Didžiulis skandalas Rusijoje: Kadyrovas su žemėmis sumaišė Rusijo generolą, pradeda karą su Šoigu  ()

Prasidėjo atvira Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo ir gynybos ministro Sergejus Šoigu konfrontacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karių grupės pralaimėjimas Limane ir jų pabėgimas iš šio miesto rusams tapo Rusijos valdančiojo elito skilimo katalizatoriumi, dėl kurio prasidėjo atvira Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo ir gynybos ministro Sergejus Šoigu konfrontacija.

Kadyrovas šeštadienį viešai kritikavo Rusijos gynybos ministerijos veiksmus, komentuodamas departamento pareiškimą dėl Rusijos grupės pasitraukimo iš Limano. Generolą pulkininką Aleksandrą Lapiną jis įvardino atsakingu už Rusijos kariuomenės pralaimėjimą šiame fronto sektoriuje. Čečėnijos vadovas pavadino Lapiną „nekompetentingu“ ir pareiškė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas dengia šį generolą.

Savo pareiškimu Kadyrovas metė iššūkį ne tik Šoigu, bet ir Rusijos generalinio štabo viršininkui Valerijui Gerasimovui. Kadyrovą iškart palaikė Rusijos verslininkas ir „Wagner PMC“ savininkas Jevgenijus Prigožinas.

„Išraiškingas Kadyrovo pareiškimas, žinoma, visai ne mano stiliumi. Bet galiu pasakyti: Ramzanai, gražuoli, varyk", – socialiniuose tinkluose rašė Putino „virtuvės šefas".

 

Po šių pareiškimų suaktyvėjo dabartinės Rusijos karinės vadovybės šalininkai, kurie uoliai puolė ginti nuo išpuolių Šoigu, Gerasimovą, Lapiną ir kitus karinius vadovus. Vadinamoji „O“ grupuotė, dalyvaujanti karo veiksmuose Ukrainoje, išplatino kreipimąsi, kuriame nurodė, kad „emocingo Čečėnijos vadovo išvados pagrįstos neteisinga informacija“. Ataskaitoje rašoma, kad generolas Lapinas „nevadovavo Limano gynybai ir nesėdėjo užnugaryje“.

 

„Dabartinės Rusijos Federacijos karinės vadovybės šalininkai bando atremti plataus masto ataką prieš didžiuosius generolus Šoigu, Gerasimovą ir Lapiną, iššūkį paskelbdami didiesiems - Kadyrovui ir Prigožinui. Rusijos elito skilimas, kurį sukėlė  specialiosios operacijos krizė, nuolat auga ir plečiasi", – savo „Telegram“ kanale rašė politologas Stanislavas Belkovskis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(3)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()