[Žinios trumpai] Rusija smogė JAV: užpulta daugiau nei dešimt didžiausių JAV oro uostų  (2)

Spalio 10 d. kai kurie didžiausi JAV oro uostai patyrė kibernetines atakas. Užpuolikas buvo įsikūręs Rusijos Federacijos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „ABC News" papasakojo aukšto rango amerikiečių pareigūnas.

Pasak jo, atakų rezultatas buvo tikslingas, „neleista viešai prieiti" prie atvirųjų interneto domenų, kurie rodė informaciją apie laukimo laiką ir spūstis oro uoste.

Ataka paveikė daugiau nei dešimt oro uostų svetainių, sakė kibernetinio saugumo įmonės „Mandiant" žvalgybos analizės vadovas Johnas Hultquistas. Šio tipo atakos perkrauna svetaines, užgriozdindamos jas dirbtiniais vartotojais.

J. Hultquistas sakė, kad prie atakos prisidėjo prorusiška programišių grupė „Killnet", ir pridūrė, jog neturi įrodymų, kad Rusijos vyriausybė dalyvavo vadovaujant atakai.

Grupė „Killnet" aktyviai veikė nuo karo Ukrainoje pradžios, taikėsi į Ukrainos sąjungininkus ir neseniai prisiėmė atsakomybę už atakas vyriausybės tinklalapiuose Jungtinėse Valstijose, rašo „ABC News".

 

Išpuoliai palietė De Moino, Los Andželo ir Čikagos, Atlantos oro uostus, taip pat LaGuardia oro uostą, esantį šiaurinėje Niujorko dalyje.

Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba pranešė, kad Rusija rengia masines kibernetines atakas prieš Ukrainos ir jos sąjungininkų kritinės infrastruktūros objektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(27)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)