Rygoje į šipulius krito didžiausias Baltijoje II-ojo pasaulinio karo sovietinis monumentas: 79 m aukščio obelisko krytis užfiksuotas video (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-25 20:30
Dar Samoška neseniai prie jo lankėsi: 12:20 Man asmeniškai tas monumentas tai didingai atrodė - toks aukštas https://www.youtube.com/watch?v=SYDhcTUqUFk
Benediktas 2022-08-25 21:25
Išvijo vokiečius, bet patys okupavo - tokie ir paminklai, įpiršti per prievartą. Rusams jie gal malonūs, bet ne okupuotoms valstybėms - visada primena ir okupaciją. Grūto tipo parkai puiki vieta panašiems, mažesniems paminklams.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-25 21:40
Vat va tas žmonių statulas tai tikrai griaučiau - man jos visos baisios O ant šito tai būčiau žvaigždes nulupęs, moderniai nudažęs ir didelį plakatą su garsiąją fraze "rusų karo laive, eik nachui" pakabinęs. O kad būtų dar ir praktiška, tai mobiliojo ryšio antenom aplipdyčiau
Benediktas 2022-08-25 21:45
Juokai juokais, bet geriau naują pastatyt, susiejusį su laisve ir pan. Pajuokos ar keršto emocijos - nieko gero.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-26 07:51
Padėk man susivokt: mes garbinam nusipelniusius, o nusikaltusius uždraudžiam (Hitleris), kad užmirštume. Ar neturėtų būti kokia "gėdos lenta", kuri tarsi sakytų: žiūrėk, taip elgtis nevalia! Toks žmogus nusipelnė paniekos ir pažeminimo! Ir jis bus (buvo) nubaustas!
Benediktas 2022-08-26 08:31
Manau, kad visi norime savo aplinkoje matyti teigiamus dalykus. Panieka ir pažeminimas - nereikalingos emocijos. Tie žmonės tiesiog turi gauti ar tai administracines baudas ar kalėjimo, jei nusikaltimai dideli. Galų gale kažkas ir klaidų padaro. Šiaip žinasklaida šitą darbą daro - jei koks marginalinis veikėjas bando kažkur lysti į aukštesnes pareigas - primena jo priešistorę. Kam įdomu - skaito tą straipsnį. VSD turi savo darbą dirbti. Realiai aš nenorėčiau kažkur matyti ir žiūrinėti gėdos lentų, mieliau kokioje apžvalgos aikštelėje apsidairyčiau aplink.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-08-26 14:08
Pagal vieną pasaulėžiūrą aš čia pilnai su tavim sutinku. Bėda ta, kad šita pasaulėžiūra nepašalina problemos, kurią sukūrė kita pasaulėžiūra. T.y. Rusijos atžvilgiu (visų tų grasinimų atominėmis bombomims, nužudymais...) mes buvome per daug švelnūs. Įsivaizduok Lietuvoje per TV tiesioginiame eteryje kas nors taip pakalbėtų kaip ten pas juos kalba - taigi iškart su "roleksais" iš studijos išvestų O kaip tą liaudį (ir dalį mūsų pačių liaudies) išmokyti netoleruoti tokių dalykų? Turbūt kaip tą mažą vaiką - sugėdinti. Ir manau labai svarbu parodyti kokio likimo susilaukia tie, kurie propaguoja tokį niekingą gyvenimo būdą. Teisinė sistema + žiniasklaida elgiasi panašiai - viešina nusikaltėlius ir bausmes, kurių jie susilaukia. Bet tai vyksta daugiausia internente, o mes tikrai linkę pamiršti kas čia vyksta Konsultuojantis su psichologais, atliekant tyrimus, manau būtų galima atlikti tokį eksperimentą ir patikrinti kokį poveikį jis padarytų. Grožis grožiu, gėris gėriu, bet gyvenime yra ir f*cking evil, su kuriuo reikia ne tik kovoti, bet ir ieškoti prevencinių priemonių, kurios veiktų nepriklosomai nuo teisinės sistemos "spragų", t.y. atsižvelgiant į mūsų prigimtį. Gėda ir pažeminimas yra tai, kas priverčia daugelį susimąstyti "kaip to išvengti" ar "kodėl aš patekau į šią situaciją". Žiūrėjau kažkokį dokumentinį filmą apie WW2. Kažkoks vokietis ten pasakojo kaip jie ėjo per Lenkiją, niekino tuos lenkus, šaudė, plėšė, prievartavo ar ką ten bedarė. Pasibaigus karui "atgavo sąmonę" ir buvo baisiai gėda dėl to kaip su tais žmonėmis elgėsi. Išsireikšiu taip: gėda yra fiziškai švelni, bet psichologiškai labai nemaloni - išnaudokim ją.
PCP 2022-08-26 17:20
Visi vieši paminklai daugiau mažiau yra skirti vienam dalykui - galios ir statuso projekcijai į erdvę, taip nurodant kam jinai priklauso. T.y jeigu į aikštę spokso penkiolikos metrų diktatoriaus plakatas ar biustas, ten niekas tikrai niekas neis reikšti nepasitenkinimo. BLM protestuotojai kurie vertė ir dažais terliojo čerčilio ar vašingtono skulptūras nebuvo niekaip nusistatę prieš tuos meno kūrinius ar istoronius asmenis. Jie buvo prieš dominuojančią soc grupę (baltuosius) kuri tą statulą pastatė ir vis dar yra statuso piramidės viršuje. Tos statulos ir aikštės, iš esmės kaip catpture point'ai žaidimuose. Todėl - ne, jų nereikia palikti. .ponasSavaimeAišku