo, o ne iš propagandinės pusės: ar bausmė ir liko tik viešu pažeminimu, ar susilaukė ir teisinės sistemos numatytų bausmių? Man tai gal net malonu būtų vogti jei bausmė būtų miltai ir kaiušiniai