[Žinios trumpai] Lukašenka pradėjo dvigubą žaidimą? Štai ką pasakė apie Ukrainą  ()

Lukašenka sakė, kad „jo proproprosenelių šaknys yra kažkur tarp Černihivo ir Kyjivo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Septintą Rusijos invazijos į Ukrainą mėnesį apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paaiškino sveikinimą Ukrainai Nepriklausomybės dienos proga. Tas sveikinimas rugpjūčio 24-ąją atrodė tarsi spjūvis į Rusijos veidą. Lukašenka yra artimas Putino sąjungininkas, leidęs naudoti Baltarusijos teritoriją Ukrainos puolimui.

„Nieko blogo pas juos nėra. Jie nėra „nacikai“. „Nacikai“ yra tie, kurie yra viršuje - pradedant rūkaliais, uostytojais, geriančiais... O žmonės yra geri. Tai yra mūsų žmonės. Todėl aš maniau, kaip visada, kad yra būtina pasveikinti Ukrainos žmones“, – aiškinosi apsišaukėlis prezidentas, leidęs Rusijai naudoti Baltarusijos teritoriją raketų atakoms prieš Ukrainos miestus.

Lukašenka taip pat sakė, kad „jo proprosenelių šaknys yra kažkur tarp Černihivo ir Kyjivo“.

 

„Pavardė kalba pati už save. Ačiū Dievui, kad ji buvo išsaugota. Kalbant apie valstybę, tai yra mūsų kaimynai. Jie nepasirenkami, dažnai sakydavau. Tai iš Viešpaties Dievo. Ir jei mums davė Viešpats Dievas, turime su jais elgtis atitinkamai. Tai – mūsų žmonės, tai slavai. Mes visi iš tos pačių šaknų. Man visada patiko Ukraina", – sakė Lukašenka.

(3)
(30)
(-27)

Komentarai ()