Prasidės žiauriausias karo etapas: Putinas paskyrė aukščiausią vadą generolą Armagedoną – paskyrimą sveikina net Prigožinas  ()

Rusijos vadovybė dar kartą įvykdė personalo pakeitimus vadinamosios „specialiosios operacijos“ vadovybėje Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-09 Prasidės žiauriausias karo etapas: Putinas paskyrė aukščiausią vadą generolą Armagedoną – paskyrimą sveikina net Prigožinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį, spalio 8 d., Rusijos gynybos ministerija pranešė apie generolo Sergejaus Surovikino paskyrimą Rusijos karių, dalyvaujančių kare prieš Ukrainą, vadu.

Anksčiau Surovikinas ėjo Rusijos oro pajėgų vyriausiojo vado pareigas, o jau Rusijos invazijos į Ukrainą metu vadovavo Pietų pajėgų grupei, kuri vasarą užėmė Severodonecko ir Lysyčansko miestus Luhansko srityje.

Po šių Rusijos armijos sėkmių žiniasklaidoje ne kartą pasirodė informacija apie galimą Surovikino paaukštinimą. Visų pirma jam buvo prognozuojamas vienas iš pagrindinių postų RF gynybos ministerijoje.

Šiandien Surovikino paskyrimas vyksta didelio masto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo fone.

Kremliui artimi šaltiniai leidiniui „Meduza“ praneša, kad Surovikinas yra „be sentimentų“, taip pat vadina jį masinių raketų smūgių infrastruktūros objektams šalininku. Pasak provyriausybinės Rusijos žiniasklaidos, armijoje Surovikinas yra žinomas generolo Armagedono slapyvardžiu „dėl savo sugebėjimo elgtis griežtai“.

Surovikino paskyrimą palaikė PMC „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas, pastaruoju metu aktyviai kritikuojantis Rusijos Federacijos Gynybos ministeriją ir Generalinį štabą dėl nesėkmių fronte.

 

Pasak politologo Stanislavo Belkovskio, toks įvertinimas iš Prigožino lūpų rodo, kad Surovikinas yra jo pakalikas.

„Prigožinas iš tikrųjų aiškiai parodo, kad naujasis vadas generolas Surovikinas yra jo pakalikas. Bent jau paskirtas su jo parama. Prigožinas (dar žinomas kaip V. Putino virėjas), naudodamasis savo augančiu politiniu svoriu, akivaizdžiai ketina ir toliau rimtai įtakoti aukščiausio karinio personalo įdarbinimą Rusijos Federacijoje. Ypač kokybinio Rusijos gynybos ministro Šoigu ir RF ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadovybės autoriteto nuosmukio fone“, – rašė jis savo kanale „Telegram“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(34)
(-28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: