Rusijoje dar neregėta beprotybė: policija pradėjo verslą prie pasienio, armėnai daužo rusų langus  ()

Rusijos policija nusprendė pasinaudoti situacija ir pasipelnyti šauktinių bėgimo iš Rusijos Federacijos metu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-27 Rusijoje dar neregėta beprotybė: policija pradėjo verslą prie pasienio, armėnai daužo rusų langus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasienyje su Kazachstanu Rusijos Federacijos policija užtvėrė kelią į Ozinkų postą Saratovo srityje ir pareikalavo iš nuo mobilizacijos bėgančių vyrų 300 tūkstančių rublių kyšio.

Liudininkai pasakoja, kad vidury kelio saugumiečiai pastatė sunkvežimį. Kazachstano link gali važiuoti tik tie, kurie jiems sumoka 300 tūkstančių rublių. Tame pačiame kelyje savo „verslą“ įkūrė Kursko srities ir Armėnijos vairuotojai su valstybiniais numeriais.

„Stiprieji kaukaziečiai“, pasak liudininkų, siūlo norintiems įsigyti vietą eilėje. Jiems būdingas šlykštus elgesys: įsikiša su savo automobiliais, sukuria netikras eiles ir daužo langus tiems, kurie išdrįsta su jais konfliktuoti. Policija tokį elgesį ignoruoja ir nukentėjusiesiems nepadeda.  

Vairuotojai suorganizavo pokalbių grupę, kurioje ragina vieni kitus vienytis ir ginti savo vietas. Šiame patikros punkte rusai apie 50 valandų stovi eilėje, kad galėtų išvykti iš Rusijos Federacijos.

Nuo rugsėjo 21 dienos Kazachstanas tapo viena pagrindinių naujos rusų emigracijos bangos krypčių. Anot Rusijos žiniasklaidos, Ozinkų kontrolės punkto teritorijoje vietiniai gyventojai „vedžioja“ žmones laukų keliais. Jie vertina savo paslaugas po 50 tūkstančių rublių už automobilį. Vairuotojai iki patikros punkto atvedami apie du kilometrus. Ten pasieniečiai, tikriausiai įsipainioję į nelegalią „schemą“, į bendrą eilę iš visų pusių leidžia automobilius.

 

Dezertyrams pakrinka nervai, kartais ​​kyla konfliktų, muštynių. Sako, pasitaikydavo atvejų, kai svetimas mašinas žmonės apmėtydavo akmenimis.

Rusų, bėgančių nuo mobilizacijos, eilės nusidriekė ir prie Rusijos sausumos sienų su Gruzija ir Suomija. Maskvos oro uostuose yra tūkstančiai žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(70)
(0)
(70)

Komentarai ()